Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025

Νέο Medley από τη Γωγώ Λιδάκη με επιτυχίες μεγάλων δημιουργών

Συνέχεια στην επιτυχημένη συνεργασία τους δίνουν ο καταξιωμένος δημιουργός,...

«Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά»: Στον πύργο των Λασκαραίων, επικρατεί αναβρασμός

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά».Στον πύργο...

H Σερέτι «κρατάει» τον Ντι Κάπριο λόγω… πεθεράς

Χωρίς να το θέλει, η Βιτόρια Σερέτι αποκάλυψε το...

Κοσμοπλημμύρα για την «Αγάπη μου πρώτη, τέλος και αρχή», με την Ολγα...

Με μια εξαιρετική sold out πρεμιέρα άρχισε η Ολγα...

Δάχτυλο-μαραθωνοδρόμος με προπονητή τα social media!

Καλύπτει 83,6 χλμ. τον χρόνο με το σκρολάρισμα

Καλύπτει 83,6 χλμ. τον χρόνο με το σκρολάρισμα

Σε «μαραθωνοδρόμο» με «προπονητή» τα social media έχει μετατραπεί ο αντίχειράς μας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Οι ειδικοί υπολόγισαν ότι μέσα σε έναν χρόνο, ενώ «σκρολάρουμε» στα social media, ο αντίχειράς μας καλύπτει στην οθόνη του κινητού μας απόσταση σχεδόν ίση με δύο μαραθωνίους.

Ερευνητές της εταιρίας Ilk, που έχει έδρα στο Λιντς της Βρετανίας, δημιούργησαν την ειδική εφαρμογή «Thumb Run» για να υπολογίσουν πόση απόσταση καλύπτει ο αντίχειρας κάθε φορά που τον χρησιμοποιεί κανείς πάνω στην οθόνη του κινητού, κινώντας τον από πάνω προς τα κάτω για να διαβάσει τις νέες αναρτήσεις στο facebook, στο Instagram και το twitter (σκρολάρισμα). Χρησιμοποίησαν επίσης ως δεδομένο πρόσφατη έρευνα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καθημερινά ο μέσος χρήστης κινητών περνά 49 λεπτά «σκρολάροντας» στα social media, κυρίως μέσω του κινητού του.

Διαπιστώθηκε ότι καθημερινά ο αντίχειρας διανύει 229 μέτρα πάνω στην οθόνη του κινητού, ενώ φτάνει τα 83,6 χιλιόμετρα τον χρόνο, την ώρα που οι αθλητές που τρέχουν στον μαραθώνιο καλύπτουν απόσταση 42,2 χιλιομέτρων. Είναι, δηλαδή, σαν ο αντίχειράς μας να τρέχει σχεδόν δύο μαραθώνιους στο κινητό μας τις 365 ημέρες του έτους. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν παθήσεις στις αρθρώσεις του αντίχειρα από την υπερβολική χρήση του. Για να αποφευχθεί το πρόβλημα συστήνουν την εναλλαγή του αντίχειρα με τον δείκτη στο «σκρολάρισμα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αθηνά Ωνάση: Αποστεωμένη και γερασμένη η «χρυσή» κληρονόμος σε γκαλά στην πόλη του φωτός

Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, που αδιαμφισβήτητα τράβηξε την προσοχή...

Ευαγγελία Δομάζου: Όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των «Ελλήνων Μπέκαμ των 60s»

Εχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο «στρατηγός»...

Κρυφός λεσβιακός έρωτας στη showbiz

Μπορεί τα μάτια της κοινής γνώμης και της εγχώριας...

Πατούλης και Κοίλου στην εκκλησία με τον γιο για την ευχή

Το μωράκι του Γιώργου Πατούλη έγινε σαράντα ημερών και,...

Συνέβη στο Nox: Καυτό φιλί από Ρέμο

Με ένα τρυφερό φιλί στην Υβόννη ο Αντώνης Ρέμος...