Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Βραδινή έξοδο με τον σύζυγό της στην Πάρο

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή απολαμβάνει τις διακοπές της στην Πάρο στο εξοχικό της μαζί με την οικογένειά της.

Μπραντ Πιτ με… ελληνικό fan club

«Δεν έρχεσαι, βρε Μπραντ, για ένα κουρεματάκι στην Ελλάδα;».Κάπως...

Τατιάνα Στεφανίδου – Νίκος Ευαγγελάτος: Διακοπές στο Μεγανήσι

Η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος ξεκίνησαν τις...

Ευγενία Σαμαρά: Πήδηξε από βράχια για βουτιές στον δεύτερο ψηλότερο καταρράκτη της...

Η Ευγενία Σαμαρά συνεχίζει τις διακοπές της γυρίζοντας διάφορα...

Τέλος το AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών

«Αυτό που συνέβη με το εμβόλιο της AstraZeneca δεν ήταν τζογάρισμα με τη δημόσια υγεία, ήταν βλακεία, καθαρή βλακεία! Οταν βλέπεις ότι το ένα μετά το άλλο τα κράτη της Ευρώπης σταματούν τη χορήγηση του εμβολίου σε συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες και εσύ επιμένεις, ισχυριζόμενος πως δεν προκαλεί καμία βλάβη, τότε αυτό που έχεις κάνει είναι πέρα από απερίγραπτο… Είναι επικίνδυνο»!

Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας τη χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας να σταματήσουν για τους κάτω των 60 ετών οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση σε μια μεγάλη μερίδα κόσμου, η οποία είχε τρέξει να εμβολιαστεί το προηγούμενο διάστημα. Είναι εκείνοι οι πολίτες που βρέθηκαν μαζικά στα εμβολιαστικά κέντρα, πιστεύοντας τους ειδικούς που τους διαβεβαίωναν ότι το σκεύασμα της AstraZeneca είναι απολύτως ασφαλές! Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων περιμένουν να κάνουν τη δεύτερη δόση μέσα στο επόμενο διάστημα, ακούν τους ίδιους επιστήμονες να εισηγούνται να μην κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, διότι υπάρχει πιθανότητα να προκληθούν δυσάρεστες επιπτώσεις! Μάλιστα, η σύσταση της επιτροπής αφορά και όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca!

Θα λάβουν sms

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι όσοι είναι ως 60 ετών και έχουν προγραμματίσει ήδη την πρώτη δόση εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca θα λάβουν sms για το αν θέλουν να αλλάξουν το εμβόλιο με κάποιο από τα άλλα τρία διαθέσιμα.

Κοινώς, οι επιστήμονες που θα έπρεπε να δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας στον πληθυσμό έχουν μετατραπεί σήμερα από λύση σε… μέρος του προβλήματος, υπονομεύοντας την εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας! Αραγε, ποιος θα εμπιστευτεί την επιτροπή εμβολιασμού ύστερα από όσα δραματικά συνέβησαν χθες; Ποιος θα υπακούσει σε αυτούς τους ανθρώπους για τα μέτρα που θα χρειαστούν για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία; Και, τέλος, με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν, θα θέσει άραγε κάποιος ζήτημα υποχρεωτικότητας ή θεσμοθέτησης τιμωρητικών μέτρων για τους μη εμβολιασμένους;

«Η καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου στις νεότερες ηλικίες δημιουργεί δυσπιστία απέναντι στην επιστημονική κοινότητα. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της επιτροπής δεν δικαιολογούσαν την επιμονή τους στη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου. Η απόφαση αυτή έπρεπε να είχε ληφθεί νωρίτερα, δεδομένου ότι είχαμε επάρκεια -τουλάχιστον για τους ευπαθείς των ηλικιών αυτών -σε εμβόλια από άλλες εταιρίες. Δεν υπήρχε καμία δικαιολογία να μη σταματήσει το εμβόλιο της AstraZeneca από τη συνεδρίαση της επιτροπής στα τέλη Μαΐου. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ» μας δήλωσε ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει σήμερα κιόλας το υπουργείο Υγείας είναι τι συνέβη και οι εισηγήσεις άλλαξαν άρον άρον. Η δημόσια υγεία δεν είναι παιχνίδι της κυβέρνησης, η οποία μας έλεγε πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης και Καλλιόπη Ευαγγελίδου: Δείτε να ποζάρουν πατέρας και κόρη

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου ζει μόνιμα εδώ και αρκετά χρόνια...

Ιωάννα Τούνη – Δημήτρης Αλεξάνδρου: Βγήκαν τα «μαχαίρια» για το πρώην ζευγάρι

Μια νέα ανάρτηση-καρφί έκανε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μετά τη συνέντευξη-χείμαρρος της Ιωάννας Τούνη, που εξιστορούσε στιγμές της προσωπικής

Κώστας Φραγκολιάς: «Με τη Δώρα χωρίσαμε γιατί είχαμε…»

Ο Κώστας Φραγκολιάς σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον χωρισμό του από τη Δώρα Πατσιώτη αλλά και στην παρέα της εκπομπής «Happy Day».

Η Αννίτα Πάνια ποζάρει στα 55 με μικροσκοπικό μπικίνι

Η Αννίτα Πάνια το Σαββατοκύριακό της έκανε τις βουτιές της φορώντας μαύρο μπικίνι.

Αναστατώνει τα πλήθη ποζάροντας με μικροσκοπικό μπικίνι στα 52 της

Προκάλεσε πανικό στα social media με τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο instagram η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της στο instagram δείχνοντας το υπερηχογράφημα

Ευχάριστα νέα στη σόουμπιζ! Ποια κυρία ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της;
spot_img
spot_img