Αν και έχουν περάσει τεσσεράμισι χρόνια από την κινηματογραφική απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και σχεδόν ένας χρόνος από την καταδίκη εννέα από τους συνολικά 12 κατηγορουμένους, ο φάκελος της υπόθεσης που συγκλόνισε την κοινή γνώμη παραμένει ανοιχτός και οι δικαστικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους τρία νέα πρόσωπα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, διεξάγεται έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους στην απαγωγή του 57χρονου βιομηχάνου και μάλιστα ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος τους. Ο Κρητικός επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη το απόγευμα της 30ής Μαρτίου του 2017, στον οικισμό Καλέσσα, και η απαγωγή του διήρκεσε 187 μέρες, αποτελώντας τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια ομηρία σε όλη την Ευρώπη δίχως την καταβολή λύτρων. Για την υπόθεση καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό 12 άτομα, στα οποία επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 11 έως 26 ετών, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανατολικής Κρήτης έκρινε αθώους τρεις από τους κατηγορούμενους οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο.
Επιείκεια
Εξάλλου, ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είχε ζητήσει την επιείκεια του δικαστηρίου ως προς τον καθορισμό των ποινών για όσους ομολόγησαν και μετάνιωσαν για τις πράξεις τους. Με λόγια συμπόνιας, που έκαναν ακόμα και τον πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης να σαστίσει, ο 57χρονος επιχειρηματίας είχε δώσει άφεση αμαρτιών σε κάποιους από τους απαγωγείς του, λέγοντας απευθυνόμενος στο δικαστήριο:
«Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους με πλησίασαν περισσότερο. Οι άνθρωποι αυτοί τολμώ να πω ότι ίσως με βοήθησαν να είμαι σήμερα εδώ απόλυτα καλά ψυχικά. Μου φέρθηκαν ανθρώπινα, μου κουβέντιαζαν, μου είπαν έναν λόγο παρηγοριάς, έδειξαν συμπόνια. Μέσα στη ζέστη, με τη μάσκα και τα γυαλιά ανταλλάξαμε μερικές κουβέντες. Η μοναξιά ήταν πολύ σκληρή». Και είχε προσθέσει: «Δείτε με, είμαι πολύ καλά σήμερα και επιτρέψτε μου να πω πώς νιώθω. Σας παρακαλώ, ιδιαίτερα γι’ αυτούς τους κατηγορούμενους που έχουν δείξει μεταμέλεια, να δείξετε κι εσείς επιείκεια στον καταμερισμό της ποινής».