Πρόθυμη να πάει σε ψυχίατρο προκειμένου να εξεταστεί για το σύνδρομο Μινχάουζεν, από το οποίο λένε πως πάσχει δεκάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε χθες η μητέρα των τριών κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή στην Πάτρα.
Διαβάστε επίσης: Οι γονείς των τριών «Αγγέλων» στην Πάτρα «σπάνε» τη σιωπή τους
Μιλώντας στο pelop.gr, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου χαρακτήρισε καχύποπτους εκείνους που την κατηγορούν ότι ευθύνεται για τον θάνατο των παιδιών της και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.
Σε ερώτηση για ποιον λόγο η κοινή γνώμη έχει στραφεί μόνο εναντίον της και όχι κατά του συζύγου της, η 33χρονη απάντησε με μισόλογα, λέγοντας ότι κάποιοι δημοσιογράφοι απλώς επιλέγουν να δίνουν έμφαση σε εκείνη.
«Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα. Κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου, τι θα απαντούσες;» είπε αποκρινόμενη στον δημοσιογράφο.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ρωτήθηκε για τις φήμες που τη θέλουν να πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν διʼ αντιπροσώπου και απάντησε πως θα αποδειχθεί και αυτό όταν έρθει η ώρα. «Φυσικά και θα πάω στον ψυχίατρο αν χρειαστεί» κατέληξε.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη ημέρα το χαροκαμένο ζευγάρι έδωσε μια 60λεπτη συνέντευξη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που του αποδίδονται από τα… λαϊκά δικαστήρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Η ζωή μας έχει βγει στη δημοσιότητα και μας κατακρίνουν οι δικαστές του πληκτρολογίου γιατί χαμογελάμε. Έχω ακούσει τα πάντα: “Είσαι φόνισσα, έχεις κάνει το τέλειο έγκλημα”, την ώρα που θρηνώ τα παιδιά μου» δήλωσε η μητέρα, η οποία ανέφερε πως η οικογένεια έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον δημοσιογράφων που γράφουν ανακρίβειες. «Έρχομαι στη θέση να απολογηθώ για πράγματα που δεν μπορώ ούτε να τα διανοηθώ. Πώς θα πείραζα εγώ τα παιδιά μου; Τα γέννησα, τα μεγάλωσα, πώς θα τους έκανα κακό; Υπάρχουν εγκληματίες, ναι, αλλά δεν είμαστε όλοι» κατέληξε.
Ασθένεια που χτυπάει μητέρες
Το σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον παιδίατρο Roy Meadow, για να εξηγήσει τη συμπεριφορά φροντιστών που προκαλούσαν τραυματισμούς ή ασθένειες, κυρίως σε παιδιά, ώστε να κερδίσουν οι ίδιοι την προσοχή. Επίσης, έκαναν τα πάντα για να βρίσκονται δίπλα στον ασθενή και να δείχνουν σε όλους ότι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη φροντίδα του.
Επειδή οι μητέρες είναι, συνήθως, δίπλα στα τραυματισμένα ή άρρωστα παιδιά, είναι κι αυτές που έχουν το υψηλότερο ποσοστό κινδύνου να εμφανίσουν το σύνδρομο, σύμφωνα με στατιστικές αμερικανικής υπηρεσίας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το 75% των καταγεγραμμένων περιπτώσεων στις ΗΠΑ είναι μητέρες. Αυξημένο κίνδυνο, ωστόσο, έχει όποιος άλλος διαθέτει ρόλο γονέα, όπως ο κηδεμόνας ή ο φροντιστής, και όσοι έχουν ιστορικό εργασίας στον τομέα της υγείας. Το τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν εξηγεί ότι, πέραν των παιδιών, θύματα γίνονται ακόμη οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία και τα κατοικίδια.