Δευτέρα, 7 Απριλίου, 2025

Οδηγός φορτηγού τραυμάτισε γυναίκα αστυνομικό και σκότωσε 33χρονο που τσακωνόταν με 26χρονο...

Ελεύθερος αφέθηκε χθες ο 62χρονος οδηγός του φορτηγού που...

«Ο Τιμωρός»: Φίλιππος και Εβίτα χωρίζουν

Όσα θα δούμε απόψε στο επεισόδιο της σειράς «Ο Τιμωρός».Ο Φίλιππος και η Εβίτα συγκρούονται...

«Εντοπίστηκε βάρκα… Πρόσφυγες – μετανάστες στη Χίο» της Μαρίας Φαφαλιού, από τις...

Το τελευταίο έργο της Μαρίας Φαφαλιού προσφέρει μια οικεία...

Tο ΣΚΡΑΤΣ έκλεψε την παράσταση στο 36ο Athens Fashion Week

Χρώματα, έμπνευση, υφάσματα και φρέσκες ιδέες ήταν μερικά από...

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Λέων «βρυχάται» για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας

«Το αν υπάρχει ανθρώπινο χέρι ή άλλο μέσο θα διερευνηθεί»

Μέσω ανάρτησης στο facebook που προκάλεσε αίσθηση, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επαναφέρει το θέμα της ασφυξίας στην πολύκροτη και δυσεπίλυτη υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

Σε αυτήν, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας παραθέτει ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής για την ασφυξία, το οποίο αναφέρεται στην «εκφύλιση ηπατικών κυττάρων» και το συνδέει με την έκθεση για τη Μαλένα. Μάλιστα, σχολιάζει το απόσπασμα γράφοντας τα εξής: «Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων”. Διαβάζω στο βιβλίο ιατροδικαστικής στο κεφάλαιο της ασφυξίας».

Ο κ. Λέων ανεβάζει μία φωτογραφία από τη σελίδα με το επίμαχο απόσπασμα από το βιβλίο στο οποίο αναφέρεται: «Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν, και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά. Ο ιατροδικαστής έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές ευθέως για τα αίτια θανάτου και έχει προτείνει να διερευνηθεί αν υφίσταται θέμα ασφυξίας. Σε συνεντεύξεις του έχει πει πως «υπάρχουν ευρήματα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο περιστατικό (σ.σ.: στη Μαλένα και την Ιριδα) τα οποία οδηγούν στο να διευρυνθεί η πιθανότητα ενός ασφυκτικού θανάτου».

«Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία είναι μια διαδικασία που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Το αν υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι ή κάποιο άλλο μέσο θα διερευνηθεί» είχε διευκρινίσει ο κ. Λέων.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέοντα, ο οποίος δεν θέλησε να επεκταθεί πέρα από την ανάρτησή του. «Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω από όσα έχω πει έως τώρα. Για την ώρα, θα ήθελα να περιμένουμε. Ίσως προς το τέλος της εβδομάδας να μπορέσουμε να πούμε κάτι περισσότερο» είπε, αναμένοντας προφανώς και την πρόοδο των επίσημων ερευνών.

Αλλά και η άτυπη ομάδα ιατροδικαστών, που συγκροτήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της Νίκου Καρακούκη για να μελετήσει τους τρεις θανάτους, δεν έχει καταλήξει ακόμα σε απαντήσεις.

«Μακροσκοπικά πρέπει να ελεγχθούν όλες οι εκθέσεις. Αν υπήρχε μια σύμπτωση απόψεων, δεν θα υπήρχε θέμα ελέγχου. Εδώ, επειδή δεν υπάρχει μακροσκοπικά, πρέπει να ελεγχθούν όλες οι εκθέσεις και πρέπει να ελεγχθούν από δύο άτομα ιατρικοί φάκελοι, ιατροδικαστικές εκθέσεις, φωτογραφίες, όλα τα επιστημονικά δεδομένα για να καταλήξει κάποιος σε ένα συμπέρασμα. Δεν μπορώ να δώσω χρονικό ορίζοντα. Έχουμε ξεκινήσει την έρευνα και επαναλαμβάνω πως θα προκύψει αιτία θανάτου. Σίγουρα θα βγει η αιτία θανάτου» ανέφερε ο κ. Καρακούκης.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα theBest.gr, έχει ήδη μεταβεί από χθες στην Πάτρα κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να λάβει καταθέσεις από γιατρούς νοσοκομείων στα οποία είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα, ξεκινώντας από το Καραμανδάνειο.

Επίσης, θα ληφθούν καταθέσεις και από τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου. Σημαντικές θεωρούνται οι καταθέσεις τόσο του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΠΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη όσο και της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν για κατάθεση συγγενείς της οικογένειας Δασκαλάκη και, τέλος, οι ίδιοι οι γονείς.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tο ελληνικό σεξοπάζαρο του Ντουμπάι

Μπορεί η ελληνική παροικία στο εμιράτο της χλιδής και...

«Εκπτωτος» King Mίλτος: Το περιπετειώδες «ταξίδι» του Καμπουρίδη!

Πίσω από τις ανέμελες φωτογραφίες στα social media, είτε...

Ευλαμπία Ρέβη και… ξερό ψωμί στον Σκάι

Πολλά έχουν ακουστεί για το τηλεοπτικό παρόν και μέλλον...

H πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είναι ζευγάρι με τον πρώην σύντροφο της Τόνιας Φουσέκη

Στις αρχαιρεσίες της Eνωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Φεβρουάριο του...
spot_img