Ο θάνατος των τριών παιδιών στην Πάτρα εξελίσσεται σε θρίλερ καθώς οι αρχές ερευνούν από ποια αιτία τρία παιδιά οδηγήθηκαν στον θάνατο.
Η εκπομπή «T-live» πρόβαλλε φωτογραφίες και ποστ της Ρούλας Πισπιρίγκου στα social media από ευτυχισμένες στιγμές του ζευγαριού με τα παιδιά του.
Ευγενία Σαρρή: «Το πρώτο που κάνει ο αθώος άνθρωπος είναι η άρνηση της κατηγορίας ευθέως»
«Σεισμό» προκαλούν οι επιστημονικές παρατηρήσεις που κάνει η εξπέρ στην ανάλυση λόγου Ευγενία Σαρρή, η οποία αυτό το διάστημα μελετά τις συνεντεύξεις του ζεύγους Δασκαλάκη για τους θανάτους των τριών παιδιών τους και σε πρώτη φάση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «κρύβουν πράγματα»!
Η εξειδικευμένη Ελληνίδα επιστήμονας θεωρείται αυθεντία στην ανάλυση χαρακτήρων και στην αποκρυπτογράφηση προφίλ.
Μάλιστα, είναι μέλος διεθνούς ομάδας αναλυτών, που περιλαμβάνει αστυνομικούς, πρώην πράκτορες του FBI, εγκληματολόγους, ψυχολόγους, ιδιωτικούς ερευνητές, υπό την καθοδήγηση του Πίτερ Χάγιατ (επικεφαλής του Hyatt Analysis, που ειδικεύεται στην εκπαίδευση για την ανίχνευση της παραπλάνησης), στο κέντρο του οποίου φοίτησε για τρία χρόνια, αποκτώντας τον τίτλο της αναλύτριας λόγου. Μελετώντας την πρώτη συνέντευξη των γονέων στο Star, η Ευγενία Σαρρή ανέπτυξε μια σειρά από προβληματισμούς και παρατηρήσεις, επισημαίνοντας πως «η μητέρα δεν τα λέει καλά».
Η αναλύτρια θεωρεί πως η υπόθεση είναι ανησυχητική και εδράζει την αίσθησή της στην παρατήρησή της ότι και οι δύο γονείς δεν έχουν πει ευθέως σε καμία συνέντευξη πως δεν σκότωσαν εκείνοι τα παιδιά τους.
«Μέχρι τώρα σε καμία από τις συνεντεύξεις της δεν ακούω να λέει “δεν σκότωσα τα παιδιά μου. Δεν το έκανα εγώ”. Δεν το λέει. Το πρώτο που κάνει ο αθώος άνθρωπος είναι η άρνηση της κατηγορίας ευθέως, ο αθώος άνθρωπος χτυπιέται. Σε μία ώρα συνεντεύξεων λέει “δεν υπάρχει τίποτα”, δεν ακούω να λέει “δεν έκανα τίποτα”. Κι αυτό είναι ανησυχητικό. Γενικά, ακούω και βλέπω πολύ ανησυχητικά πράγματα…» λέει στην αποκαλυπτική συνέντευξή της στο pelop.gr η ειδικός.
Σε άλλο σημείο, η αναλύτρια λόγου λέει χωρίς περιστροφές: «Οι ενδείξεις είναι ότι και οι δύο γονείς κρύβουν πράγματα. Κι εκεί που η μητέρα λέει για το μωρό, κρύβει πράγματα, και ο πατέρας κρύβει πράγματα, έτσι καταλαβαίνω… Εκεί που μιλάει γιατί έφυγε από το νοσοκομείο και πέθανε το παιδί. Αποφεύγουμε, όμως, αν δεν έχουμε όλα τα στοιχεία, να πούμε κάτι χειροπιαστό. Δεν είναι τελειωμένη η δουλειά μας. Στα συμπεράσματα λέω τι στοιχεία έχουμε ως τώρα. Και οι ενδείξεις είναι ανησυχητικές… Φαίνεται ότι κρύβουν πολλά πράγματα».
Αν και η μελέτη της δεν έχει ολοκληρωθεί, η πρώτη εικόνα που έχει αποκομίσει την προβληματίζει: «Είμαι πεπεισμένη, αναλύοντας όσα λένε, ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μας λένε. Κι όποιος δεν λέει πράγματα έχει λόγο που το κάνει. Η περισσότερη παραπλάνηση δεν γίνεται λέγοντας ψέματα, αλλά κρύβοντας πράγματα».
Ένα από τα παραδείγματα που ανέφερε για να στηρίξει την επιστημονική της άποψη η κυρία Ευγενία Σαρρή είναι το εξής:
«Άκουγα το πρωί να λέει η μητέρα “έτρεξα να φωνάξω τους γιατρούς”. Αυτή η φράση δεν σημαίνει πως τους φώναξε κιόλας. Και σήμερα άκουσα πως ένας γιατρός είπε ότι δεν τους φώναξε. Μια νοσοκόμα πήγε…»
Σημειώνει, επίσης, ότι η στάση της μητέρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δείχνει παντελή έλλειψη συναισθήματος, κάτι που είναι απροσδόκητο, όπως επίσης και η χρήση του ρήματος «κατέληξε», όταν μιλάει για τον θάνατο των παιδιών της.
Οι επισημάνσεις της ειδικού προκαλούν μεγάλη αίσθηση, αφού, προτού ολοκληρώσει τη μελέτη, διαβλέπει πως «και οι δύο γονείς έχουν την ανάγκη να πείσουν, εκτός από την ομαλότητα της ζωής τους, και για το αιφνίδιο των περιστατικών» και προσθέτει στη σελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα: «Έχουν αποσιωπηθεί πολλά γεγονότα και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα παραπλάνησης. Βρίσκονται σε λειτουργία προσπάθειας επιβίωσης, αλλά δεν είναι ικανοί να εκφράσουν συναίσθημα προς τα παιδιά τους και να δηλώσουν αξιόπιστα πως δεν προκάλεσαν τον θάνατό τους»!