Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνούν οι αστυνομικοί την πιθανή σύνδεση του 60χρονου μακελάρη της Ανδραβίδας με στυγερή δολοφονία που έγινε πριν από 30 χρόνια στη Γαστούνη και παραμένει ανεξιχνίαστη!
Στο πλαίσιο της διερεύνησης υποθέσεων από την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, με αφορμή το βίαιο παρελθόν του δράστη, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «έπεσαν» πάνω στο έγκλημα που έγινε το 1992 με θύματα τον 50χρονο Νίκο Χονδρούλη και την 32χρονη σύντροφό του Λαμπρινή Συλλαΐδη, που έμεναν στα Καβάσιλα.
Το προφίλ του δράστη εύλογα δημιούργησε προβληματισμούς στους αστυνομικούς, οι οποίοι περιμένουν το πόρισμα της βαλλιστικής σε όλα τα όπλα που κατείχε ο 60χρονος και ενδέχεται να οδηγήσει στην εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας στη Γαστούνη. Ένας άνθρωπος με τόσο βίαιο παρελθόν, που κατείχε παράνομα όπλα, σκότωνε ζώα επειδή τον ενοχλούσαν, έπνιξε δύο μωρά που δεν είχαν συμπληρώσει καν το τρίτο έτος της ζωής τους και πυροβόλησε εν ψυχρώ τους γονείς τους, θα μπορούσε να εμπλέκεται και στη δολοφονία του ζευγαριού στη Γαστούνη;
Ήταν πρωί της 6ης Μαρτίου 1992, όταν το ζευγάρι ξεκινούσε από το σπίτι του για να πάει στη βιομηχανία «Πελαργός», όπου εργαζόταν. Στη διασταύρωση Λευκοχωρίου, κάποιος ή κάποιοι ενεργώντας με μαφιόζικο τρόπο τοποθέτησε/αν στην άσφαλτο ένα εμπόδιο, αναγκάζοντας το όχημά τους να σταματήσει και πυροβόλησε/αν και τους δύο με κυνηγετική καραμπίνα σχεδόν εξ επαφής, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό τους. Ένας οδηγός φορτηγού, που πέρασε από το σημείο λίγη ώρα αργότερα, πίστεψε ότι είχε γίνει τροχαίο και ειδοποίησε την Αστυνομία, που ξεκίνησε την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Προσωπικές διαφορές
Τα πρώτα στοιχεία είχαν οδηγήσει τις Αρχές σε τρεις εκδοχές: η πρώτη ήταν η εκδίκηση, επειδή ο 50χρονος είχε προκαλέσει τροχαίο στην Αθήνα με θύμα έναν 18χρονο, η δεύτερη αφορούσε τις προσωπικές διαφορές που πιθανόν είχε ο Χονδρούλης λόγω της σχέσης του με την 32χρονη, καθώς ήταν παντρεμένος όταν τη γνώρισε και άφησε την οικογένειά του για να είναι μαζί της, και η τρίτη ήταν η πιθανότητα να κρύβεται πίσω από το έγκλημα κάποια υπόθεση ναρκωτικών.
Την ημέρα του φονικού οι αστυνομικοί προσήγαγαν αρκετά άτομα, αλλά μάταια. Η υπόθεση μπήκε οριστικά στο αρχείο το 2011, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το 2003 τα παιδιά του Νίκου Χονδρούλη διαπίστωσαν έκπληκτα πως η δικογραφία για τη δολοφονία του πατέρα τους και της Λαμπρινής Συλλαΐδη είχε εξαφανιστεί. Αρχικά απευθύνθηκαν στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, αλλά έλαβαν την απάντηση πως ο φάκελος καταστράφηκε κατόπιν υπηρεσιακής εντολής περίπου το 2001. Προσέφυγαν μέχρι και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω του ΕΠΣΕ, χωρίς αποτέλεσμα.
Τελικά, με απόφαση του Αρείου Πάγου και βάσει έρευνας του Εφετείου Πατρών, η υπόθεση έκλεισε χωρίς να αποδοθεί ευθύνη σε δικαστικούς λειτουργούς για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της δικογραφίας. Όπως αναφέρεται στην πράξη αρχειοθέτησης, «μετά το πόρισμα του προέδρου Εφετών Πατρών, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο διότι τα καταγγελλόμενα δεν στοιχειοθέτησαν συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις δικαστικών λειτουργών, οι οποίες μπορούσαν να αποτελέσουν βάση πειθαρχικής διώξεως αυτών».
Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο μακελάρης της Ανδραβίδας γνώριζε τα θύματα Χονδρούλη και Συλλαΐδη, ωστόσο το στοιχείο αυτό δεν είναι αρκετό για να σχηματιστεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος του για το ανεξιχνίαστο έγκλημα.