Όλη τη νύχτα παρέμεινε στην ΓΑΔΑ η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά από τη σύλληψή της με την κατηγορία ότι σκότωσε το 9χρονο κοριτσάκι της, στο πλαίσιο της υπόθεσης- θρίλερ της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά μέσα στην ίδια οικογένεια, που συγκλόνισε το πανελλήνιο από τη στιγμή που έγινε γνωστή.
Διαβάστε επίσης: Ο Απόστολος Λύτρας παραιτήθηκε από την εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου
Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών που θα της απαγγείλει την κατηγορία και θα την παραπέμψει στον ανακριτή, από τον οποίον προφανώς θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αστυνομικοί προσπάθησαν να της αποσπάσουν κάποια πληροφορία όμως εκείνη ήταν σκεφτική και δεν μίλησε καθόλου στους αστυνομικούς ενώ αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, λέγοντας: «Πως είναι δυνατόν να σκότωσα εγώ τα παιδιά μου»;
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε χθες το πρωί, όταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έλαβε την πολυσέλιδη δικογραφία από το Ανθρωποκτονιών και αφού τη μελέτησε, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τις καταθέσεις των ιατρών οι οποίοι απέκλειαν την χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου, ενώ η 9χρονη ήταν νοσηλευόμενη, άσκησε την ποινική δίωξη κατά της μητέρας, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Διαβάστε επίσης: Οργισμένη η πρώην πεθερά του Δασκαλάκη: «Να βγει ο Μάνος να εξηγήσει ποιος είναι ο ρόλος του…»
Ώρες νωρίτερα στο εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, είχε ανιχνευθεί θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης, μίας ουσίας τόσο δραστικής που χορηγείται στα άλογα ως αναισθητικό.
Ωστόσο, σύμφωνα με το pelop.gr, η κεταμίνη ως ουσία, ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τον μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.
Στην ποσοτική κλίμακα των εργαστηρίων σε ότι έχει να κάνει με τη χορήγηση που έχει τρία στάδια. Υπάρχει η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα. Σε αυτή την περίπτωση, η δόση των 6 μικρογραμμαρίων ανά μιλιγκράμ αίματος που δέχθηκε το κοριτσάκι, υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα καθώς οφείλεται 100% για τον θάνατό της, διότι.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε ένα τετραπληγικό παιδί που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, τέτοια δόση θεωρείται απαγορευτική.
Τρία είναι και τα βήματα υ μηχανισμού θανάτου: Σε πρώτη φάση σταματά η αναπνοή, σε δεύτερη προκαλείται ανακοπή και τέλος επέρχεται ο θάνατος. Οι τρόποι που χορηγήθηκε η ουσία μπορεί να είναι ενδοφλεβίως η μέσω της ρινικής οδού -δηλαδή εισπνεόμενα – είτε ενδομυϊκά.