Στο μικροσκόπιο του καθηγητή Τοξικολογίας Αριστείδη Τσατσάκη και των συνεργατών του στα εξειδικευμένα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης θα εξεταστούν οι τρίχες των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου για να αποκαλυφθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου τους.
Ο κ. Τσατσάκης και η επιστημονική του ομάδα θα αναλύσουν τις τρίχες από τα μαλλιά των τριών παιδιών στο Εργαστήριο Τοξικολογίας και Εγκληματολογικής Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Διαβάστε επίσης: Θάνος Πλεύρης: «Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της Πισπιρίγκου αν έχει συκοφαντήσει γιατρούς»
Η εξέταση των τριχών της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν στο καροτσάκι της, αλλά και αυτών που κόπηκαν από τα μαλλιά της πριν από τη μαγνητική εξέταση στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας αναμένεται να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις στη δικαστική έρευνα σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. Θα εξακριβωθεί, δηλαδή, αν η θανατηφόρα ουσία κεταμίνη είχε χορηγηθεί κατά τη νοσηλεία του κοριτσιού και σε δεύτερο νοσοκομείο, εκτός από το «Αγλαΐα Κυριακού» όπου η 9χρονη άφησε την τελευταία της πνοή.
Διαβάστε επίσης: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων καταγγέλλει ότι τα δύο κοριτσάκια δολοφονήθηκαν
Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σε μία από τις τελευταίες του αναρτήσεις, σε περίπτωση εκταφής τόσο της Τζωρτζίνας όσο και της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, οι τρίχες είναι ένα βιολογικό υλικό από το οποίο θα υπάρξει αξιόπιστη εικόνα για τη χρήση ουσιών, όπως η κεταμίνη.
Διαβάστε επίσης: Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Πισπιρίγκου στην απολογία της: «Καταλάβαινε τα πάντα η Τζωρτζίνα»
Για το Εργαστήριο Τοξικολογίας και Εγκληματολογικής Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, που θα διενεργήσει την έρευνα, ο κ. Λέων τονίζει ότι «ως χώρα έχουμε ένα από τα πρωτοπόρα εργαστήρια ανάλυσης τριχών». Επικεφαλής του εργαστηρίου είναι ο καθηγητής Αριστείδης Τσατσάκης, ο οποίος έχει πλούσιο ερευνητικό έργο. Η έρευνα του καθηγητή επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, σε θέματα ανάλυσης τριχών για δικαστικές εφαρμογές, καθώς και στην τοξικολογία νέων μακρομοριακών συστημάτων.
Διαβάστε επίσης: Η καφετζού της Πισπιρίγκου αποκάλυψε: «Με ρώτησε: “Αν αρρωστήσουν τα παιδιά θα γυρίσει ο Μάνος;”»
Ο Αριστείδης Τσατσάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Είναι πτυχιούχος χημικός – μηχανικός, M.Sc. Οργανικής Χημείας 1982, PhD Χημείας 1986, Post-Doc Χημεία Μακρομορίων (πανεπιστήμιο Μεντελέγιεφ Μόσχα), D.Sc. in Biology (Pharm-Toxicol) Πανεπιστήμιο Φιλίας Λαών Μόσχα, ερευνητής στο Εργαστήριο Τοξικολογίας και Εγκληματολογικών Ερευνών του Ιατροδικαστικού Κέντρου της Βαλτιμόρης 1991, του πανεπιστημίου της Αμβέρσας 1993, 1994 και επισκέπτης καθηγητής στο Μαϊάμι ΗΠΑ 1996, στο Τμήμα Τοξικολογίας του πανεπιστημίου της Φλόριντα, ΗΠΑ, 1996, και της Ιατρικής Ακαδημίας της Μόσχας 1999-2002. Είναι μέλος επιτροπών σε εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς (Eurotox, Who-Ιpcs, Iaamrh, Navotox, ΕΟΦ) και μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών ενώσεων και ακαδημιών. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών και της Μονάδας Τοξικολογίας και Εγκληματολογικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Πάτρας: «Λύγισε» ο Γιώργος Λιάγκας βλέποντας βίντεο από γενέθλια της άτυχης Τζωρτζίνας
Οπως προκύπτει από το βιογραφικό του σημείωμα, έχει επιτύχει χρηματοδότηση για 36 εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Το Eργαστήριο Τοξικολογίας που έχει διεθνή αναγνώριση, διερευνά σε ετήσια βάση χιλιάδες ιατροδικαστικά και τοξικολογικά περιστατικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.