Στα άδυτα της ψυχής της 9χρονης Τζωρτζίνας θα προσπαθήσει να εισχωρήσει μέσα από τις ζωγραφιές της η 18η ανακρίτρια, με εντολή της οποίας διορίστηκε πραγματογνώμονας παιδοψυχολόγος, ο οποίος καλείται να ερμηνεύσει όσα ζωγράφισε το κοριτσάκι λίγο πριν από τη δολοφονία του από τη μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου.
Ο συμβολικός κόσμος που αποτυπώνεται στην παιδική ζωγραφιά συνήθως αντλεί θέματα από τα ερεθίσματα του οικογενειακού και του σχολικού περιβάλλοντος, και αποτελεί ένα είδος «μαρτυρίας». Με αυτό το σκεπτικό, η ανακρίτρια θα προσπαθήσει μέσω της επιστημονικής συμβολής να ανακαλύψει αν μέσα στις ζωγραφιές της 9χρονης κρύβονται στοιχεία για την υπόθεση.
Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη «βόμβα»: «Η μητέρα του Μάνου είχε κάνει την καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού»
Μετά το διάλειμμα των ημερών του Πάσχα, η δικαστική λειτουργός ξεκινά νέο κύκλο καταθέσεων, με τη σκυτάλη να περνά πλέον σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό από το Ωνάσειο, στο οποίο έγινε ο γονιδιακός έλεγχος της Τζωρτζίνας. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και απαντήσεις σε διάφορα αιτήματα της ανακρίτριας, όπως αυτό που υπέβαλε προς τον ΕΟΦ προκειμένου να εξακριβωθεί η πορεία της κεταμίνης. Η κυρία Σαλάππα ζήτησε να της διαβιβαστούν στοιχεία σχετικά με το πού έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος, νόμιμα ή παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.
Διαβάστε επίσης: Λιάγκας σε Σκορδά: «Η Πισπιρίγκου σε θέλει συντροφιά στη φυλακή» – Άφωνη η παρουσιάστρια
Η ανακρίτρια αναμένει και ενημέρωση από τη διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, που διορίστηκε για να τη βοηθήσει. Μελετώντας τον φάκελο της Τζωρτζίνας, η επιστήμονας ενδέχεται να προτείνει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Πάτρας: Μεγάλο θρίλερ με τις νέες φωτογραφίες με τις νέες της Ίριδας και τα σημάδια στο πρόσωπο
Ωστόσο, από όσα έχουν κατατεθεί ως σήμερα, φαίνεται πως γιατροί και νοσηλευτές περιγράφουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως αδιάφορη στις κρίσιμες στιγμές της Τζωρτζίνας. Μάλιστα, όπως περιέγραφε η πρώτη γιατρός που συνάντησε τη μικρή Τζωρτζίνα στα επείγοντα περιστατικά στο Καραμανδάνειο, η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε στο νοσοκομείο υποστηρίζοντας πως το κοριτσάκι είχε σπασμούς, χωρίς όμως να είναι σαφής και συγκεκριμένη.
«Έλεγε πως το παιδάκι έχει σπασμούς, αλλά, όταν τη ρώτησα πιο συγκεκριμένα πράγματα, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Στο νοσοκομείο δεν έκανε κάποιο επεισόδιο» φέρεται ότι κατέθεσε στην ανακρίτρια η γιατρός.
Συγκλονιστικές λεπτομέρειες ήρθαν στη δημοσιότητα και από την κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου στο Ωνάσειο Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος περιέγραψε πώς και γιατί τοποθετήθηκαν απινιδωτής και βηματοδότης στην Τζωρτζίνα, αν και πότε λειτούργησε, καθώς και τα σήματα που έστελνε η μητέρα, χωρίς να καταγράφεται κάτι ανησυχητικό από το μηχάνημα.
«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία, διότι δεν κατεγράφη ούτε ταχυαρρυθμία ούτε σοβαρή βραδυκαρδία, μη ανταποκρινόμενη στη βηματοδότηση. Η συστολική λειτουργία της καρδιάς, επίσης, έχει ελεγχθεί στο Ωνάσειο και ήταν φυσιολογική. Ως εκ τούτου, οι πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος φαίνεται να είναι εξωκαρδιακές».
Διαβάστε επίσης: Συνέβη κι αυτό: Στη δημοσιότητα όσα είπε στην εξομολόγησή της η Πισπιρίγκου
Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Πάτρας: «Θα συμβούλευα τον Μάνο Δασκαλάκη να είναι φειδωλός όποτε του δίνεται δημόσιο βήμα»