Την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστήριξε ακόμη μια φορά ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί Οθωνας Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα.
Συγκεκριμένα, τόνισε πως έχει πειστεί για την αθωότητα της 33χρονης κατηγορουμένης, η οποία παραμένει στο ειδικό κελί των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Οθωνας Παπαδόπουλος εξήγησε πως κινούνται οι διαδικασίες για το αίτημα αποφυλάκισης και μόλις ολοκληρωθούν πρόκειται να υποβληθεί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ζητήσει να γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να αφεθεί ελεύθερη. Για την ώρα περνάει την περισσότερη ώρα της μπροστά από την τηλεόραση, που έχει στο κελί της, βλέποντας εκπομπές και ειδήσεις που επικεντρώνονται στην οικογένειά της και στην πολύκροτη υπόθεση.
Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Πάτρας: «Μία ώρα νωρίτερα ο θάνατος της Ίριδας από ό,τι υποστηρίζει η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου»
«Θα άφηνα την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου μόνο αν έβλεπα ότι κλονιζόταν η μεταξύ μας σχέση ειλικρίνειας. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα και αντιθέτως αυτά που μου έχει πει η κατηγορούμενη έχουν επιβεβαιωθεί από την έρευνα που διενεργείται» σημείωσε ο δικηγόρος της. Μάλιστα, τοποθετήθηκε και σχετικά με το δημοσίευμα που αναφέρει την εύρεση ουσίας στη Μαλένα, επισημαίνοντας πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.
«Οι πληροφορίες είναι πάντα τόσο πολλές και χρειάζεται να ερευνήσουμε την αλήθεια όλων αυτών» τόνισε ο Οθωνας Παπαδόπουλος και υποστήριξε: «Μελετώντας τη δικογραφία, προέκυψε από τις καταθέσεις ότι έχει γίνει δύο φορές γονιδιακός έλεγχος. Εχει ερευνηθεί το 80% των γονιδίων και θα ζητήσουμε την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου για να δούμε εάν θα προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Αυτό το 20% μπορεί να ανατρέψει την παρούσα εικόνα».
Οι γιατροί απαντούν στην Πισπιρίγκου για τη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα
Στη γυναικεία πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού παραμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου, την ώρα που οι ειδικοί καταρρίπτουν ο ένας μετά τον άλλο τους ισχυρισμούς της για την «ατυχηματική χορήγηση της κεταμίνης».
Στην προσπάθειά της να στρέψει τις υποψίες αλλού, η 33χρονη από την Πάτρα υποστηρίζει ότι η ουσία δόθηκε από λάθος των γιατρών στην Τζωρτζίνα, ωστόσο οι γιατροί που παρακολουθούσαν το παιδί αναφέρουν ξεκάθαρα ότι του είχε χορηγηθεί μόνο μία φορά στο πλαίσιο της φαρμακευτικής αγωγής, και μάλιστα αρκετούς μήνες προτού φύγει από τη ζωή.
Η πλευρά Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι είχε δοθεί δύο φορές. «Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με άλλα περίπλοκα φάρμακα υποστήριξης της καρδιακής και όχι μόνο λειτουργίας. Το φάρμακο κεταμίνη υπάγεται στα ναρκωτικά φάρμακα και χρησιμοποιείται με αυστηρότατο πρωτόκολλο στη μονάδα Παίδων» ανέφερε ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης. Μάλιστα, οι γιατροί ξεκαθαρίζουν ότι η δοσολογία που δόθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν ακίνδυνη. Όμως στις τοξικολογικές εξετάσεις βρέθηκε υπέρμετρη δόση κεταμίνης, πολλαπλάσια από την ανώτατη ανεκτή, κάτι που οδήγησε τελικά στον θάνατο του κοριτσιού.
«Η κεταμίνη χρησιμοποιείται τόσο στον χώρο του χειρουργείου, όταν χρειάζεται, όσο και στη ΜΕΘ. Χρησιμοποιείται είτε για να καταστείλει έναν ασθενή για να διασωληνωθεί είτε για να κρατήσουμε σε καταστολή έναν ασθενή, σε δόσεις που διατηρούν τις ζωτικές του λειτουργίες. Είναι ένα φάρμακο στη φαρέτρα αναισθησιολόγων και εντατικολόγων» ανέφερε, από την πλευρά της, η αναισθησιολόγος Μαρία Μπούσουλα και εξήγησε πως τα φάρμακα που χορηγούνται στον ασθενή καταγράφονται με απόλυτη λεπτομέρεια.
«Ενα φάρμακο που χορηγείται 15 ημέρες πριν μεταβολίζεται. Δεν γίνεται να πήρε κάποιος πριν έναν μήνα ένα φάρμακο και να μην το έχει μεταβολίσει ακόμα» συμπλήρωσε η αναισθησιολόγος. Στη συνέχεια εξήγησε πως στην ενδοφλέβια χορήγηση της κεταμίνης η δοσολογία είναι 1-2 ml ανά χιλιόγραμμο βάρους.
«Στην Τζωρτζίνα μιλάμε για μια τεράστια δόση που χορηγήθηκε στο παιδί. Ακόμα και όσοι τη χορηγούμε, όταν χρειάζεται, είμαστε σε εγρήγορση για τις παρενέργειές της και την υποξαιμία. Οσο αυξάνονται οι δόσεις κεταμίνης, αυξάνεται και η πιθανότητα να προκαλέσεις αναπνευστική καταστολή» εξήγησε η κυρία Μπούσουλα και συνέχισε: «Οι παρενέργειες παρουσιάζονται σε χρόνια χορήγηση της κεταμίνης. Κάθε οργανισμός που θα λάβει το φάρμακο αντιδρά με διαφορετικό τρόπο. Μια ομάδα ανακοπής, όταν καλείται να αντιμετωπίσει έναν ασθενή, είναι μια εξειδικευμένη ομάδα με διακριτούς ρόλους. Σε όλες τις περιπτώσεις αυτή η ομάδα λειτουργεί υπό συνθήκες πίεσης. Το να χορηγηθεί κάτι από ατύχημα είναι πολύ σπάνιο έως μηδενικό. Ακόμα και να έγινε χορήγηση από ατύχημα, η υπολογιζόμενη δόση για να φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα στις τοξικολογικές είναι πάρα πολλές αμπούλες. Η γνώμη μου είναι ότι από ατυχηματική χορήγηση δεν μπορεί να προέκυψε αυτό το θέμα».
Αλλά και ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης εξήγησε πως η ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα, είτε προέρχεται από κτηνιατρικής χρήσης φάρμακα είτε από παραεμπόριο ή από την ιατρική, είναι η ίδια δραστική ουσία: «Η δραστική ουσία βρέθηκε και στα ούρα του παιδιού. Η ουσία χορηγήθηκε πριν από τον χρόνο της ανακοπής. Ο μεταβολισμός, όσο έγινε, δείχνει ότι η χορήγηση προηγήθηκε προ του χρόνου της καρδιακής ανακοπής».