Διαφορετική γραμμή ακολούθησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο οποίο δικάζεται για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.
Αυτή τη φορά ο 33χρονος πιλότος δεν θέλησε να κάνει ερωτήσεις σε κανέναν από τους τέσσερις μάρτυρες που κατέθεσαν, ενώ το ψυχρό και ατάραχο βλέμμα του αυλάκωσαν στιγμιαία λυγμοί.
Στο σημείο που η πρόεδρος άρχισε την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ημερολογίου της Καρολάιν και στα αποσπάσματα που αφορούσαν τη γέννηση και τα προβλήματα υγείας της κόρης του ξέσπασε σε κλάματα, κοιτάζοντας ταυτόχρονα προς το ακροατήριο για να βεβαιωθεί ότι έγινε αντιληπτός!
Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι ολόκληρη η απολογία του Αναγνωστόπουλου: «Η Καρολάιν ήταν το πιο υπέροχο πλάσμα που είχα δει»
Για «ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή», του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έκανε λόγο ψυχίατρος – ψυχολόγος που κλήθηκε να καταθέσει από την πλευρά της οικογένειας της Καρολάιν.
«Υπάρχει εμφανής μια έπαρση, μια διαταραχή της προσωπικότητας» υποστήριξε η γιατρός, η οποία εξήγησε πως μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσει τα προφίλ των δύο κεντρικών προσώπων της υπόθεσης.
Η μάρτυρας υποστήριξε ότι από τις αναφορές προκύπτει πως το ζευγάρι είχε μια δύσκολη σχέση, με εντάσεις.
Διαβάστε επίσης: Απολογία Αναγνωστόπουλου: «Δεν άξιζε ούτε στην ίδια, ούτε στο σκυλάκι μας, δεν υπάρχουν δικαιολογίες»
«Δεν προκύπτει, όμως, μια εν βρασμώ κατάσταση. Στον κατηγορούμενο υπάρχει εμφανής μια έπαρση, μια διαταραχή της προσωπικότητας. Αυτό έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, τα άτομα έχουν απόλυτη συνείδηση για το τι κάνουν και για το αποτέλεσμα των πράξεών τους. Μας ξαφνιάζουν οι πράξεις τους πολλές φορές, γιατί έχουν μια φυσιολογική καθημερινότητα» ανέφερε η γιατρός και συνέχισε τη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του Μπάμπη:
«Στη ναρκισσιστική διαταραχή έχουμε ένα αίσθημα μεγαλείου, έλλειψη ενσυναίσθησης. Φαίνεται από πολλά στοιχεία, δολοφόνησε τη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού του χωρίς να σκεφτεί πόσο θα πονέσει το παιδί από την απώλεια αυτή. Αρα η έλλειψη ενσυναίσθησης αφορά και το παιδί. Η σκηνή που έβαλε το παιδί πάνω στο πτώμα είναι εικόνα που βλέπουμε σε πολέμους. Σε αυτή την ηλικία τα μωρά έχουν πάρα πολλά ερεθίσματα και φοβάμαι ότι θα έχει επιπτώσεις στο παιδί στο μέλλον… Μετά σκοτώνει τον σκύλο, ο οποίος δεν ανήκε μόνο στη μάνα, αλλά και στο παιδί, είχαν μεγαλώσει μαζί. Δείτε μετά την κηδεία της Καρολάιν, πώς φέρθηκε στη σοκαρισμένη μητέρα και μάλιστα ζήτησε και λεφτά για το φέρετρο. Το πώς κρατούσε το παιδί στην κηδεία επί τέσσερις ώρες… Βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν σκέφτεται το μωρό».
Ειδική μνεία έκανε η μάρτυρας και στην ανάγκη που φέρεται ότι είχε ο 33χρονος πιλότος να τον θαυμάζουν.
«Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος για να φτιάξει μια σοβαρή σχέση. Ή, ακόμη, το πώς αντιμετώπισε την απόρριψη και την πρόθεση της γυναίκας του να χωρίσουν» υπογράμμισε.
Στο επίκεντρο της κατάθεσής της βρέθηκε και το ημερολόγιο της Καρολάιν, με τη μάρτυρα να εντοπίζει στοιχεία κατάθλιψης στο νεαρό κορίτσι, σε αντίθεση με τη σύμβουλο ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου που την παρακολουθούσε. Για την κατάθεση της τελευταίας, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου κατέθεσε ένσταση ζητώντας να μη γίνει δεκτή λόγω αναξιοπιστίας.
«Δεν έχει την ιδιότητα της ψυχολόγου και της κλινικής συμβούλου. Έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις και δεν είναι σε θέση να εκφέρει άποψη για τις σχέσεις του ζευγαριού» αιτιολόγησε την ένσταση ο συνήγορος του 33χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.