Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025

Οι υποσχέσεις του Σκάι στον Σεφερλή που έμειναν στα λόγια οδηγούν τον...

Θα φύγει ο Μάρκος Σεφερλής από τον Σκάι; Ολο...

Γιώργος Αμούτζας: Στο «Grand Hotel» ο… Νικηφόρος του «Σασμού»

Ο ταλαντούχος Γιώργος Αμούτζας, ο Νικηφόρος από τον «Σασμό»...

Οι «Singles» έσμιξαν πάλι έπειτα από 20 χρόνια

Τα σίκουελ είναι της μόδας! Και όμως, έρχεται ξανά...

Στη θάλασσα με την κόρη και τη βαφτιστήρα του ο Μάνος Μαγιάτης

Η σχέση που έχουν η Δέσποινα Καμπούρη και ο...

Το τελικό πόρισμα «καίει» τη Πισπιρίγκου: Αυτή έδωσε την κεταμίνη στην άτυχη Τζωρτζίνα

Ποσότητα-μαμούθ στον οργανισμό του άτυχου κοριτσιού

«Καίει» την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου το τελικό πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στις Αρχές, καθώς επιβεβαιώνει πως ο θάνατος της άτυχης Τζωρτζίνας επήλθε από χορήγηση φαρμακευτικής ουσίας και συγκεκριμένα κεταμίνης, σε τεράστια ποσότητα!

Ως αιτία θανάτου ο ιατροδικαστής αναφέρει ξεκάθαρα και χωρίς αμφιβολίες: «Θανατηφόρα δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη)», μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Το τελικό πόρισμα του έμπειρου ιατροδικαστή, το οποίο θα αποτελέσει και την αιχμή του δόρατος στο κατηγορητήριο, ανατρέπει κάθε ισχυρισμό περί χορήγησης της θανατηφόρου ουσίας από ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς εντοπίστηκε ποσότητα-μαμούθ. Αυτό σημαίνει ότι τέτοια τεράστια ποσότητα σε καμία περίπτωση δεν θα χορηγούσε γιατρός ή νοσηλευτής σε ανθρώπινο οργανισμό, παρά μόνο εάν σκοπός του ήταν να σκοτώσει.

Αναλυτικότερα η έκθεση αναφέρει πως ελήφθησαν αίμα και ούρα για τοξικολογική εξέταση από την οποία διαπιστώθηκε: «Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine) lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam)»… «ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθεισών ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωση της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης». Επίσης, στα ούρα ανιχνεύθηκε «κεταμίνη, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam)».

Από τη μελέτη που έγινε στη σχετική βιβλιογραφία για περιστατικά 114 θανάτων από κεταμίνη διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα της ουσίας δεν ξεπερνούσε τα 2,4mg/ml. Δηλαδή στην Τζωρτζίνα χορηγήθηκε η τριπλάσια ποσότητα και, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, αυτό έγινε ενδοφλέβια.

Εκταφή

Ταυτόχρονα ο κ. Μπουζιάνης ανάβει… φωτιές προτείνοντας εάν η ανακρίτρια αποφασίσει την εκταφή της Τζωρτζίνας για περαιτέρω έρευνα, να ληφθούν δείγματα από τρίχες προκειμένου να εξεταστούν και για άλλες ουσίες για να γίνει σύγκριση με την αγωγή που της χορηγήθηκε. Με λίγα λόγια ανοίγει ένα «παράθυρο» υπό μορφή ερωτήματος να έχει δοθεί στην Τζωρτζίνα ένα κοκτέιλ ουσιών σε πρωτύτερο χρόνο αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο, που τελικά επετεύχθη με την κεταμίνη: Τον θάνατο του παιδιού!

Αν αυτό κριθεί απαραίτητο από την ανακρίτρια, σύμφωνα με τους ειδικούς, η εκταφή θα πρέπει να γίνει άμεσα για να μην εξαφανίσει ο χρόνος σημαντικά στοιχεία, και τότε τα εξειδικευμένα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ θα αναλάβουν να διαπιστώσουν το χρονοδιάγραμμα χορήγησης ουσιών. Παράλληλα στο πόρισμα γίνεται λόγος για ευρήματα που σχετίζονται με βλάβη στο ήπαρ, μικρή πνευμονορραγία, αλλά και συμφόρηση οργάνων, που όλα αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.

Σύμφωνα με το σχόλιο της τοξικολογικής εξέτασης η ανεύρεση ηωσινοφίλων και μονοκυττάρων με ηωσινόφιλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα.

Η επιστημονική έρευνα έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι χρόνοι επίδρασης της κεταμίνης δεν συμβάδιζαν με την παρουσία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αλλά μόνο κατά την απουσία τους. Μέσα από το πόρισμα καταρρίπτεται ο βασικός ισχυρισμός της 33χρονης, καθώς η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, όπως είχε υποστηρίξει, αλλά μέσα στο δωμάτιο, σε άλλο χρόνο…

Το ανατριχιαστικότερο είναι ότι εάν μετά την εκταφή τα δείγματα δείξουν ότι στο παιδί εν ζωή είχαν χορηγηθεί και άλλες ουσίες, αυτό θα σημαίνει ότι έγιναν αρκετές απόπειρες. Αυτό, βέβαια, που πρέπει να απαντήσει η αστυνομική έρευνα είναι πώς αγοράστηκε αυτή η μεγάλη ποσότητα, καθώς η κατηγορουμένη δεν έχει ομολογήσει και αρνείται την κατηγορία ότι η ίδια τη χορήγησε.

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκύψουν νέα στοιχεία με την ολοκλήρωση των πορισμάτων των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλoγριά για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, της μόλις 6 μηνών Ιριδας και της 3,5 ετών Μαλένας.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράσταση στο «Τζένη Τζένη» με καλεσμένους παιδιά ηθοποιών

Ένα διαφορετικό σκηνικό στήθηκε στο φουαγέ του ιστορικού θεάτρου...

Ζευγάρι Έλενα Μαυρίδου – Γιάννης Τσορτέκης

Νέα βόμβα θα σκάσει σήμερα στην εγχώρια showbiz και...

Παντρεμένος γόης της TV στο «στρατηγείο» της Συγγρού!

Σαν βόμβα έσκασε στην εγχώρια showbiz η είδηση πως...

Η «ταξίαρχος» Μάρθα και ο γιος της αστρολόγου!

Προκαλούν το κοινό αίσθημα όλα όσα αποκαλύπτονται για τη...

Ο ΑΝΤ1 θέλει τη Σταματίνα Τσιμτσιλή στη θέση του Γιώργου Παπαδάκη στην πρωινή ζώνη

Eντονο φλερτ μεταξύ ΑΝΤ1 και Σταματίνας Τσιμτσιλή! Φήμες θέλουν...