Ακόμα ένα βήμα κάνει η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να «χτίσει» την υπερασπιστική της γραμμή, καταθέτοντας αίτημα για να γίνει επανεξέταση του αίματος της Τζωρτζίνας.
Συγκεκριμένα, η προφυλακισμένη μητέρα ζητά μέσω του δικηγόρου της να γίνει επανεξέταση του αίματος που αναλύθηκε από το εργαστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, όπου εντοπίστηκε η φονική κεταμίνη, αλλά ο έλεγχος να γίνει από άλλο κέντρο. Ειδικότερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά ο νέος έλεγχος να γίνει στο τοξικολογικό εργαστήριο των Χανίων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα βρεθεί και από αυτό κεταμίνη στο αίμα του παιδιού.
Το αίτημα στο οποίο αναφέρεται επίσης ότι η Πισπιρίγκου θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος του νέου ελέγχου έχει κατατεθεί στην ανακρίτρια, η οποία ακόμα δεν έχει αποφανθεί εάν θα το κάνει δεκτό.
Υπενθυμίζεται ότι με έγγραφο προς την ανακρίτρια το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» απάντησε και στις αναφορές που έκανε η πλευρά της κατηγορουμένης για την κεταμίνη και αν αυτή μπορεί να χορηγήθηκε από το προσωπικό. Το έγγραφο καθιστά σαφές, ακυρώνοντας ουσιαστικά το επιχείρημα της 33χρονης, ότι στο βαλιτσάκι της Εντατικής Μονάδας υπήρχαν συνολικά 12 φαρμακευτικές ουσίες για τη διασωλήνωση και τη διάσωση της ασθενούς, και ανάμεσα σε αυτές και πέντε αμπούλες των 100 mg υπό αραίωση κεταμίνης.
Οι γιατροί επίσης κάνουν σαφές ότι δεν χρησιμοποιήθηκε καμία αμπούλα κεταμίνης, γιατί δεν υπήρχε ανάγκη, και χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια σε ανάγκες διασωλήνωσης. Συμπληρώνουν επίσης ότι εάν υποθετικά είχαν χορηγηθεί κατά λάθος και οι πέντε, δεν θα μπορούσε να βρεθεί η τεράστια ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας.
Για τις υποθέσεις των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ιριδας, οι ιατροδικαστές βρίσκονται στο στάδιο των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων. Αφού ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, ίσως τότε οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές Αθηνών Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς καταλήξουν σε συμπεράσματα και συντάξουν τα πορίσματά τους, τα οποία αναμένουν οι διωκτικές Αρχές.
Για την πρόοδο των ερευνών δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τοξικολογικές δεν ανατρέπουν τις αρχικές εξετάσεις. Επίσης, για την ώρα δεν έχει εντοπιστεί κεταμίνη ή άλλη ύποπτη ουσία.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι καταθέσεις δεκάδων γιατρών και νοσηλευτών από τα πέντε νοσοκομεία (Καραμανδάνειο, ΜΕΘ Νοσοκομείου Ρίου, Ωνάσειο, «Αγλαΐα Κυριακού», Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίς») τα οποία ενεπλάκησαν με τις περιπτώσεις Μαλένας και Τζωρτζίνας, καθώς η Ιριδα κατέληξε στο σπίτι της.
Κάποιες από τις καταθέσεις όμως δεν ελαφρύνουν τη θέση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ενδεικτικά, γιατρός που έχει καταθέσει για τον θάνατο της Μαλένας όταν νοσηλευόταν στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίς» με ιάσιμη μορφή λευχαιμίας φέρεται ότι έχει πει ότι οι γιατροί ειδοποιήθηκαν με τόση καθυστέρηση από τη μητέρα, που ουσιαστικά δεν μπορούσε να γίνει κάτι για να επαναφέρουν το παιδί.
Μέσα από αυτόν τον τεράστιο όγκο καταθέσεων προφανώς και έχουν συνθέσει μια εικόνα οι διωκτικές Αρχές, που περιμένουν να τη συνθέσουν και με τα πορίσματα των ιατροδικαστών. Αρα οι επόμενες εξελίξεις αναμένονται με την κατάθεση των εκθέσεων, οι οποίες κατά κάποιες πληροφορίες ίσως είναι υπογεγραμμένες εντός της εβδομάδας και κατά άλλες ίσως χρειαστούν αρκετές μέρες ακόμα.