Τη νομική οδό που χάραξε η Γεωργία Μπίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία ζήτησε επανεξέταση των δειγμάτων από διαφορετικό τοξικολογικό εργαστήριο πέραν από αυτό του ΑΠΘ, ακολουθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, ελπίζοντας σε θεαματική ανατροπή, υπέρ της, των δεδομένων στην υπόθεση της Τζωρτζίνας.
Έτσι, η προσωρινά κρατούμενη καταθέτει στην ανακρίτρια αίτημα προκειμένου να γίνει επανεξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας όπου εντοπίστηκε η κεταμίνη σε υπερσύγχρονο και εξειδικευμένο εργαστήριο της Κρήτης με διεθνή αναγνώριση.
Η υπεράσπιση της Ρούλας ποντάρει σε έναν επανέλεγχο, με δεδομένο ότι η Γεωργία Μπίκα μετά την καταγγελία του βιασμού της απευθύνθηκε σε ανεξάρτητο εργαστήριο, το οποίο έδωσε πολύ διαφορετικά τοξικολογικά αποτελέσματα από το εργαστήριο του ΑΠΘ και τα οποία ήταν υπέρ των όσων υποστήριζε. Έτσι, η πλευρά της φιλοδοξεί να αποδείξει ότι έχει γίνει λάθος από το εργαστήριο του ΑΠΘ και ουσιαστικά να αποτινάξει την κατηγορία που τη βαρύνει μέσω της κεταμίνης.
«Ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα με δαπάνες της κατηγορούμενης -χωρίς να επιβαρύνει κανέναν- να γίνει επανέλεγχος αυτού του δείγματος αίματος για να δούμε εάν επαληθεύονται αυτά τα δεδομένα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα» δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθων Παπαδόπουλος.
Το ίδιο προτίθεται να ζητήσει η 33χρονη και για τα υπόλοιπα φιαλίδια που εντοπίστηκαν πρόσφατα. Πρόκειται για τα τέσσερα που βρέθηκαν στο «Αγλαΐα Κυριακού», το ένα με τον ορό αίματος από το Καραμανδάνειο και τα δύο από το Ωνάσειο, όταν αυτά εξεταστούν από το Αριστοτέλειο.
Η Πισπιρίγκου έχει αποσαφηνίσει ότι θα επωμιστεί η ίδια το κόστος των επανέλεγχων, που μπορεί να φτάσει και τα 5.000 ευρώ. Σχολιάζοντας το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατροδικαστών και Ιατροδικαστικών Επιστημών Ελένη Ζαγγελίδου, η οποία είναι και προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, που συνεργάζεται με το Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ, είπε στο pelop.gr:
«Η εξέταση που γίνεται από το Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ δεν πρέπει να αφήνει το παραμικρό περιθώριο για ουσιαστική και αιτιολογημένη αμφισβήτηση. Μην ξεχνάμε ότι τρεις ζωές χάθηκαν απροσδόκητα και υπάγονται στο στατιστικά απίθανο. Υπ’ αυτή την έννοια, απαιτείται λίγος χρόνος ακόμη για να έχουμε αδιαμφισβήτητες απαντήσεις από τον κ. Ράικο και τους συνεργάτες του».
Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στα δείγματα από τη Μαλένα και την Ιριδα, που εξετάστηκαν, οι πληροφορίες θέλουν να μην έχει εντοπιστεί κάποια ύποπτη ουσία, που να παραπέμπει σε δηλητηρίαση. Τον τελευταίο λόγο, ωστόσο, έχει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά που θα έχει παραδοθεί στις Αρχές πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.