Είναι στη Νορβηγία και δεν χωράει κανέναν… πελάτη!
Μπορεί τον χειμώνα να κάνει κρύο έξω, ωστόσο το καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσει κανείς την μπίρα και το χοτ ντογκ του στη δροσιά. Αρκεί βέβαια να είναι ένας από τους εννέα πελάτες του περιπτέρου-καντίνας, το οποίο οι ιδιοκτήτες του μετέτρεψαν σε μπιραρία που δεν χωράει ούτε όρθιους στο εσωτερικό της!
Κι όμως το Raketten, που βρίσκεται στα όρια του νορβηγικού Βορρά, έχει καταφέρει να γίνει διεθνώς γνωστό -ακόμα και το BBC τού έκανε αφιέρωμα- χάρη στην Ολυμπιάδα Σκακιού που ξεκινά αυτές τις ημέρες εκεί. Στα 4,6 τετραγωνικά μέτρα του ίσα που χωράει η κουζίνα και τα απαραίτητα ώστε τα λουκάνικα να είναι σωστά ψημένα, το ψωμάκι τρυφερό και οι σάλτσες όσο ζεστές πρέπει, προκειμένου να προσφέρεται ένα πεντανόστιμο χοτ ντογκ, μαζί με exclusive παγωμένη μπίρα. Οπου με τον όρο «exclusive» δεν εννοούμε κάτι εμπορικό, που απλώς πωλείται ακριβότερα. Εννοούμε μια συγκεκριμένη ποικιλία μπίρας, την οποία παράγει η τοπική ζυθοποιία αποκλειστικά για το Raketten, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης Τρόμσο. Exclusive όμως είναι και τα λουκάνικα που σερβίρονται, αφού η εταιρία που τα προμηθεύει δέχτηκε να τα παρασκευάζει βάσει συνταγής που έχουν οι ιδιοκτήτες του Raketten.
Οσο για τους πελάτες, εννέα καθίσματα χωράει η μικρή ξύλινη «αυλή» που δημιούργησαν οι ιδιοκτήτες γύρω από το περίπτερο για να εξυπηρετήσουν το κοινό τους. Οι τελευταίοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από το «πακέτο» των υπηρεσιών, καθώς η θέση της μπιραρίας (στο κέντρο) τους βοηθά να «ενημερώνονται» για ό,τι συμβαίνει στην πόλη τους.