Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025

Καταλληλότεροι για γάμο όσοι αλλάζουν ερωτικούς συντρόφους σαν τα πουκάμισα

Τελικά, οι άνδρες και οι γυναίκες που αλλάζουν τις/τους...

«The 2Night Show»: Καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, η Έλβη...

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο «The 2Night Show» τη...

Ποιους τσάκωσε ο φακός στην πρεμιέρα του «KNOK» στο Θέατρο Τέχνης

Επίσημη πρεμιέρα για το «KNOK» στο Θέατρο Τέχνης της...

«Ο Τιμωρός»: Μία αλήθεια συγκλονίζει την Έλλη

Όσα θα δούμε απόψε στο επεισόδιο της σειράς «Ο Τιμωρός».Ο Μάρκος ζητά από τη Μυρτώ...

«Στοπ» στη… μαφία των λουκουμάδων! 

Ελληνας ο εγκέφαλος σπείρας που δρούσε σε παραλίες της Χαλκιδικής.

Μόνο με… ζάχαρη δεν ήταν πασπαλισμένη η ζωή των πλανόδιων πωλητών, οι οποίοι αναγκάζονταν να πουλούν λουκουμάδες σε παραλίες της Χαλκιδικής υπό τον φόβο των απειλών ενός 39χρονου Ελληνα, που φέρεται ως ιθύνων νους εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η Αστυνομία!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 39χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της «μαφίας του λουκουμά» υποχρέωνε αλλοδαπούς από την Αλβανία να εργάζονται ως πλανόδιοι πωλητές σε 19 παραλίες στο δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής, χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Ο ίδιος και τα τσιράκια του φέρεται ότι μετέρχονταν εκβιαστικές μεθόδους και πρακτικές για να εκμεταλλεύονται αποκλειστικά τα σημεία αυτά, που είναι άκρως επικερδή.

Σε τουλάχιστον επτά περιπτώσεις φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν απειλές σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των θυμάτων τους, στα οποία προκάλεσαν και σωματικές βλάβες. Μάλιστα, φέρεται ότι χρησιμοποίησαν ακόμα και… πυροβόλα όπλα για να απειλήσουν όχι μόνο τους πλανόδιους πωλητές που εκμεταλλεύονταν, αλλά και υπαλλήλους εταιριών security και ιδιοκτήτες beach bars στους οποίους πουλούσαν προστασία!

Σε ορισμένα beach bars εμφανιζόταν ο ίδιος ο 39χρονος και απαιτούσε να παρέχει προστασία ενώ, όταν οι ιδιοκτήτες αρνούνταν να υποκύψουν στις απειλές του, εκείνος απαιτούσε να διακόψουν τη λειτουργία των καταστημάτων! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Ιούλιο του 2021 ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφαλείας Πολυγύρου για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε περιοχή της Χαλκιδικής. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι είχε πάρει εκβιαστικά χρήματα για να μην αποκαλύψει δύο ιδιοκτήτες κέντρων αισθητικής και αδυνατίσματος στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν κλέψει μια πελάτισσα με πρόβλημα υγείας. Παράλληλα, έκανε ενέργειες για να μεταβιβαστούν στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες δύο ακίνητα της ίδιας πελάτισσας.

Στο κύκλωμα που εξάρθρωσε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφαλείας Πολυγύρου, εκτός του 39χρονου, συμμετείχαν άλλοι 11 Ελληνες, ηλικίας από 17 ως 52 ετών! Μάλιστα, ο ένας από αυτούς φέρεται ότι προμήθευσε τον 39χρονο με αλεξίσφαιρο γιλέκο και φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ενώ ένας άλλος συνεργός του έκρυψε για λογαριασμό του ένα πιστόλι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, της εμπορίας ανθρώπων, της παράβασης νομοθεσίας για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της παράβασης του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Με εξαίρεση τον 39χρονο, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στον ανακριτή, οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Happy end» στο… θρίλερ με «Το σόι σου»

Φαμίλια ενωμένη, ποτέ νικημένη. Οι οικογενειακές ιστορίες λείπουν από...

Αρπακτικά του σεξ γύρω από την κόρη της Καίτης Χωματά

Η Ιουλία Μαυρομάτη, κόρη της σπουδαίας ερμηνεύτριας του Νέου...

Με ρόλο στους «Weekenders» η σύζυγος του Βαρθακούρη

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανανεωμένη Αντελίνα...

Δημόσια καυτά φιλιά για τον «ξεχασμένο» Κασσελάκη και τον Τάιλέρ του

Στην «ασταμάτητη αγάπη του», στον έρωτα της ζωής του,...

Αθηνά Ωνάση: Αποστεωμένη και γερασμένη η «χρυσή» κληρονόμος σε γκαλά στην πόλη του φωτός

Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, που αδιαμφισβήτητα τράβηξε την προσοχή...

Ευαγγελία Δομάζου: Όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των «Ελλήνων Μπέκαμ των 60s»

Εχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο «στρατηγός»...

Κρυφός λεσβιακός έρωτας στη showbiz

Μπορεί τα μάτια της κοινής γνώμης και της εγχώριας...