Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025

Star με «φαντάσματα», catwalk και ραντεβουδάκια

Το Star «κλειδώνει» σιγά σιγά τα πρότζεκτ με τα...

Τα βλάσφημα «έργα τέχνης» του Κατσαδιώτη που «ξέχασε» να βάλει στις αίθουσές...

Την ώρα που οι αντιδράσεις του κόσμου για την...

Στέλλα Μιχαηλίδου: Η Ελληνίδα που θέλει να γίνει η Miss του κόσμου

Είναι η Ελληνίδα που διεκδικεί τον τίτλο της πιο...

«VIΠ – Καλά γεράματα»: «Η πλαστική της Φιλαρέτης»

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «VIΠ – Καλά...

Εθελοντής παιδαγωγός για την «Κιβωτό»: «Είδα να πετάνε μωράκι από σκαλοπάτια»

«Η παιδαγωγός δεν άντεχε το κλάμα του»

Βιβλίο γεμίζουν καθημερινά οι μαρτυρίες φιλοξενουμένων και εθελοντών της «Κιβωτού» για κακοποιητικές συμπεριφορές που παραπέμπουν στα τρομακτικά αναμορφωτήρια της δεκαετίας του ’50.

Νεαρή γυναίκα 20 ετών σήμερα, που έζησε από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών στην «Κιβωτό» λόγω οικογενειακών προβλημάτων και παρέμεινε εκεί μέχρι την ενηλικίωσή της, μίλησε για την προσωπική της «κόλαση» μέσα στις δομές της Πωγωνιανής και της Κόνιτσας Ιωαννίνων, και τις πολυήμερες τιμωρίες στις οποίες την υπέβαλλαν.

«Εκεί αντιμετώπισα διάφορες μορφές ψυχολογικής κυρίως βίας, σε λεκτικό επίπεδο, αλλά και με καταναγκαστική εργασία και στρατιωτικού τύπου τιμωρίες απομόνωσης, που σε μία περίπτωση έφτασαν τους τρεις μήνες» αποκάλυψε και εξήγησε πως όταν αποχώρησε, με την ενηλικίωσή της, δεν της επέτρεπαν να βλέπει τον αδελφό της που παρέμεινε εκεί. Η κοπέλα πρόκειται να προχωρήσει σε καταγγελία στις Αρχές. Σε αυτήν θα καταθέτει όσα συνέβαιναν στις δομές, ενώ «θα δώσει και ονόματα», όπως λένε οι δικηγόροι της.

Επίσης, εθελοντής αποκάλυψε πως παιδαγωγός πέταξε ένα μικρό παιδί από τα σκαλοπάτια! «Τα παιδιά τα χτυπάγανε… Αμα δεν καθόντουσαν καλά, τους βάζανε αυτό που λέμε “συνέπεια”. Τα έπαιρναν και τα έβαζαν σε διάφορα δωμάτια, στα οποία δεν υπήρχαν κάμερες, και έκαναν ό,τι έκαναν εκεί μέσα για να μη βλέπουν και τα άλλα τα παιδάκια. Εχω δει παιδάκι στο νηπιαγωγείο να κλαίει, μωρό, μιλάμε για ενός ενάμισι έτους, και επειδή προφανώς η παιδαγωγός δεν άντεχε το κλάμα του, το πήρε από το χέρι, έχει κάτι σκαλοπάτια εκεί πέρα και το πέταξε από τα σκαλοπάτια. Και, μάλιστα, είναι η … του ενός από τους δύο που … από τα στελέχη που ακούγονται» σημείωσε ο εθελοντής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Ζαμπέτας junior: Ο εγωιστής θείος μου «κύριος Νταλάρας»

Το 2025 δεν είναι μόνο Ετος Μίκη Θεοδωράκη, αλλά...

Χωμενίδης στον ΑΝΤ1 με τη «Νίκη»

Η ελληνική λογοτεχνία εμπνέει την ελληνική τηλεόραση! Και τρίτο...

Δύσκολοι καιροί για… Μουτσινάδες

Θολό είναι το τηλεοπτικό μέλλον του Νίκου Μουτσινά. Οριστικά...

Ραπουνζέλ με μεταλιζέ μπότες η χήρα Καρύδα

Comeback στα κοσμικά σουαρέ για τη Βικτώρια Καρύδα. Με...

Ο ΑΝΤ1 βάζει στον… πάγο τον Τανιμανίδη

Aποχωρεί ο Σάκης Τανιμανίδης από τον ΑΝΤ1; Μόνο την...

Γιώργος Γεροντιδάκης και Αναστασία Παντούση… full in love

Ζευγάρι στη μεγάλη οθόνη ο Γιώργος Γεροντιδάκης και η...