Μοιάζει να μην έχει τέλος ο εφιάλτης των γονιών της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη μετά και την απόφαση των φονιάδων της κόρης τους να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκαν σε ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που τελέστηκε από κοινού, και ομαδικό βιασμό!
Η υπόθεση της 21χρονης φοιτήτριας, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, θα αναβιώσει εκτός απροόπτου στις 13 Δεκεμβρίου ενώπιον του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη dimokratiki.gr, ο 26χρονος Ροδίτης Μανώλης Κούκουρας έχει ζητήσει από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να του επιτραπεί η αυτοπρόσωπη παρουσία στη διαδικασία.
Στην αίτησή του ο ίδιος αρνείται την τέλεση των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό, υποστηρίζοντας ότι του επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων για μία ανθρωποκτονία που έγινε από δεξιόχειρα, ενώ ο ίδιος είναι αριστερόχειρας. Ισχυρίζεται ακόμα ότι του επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή των 15 ετών για τον βιασμό της άτυχης φοιτήτριας ενώ δεν είχε… στύση!
Οπως υποστηρίζει ο 26χρονος στην αίτησή του, ο αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του Αλέξανδρος Λουτσάι μετέφερε μόνος του το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας, κάτι που, όπως διατείνεται, μαρτυρά και το γεγονός ότι μόνο τα δικά του παπούτσια βρέθηκαν ματωμένα και πεταμένα στα βράχια του όρμου Φώκια. Όπως προσθέτει, εκείνος αρκέστηκε να δώσει ένα… δυνατό κροσέ στην 21χρονη! Σύμφωνα με τον ίδιο, το χτύπημα που δέχτηκε η κοπέλα με σίδερο έγινε από δεξιόχειρα, όπως επίσης τα τραύματα με το μαχαίρι, ενώ δεν εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά ευρήματα στα τέσσερα κινητά τηλέφωνά του ούτε στους δυο υπολογιστές του. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του, που προκαλεί αίσθηση, είναι ότι φοβήθηκε τόσο πολύ βλέποντας τον συγκατηγορούμενό του να σκοτώνει την 21χρονη φοιτήτρια, που πίστεψε ότι θα γινόταν το επόμενο θύμα!
Οσον αφορά τους νομικούς λόγους που προβάλλει ο 26χρονος στην 52 σελίδων αίτηση αναιρέσεως, την οποία κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του Χάρη Αμπράζη, μεταξύ άλλων διατείνεται ότι υπήρξε κακή σύνθεση του δικαστηρίου, παράβαση του άρθρου 396 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθότι δεν ρωτήθηκε αν ήθελε να εξαιρέσει ενόρκους, παραβίαση του δικαιώματος απολογίας, έλλειψη ακρόασης, καθώς και έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας στην απόφαση.
Υποστηρίζει, ακόμα, ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δέχτηκε να αναγνωστούν μεταξύ των άλλων εγγράφων και δημοσιεύματα που αφορούν τον ίδιο και τον συγκατηγορούμενό του, συμπληρώνοντας ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα κατατέθηκαν, με αποτέλεσμα να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, τους δικαστές και τους ενόρκους που δίκαζαν! Ισχυρίζεται, τέλος, ότι κακώς δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, προβάλλοντας και τους λόγους που επικαλείται προς τούτο.