Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Συγκλονισμένος ο πατέρας Αντώνιος, μετά τις διώξεις εις βάρος του – Ετοιμάζει την απολογία του

Κλεισμένος σε σπίτι φίλου του στη Ραφήνα, ο «Mr Κιβωτός» επιμένει πως είναι αθώος

Σοκαρισμένος από τη στιγμή που πληροφορήθηκε την άσκηση διώξεων σε βάρος του είναι ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος νιώθει τον κλοιό να σφίγγει απειλητικά γύρω του μετά τις καταγγελίες των δυο πρώην φιλοξενούμενων δομών της «Κιβωτού του Κόσμου», που υποστηρίζουν ότι ασέλγησε επανειλημμένα σε βάρος τους!

pateras antonios

Κλεισμένος στο σπίτι ενός φίλου του στη Ραφήνα, όπου φιλοξενείται μετά την «έξωσή» του από το διαμέρισμά του στον τέταρτο όροφο της δομής του Κολωνού, ο άλλοτε ισχυρός άντρας της οργάνωσης ετοιμάζει πλέον την απολογία του, έχοντας και τη συμβουλευτική καθοδήγηση των συνηγόρων του, καθώς είναι θέμα χρόνου να τον καλέσει ενώπιόν του ο ανακριτής, προκειμένου να δώσει εκ νέου εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται!

kivotos df 1

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κατηγορούμενου ρασοφόρου ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, που συνιστά κακούργημα, καθώς και για ηθική αυτουργία σε πλήθος άλλων πλημμεληματικών πράξεων, με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος συνεργατών του για σωματικές κακοποιήσεις και άγριες τιμωρητικές συμπεριφορές απέναντι σε παιδιά.

Ο ίδιος, πάντως, επιμένει να αρνείται τα πάντα, χαρακτηρίζοντας «ψευδείς» και «ανυπόστατες» τις καταγγελίες.

KIVOTOS 7

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του πολυσέλιδου υπομνήματός του, το οποίο υπέβαλε ως ύποπτος προς αντίκρουση των καταγγελιών, είχε αναφερθεί αρχικά στην «25ετή άοκνη και ανιδιοτελή δράση» της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που χωρίς καμία κρατική χορηγία κατάφερε να φιλοξενεί σήμερα «150 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών, εκατοντάδες μητέρες και άπορες οικογένειες», κάνοντας παράλληλα λόγο για «αμαύρωση» όλης της προσπάθειας από «εν αιθρία, όλως αβάσιμες, βρίθουσες πολιτικών ψευδών καταγγελίες», που η μία αντιγράφει την άλλη.

Αμέσως μετά είχε αναφερθεί στην καταγγελία του 19χρονου πρώην τροφίμου της «Κιβωτού», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Φέρομαι να τον παρενοχλώ σε ηλικία 17 ετών, παρά το γεγονός ότι φιλοξενείται στην «Κιβωτό του Κόσμου» από την ηλικία των έξι ετών και αφού η μητέρα του είχε αναλάβει την επιμέλειά του. Φέρομαι να εντείνω την πίεσή μου προς τον καταγγέλλοντα πλησίστιας της ενηλικίωσής του και μολονότι περιγράφομαι ως δήθεν παιδόφιλος, ο ίδιος επιμελούμαι της μεταφοράς του στον Βόλο και στην Καλαμάτα. Ποιος θύτης, άραγε, απομακρύνει το θύμα από τη σφαίρα της αμέσου επιρροής του;».

kivotos 4

Αναφερόμενος, ακόμα, στις καταγγελίες του 15χρονου πρώην φιλοξενουμένου της δομής του Βόλου, είχε επισημάνει ότι στην πρώτη κατάθεσή του, στις 26 Νοεμβρίου 2022, το νεαρό αγόρι δεν καταμαρτύρησε τίποτα σε βάρος του. Οσον αφορά, δε, τη δεύτερη κατάθεση της 12ης Δεκεμβρίου, ο ιερέας είχε τονίσει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από «βίαιη μετακίνηση» του παιδιού στην Αθήνα από τη δομή της επαρχίας όπου βρισκόταν, και μάλιστα συνοδευόμενος από καθηγήτρια Δικαστικής Ψυχολογίας και τον 19χρονο καταγγέλλοντα. Τέλος, στο υπόμνημά του πατέρας Αντώνιος είχε επισημάνει με νόημα ότι ο καταγγέλλων και δύο μάρτυρες είχαν αποκτήσει σχέσεις με παιδαγωγό που απομακρύνθηκε από τη δομή το 2018, έπειτα από καταγγελία 16χρονου αγοριού ότι το φίλησε στο στόμα.

KIVOTOS KOSMOU 1 1

«πρώτη δικαίωση»

«Είναι η πρώτη δικαίωση του παιδιού μου. Περιμένω, όμως, να μπει φυλακή (ενν. τον πατέρα Αντώνιο) και να πληρώσει για αυτά που έκανε στον γιο μου. Από την αρχή πίστεψα όσα μου περιέγραψε και ό,τι βίωσε δίπλα σε αυτόν τον παπά. Το παιδί μου είναι χάλια ψυχολογικά. Προσπαθώ να τον έχω όσο μπορώ ήρεμο» δήλωσε η μητέρα του 15χρονου μετά την άσκηση των διώξεων.

«Είχε μία φοβερή αγωνία για την εξέλιξη αυτή γιατί, ξέρετε, τα παιδιά αυτά δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη σε κανέναν. Η εμπιστοσύνη έχει διαλυθεί τελείως. Είναι ικανοποιημένος και υπάρχει επίγνωση ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας» τόνισε η δικηγόρος του 19χρονου καταγγέλλοντος Κλειώ Παπαντολέων με αφορμή την τελευταία δικαστική εξέλιξη. Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν αποσπάσματα από το υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου».

kivotos kosmou 2 1

«Λίγους μήνες πριν ενηλικιωθώ, δηλαδή στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022, με αφορμή μια κλοπή για την οποία με κατηγόρησαν, με έβαλαν σε παρατεταμένη απομόνωση στον Ανω Βόλο μέχρι την ενηλικίωσή μου. Το δωμάτιο στο οποίο με έβαλαν ήταν κρύο, χωρίς έπιπλα και κρεβάτι, παρά μόνον ένα στρώμα στο πάτωμα και μία κουβέρτα. Επειδή, μάλιστα, η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή και δεν μπορούσα να βγω έξω, τη νύχτα έκανα την ανάγκη μου σε μπουκαλάκι. Μέλη της “Κιβωτού” ένα βράδυ ξεκλείδωσαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο δωμάτιο και με χτυπούσαν με μανία με σανίδες και με πέτρες που είχαν στα χέρια τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για τα οικονομικά της «Κιβωτού» έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαπιστωθεί «μαύρες τρύπες» και αδικαιολόγητες αγορές.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Ο Αθερίδης σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για την «άγνωστη» περιπέτεια με την υγεία του

Σόκαρε το πανελλήνιο ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...