Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025

Θύμα απατεώνων ο Μαρτάκης! – Ανέβασαν φωτό του από νοσοκομείο κοψοχολιάζοντας τους...

Στο στόχαστρο διαδικτυακής απάτης βρέθηκε ο Κώστας Μαρτάκης, με...

Αντρέας Γεωργίου: Daddy cool σύντομα ο «mister Τατουάζ»

Εναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξαν ο Αντρέας Γεωργίου και η...

Κώστας Κρομμύδας και Κόμπι καθάρισαν το δάσος

Έδωσε το καλό παράδειγμα ο Κώστας Κρομμύδας. Εχοντας μαζί...

Ο πρώτος των Ντε Γκρες με επαναστατικό mood στην Αρεόπολη

Σειρά πολιτιστικών, θρησκευτικών και ιστορικών εκδηλώσεων πραγματοποιείται όπως κάθε...

Σάλος με την έμπνευση δασκάλας να προβάλει σε 10χρονα παιδιά την ταινία «Τα αγόρια στο ντους»

Gay ταινία σε μαθητές δημοτικού!

Σφοδρές αντιδράσεις και επικρίσεις έχει προκαλέσει η «έμπνευση» μιας δασκάλας δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Ζωγράφου να προβάλει στους 10χρονους μαθητές της ταινία ερωτικού περιεχομένου με εφήβους σε ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις!

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ένας από τους μαθητές της δασκάλας με τις «προχωρημένες» μεθόδους διδασκαλίας επέστρεψε ταραγμένος στο σπίτι του μετά το σχόλασμα. Οι γονείς του ανηλίκου, που είναι και οι ίδιοι εκπαιδευτικοί, βλέποντας το παιδί τους σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση θέλησαν να μάθουν τι του συνέβη και πληροφορήθηκαν ότι την 4η διδακτική ώρα προβλήθηκε στην τάξη η σουηδική ταινία μικρού μήκους «Τα αγόρια στο ντους».

Σκηνή από το σουηδικό φιλμ με τον «σκληρό» προπονητή να μιλάει στα αποδυτήρια

Όταν άρχισαν, μάλιστα, να αναζητούν πληροφορίες για τη συγκεκριμένη ταινία και είδαν ότι περιέχει ακατάλληλες σκηνές με 12χρονα αγόρια, τα οποία φιλιούνται και αγγίζονται μέσα στο ντους, το αρχικό σάστισμά τους μετατράπηκε σε ταραχή και οργή, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε καταγγελία σε βάρος της δασκάλας: «Το παιδί μετά το περιστατικό πήγε στο σπίτι του ταραγμένο, έκανε εμετό, ήταν -προφανώς- σε μια δυσάρεστη ψυχολογική κατάσταση, με συνέπεια οι γονείς να ερευνήσουν τι συμβαίνει. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκμαίευσαν από το παιδί ότι την τελευταία διδακτική ώρα προβλήθηκε αυτή η ταινία με το αποτροπιαστικό περιεχόμενο, που αφορούσε σε 12χρονα αγόρια, τα οποία θωπεύονταν μεταξύ τους στο ντους και υπήρχε και ένας εκπαιδευτής, ο οποίος τους έλεγε να γίνουν άντρες και να σκληραγωγηθούν» τόνισε στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας του 10χρονου Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ακόμη πιο ακατανόητη από την απόφαση της δασκάλας να προβάλει σε 10χρονα παιδιά μια ταινία με ομοφυλοφιλικές αναφορές ήταν η απάντησή της στο ερώτημα γιατί το έκανε: «Με βάση την υπόθεση της ταινίας, δύο συνομήλικοι φίλοι εξασκούνταν σε διάφορα αθλήματα και ο προπονητής τους τούς έλεγε να είναι σκληροί άντρες. Οταν, λοιπόν, τα παιδιά ρώτησαν τη δασκάλα “γιατί μας προβάλλετε αυτήν την ταινία;”, εκείνη τους απάντησε “για να σας καταδείξω ότι ο εκπαιδευτής είναι φασίστας”» είπε ο κ. Κατσιβαρδάς, προσθέτοντας πως στις 19 Μαΐου, με εντολή των γονιών του σοκαρισμένου μαθητή, κοινοποίησε εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας: «Περιμένουμε να υπάρξει μια θεσμική αντίδραση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας ή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εποπτεύει το δημοτικό, ώστε να μας απαντήσουν στα ερωτήματα που θέσαμε διαμέσου του εξωδίκου, τα οποία συνίστανται αφενός στο αν είναι εγκεκριμένο το πρόγραμμα αυτό με το απαγορευμένο και ντροπιαστικό περιεχόμενο που επιβραβεύει την ομοφυλοφιλία προς ανήλικα παιδιά 10 ετών, δηλαδή αν έχει υποβληθεί στη βάση μιας διεπιστημονικής επιτροπής ή είναι παντελώς αυθαίρετο, και αφετέρου περιμένουμε να μας απαντήσουν κατ’ ουσίαν αν πρέπει να διερευνηθεί πειθαρχικά ή μη η δασκάλα».

Αμέσως μετά τόνισε πως οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο είναι στα «κάγκελα» από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν το εν λόγω περιστατικό. «Υπήρχαν αντιδράσεις και από άλλους γονείς. Εγινε παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή, ο οποίος προσπάθησε να διατηρήσει τις ισορροπίες και έκανε κάποιες συστάσεις στη δασκάλα» επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του 10χρονου. Τέλος, αποκάλυψε πως οι εντολείς του «θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα βοηθήματα που παρέχει ο νόμος, δηλαδή αγωγές και μηνύσεις», στην περίπτωση που δεν τους ικανοποιήσει η απάντηση του υπουργείου. Να σημειωθεί ότι πηγές από το υπουργείο Παιδείας ανέφεραν χθες ότι το φιλμ έχει εγκριθεί για να προβάλλεται σε σχολεία, αλλά μόνο σε γυμνάσια και λύκεια.

Τα δύο αγόρια μέσα στο ντους

«Τα αγόρια στο ντους» («Shower Boys»), διάρκειας μόλις 9 λεπτών, έχουν προβληθεί σε περισσότερα από 50 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία (σ.σ.: λίγο μετά την κυκλοφορία του, το 2021, το φιλμ βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση Παιδικού Κινηματογράφου ως η καλύτερη μικρού μήκους ταινία… για παιδιά). Η ταινία «διηγείται» την ιστορία του 12χρονου Βίγκο και του συνομήλικου φίλου του Νοέλ, οι οποίοι επιστρέφουν στο σπίτι έπειτα από έναν έντονο αγώνα προπόνησης με την ομάδα τους και «τσεκάρουν» ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου, παρακινημένοι από μια ερώτηση του προπονητή τους, ο οποίος τους είχε βάλει να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που τους κάνει άντρες!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η Ράπτη δεν πρόλαβε να χαρεί την παραμονή της στην κυβέρνηση

Δεν την άφησε να χαρεί την παραμονή της στο...

Χωμενίδης στον ΑΝΤ1 με τη «Νίκη»

Η ελληνική λογοτεχνία εμπνέει την ελληνική τηλεόραση! Και τρίτο...

Δον Ζουάν της Ζενεβιέβ, «μαϊμού» πολιτσμάνος

Τη δόξα του αείμνηστου Κώστα Χατζηχρήστου στην κινηματογραφική επιτυχία...

Η «Espresso» τσάκωσε τη Μαλλιωτάκη στη μαρίνα Φλοίσβου με sexy 40χρονο που ασχολείται με deals γιοτ!

Μετά τα νυχτοπερπατήματά τους σε εστιατόρια και μουσικές σκηνές...

Γιώργος Ζαμπέτας junior: Ο εγωιστής θείος μου «κύριος Νταλάρας»

Το 2025 δεν είναι μόνο Ετος Μίκη Θεοδωράκη, αλλά...

Η Τούνη, μετά το ξέσπασμα κατά των δημοσιογράφων, τα… έσπασε στα μπουζούκια παρέα με τον ευρωβουλευτή

Μπορεί η Ιωάννα Τούνη να εκνευρίστηκε με τους τηλεοπτικούς...