Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Πριβέ δείπνο ανήμερα εκλογών στο νέο παλάτι του Κούστα, με guest το «τρελό αγόρι» Peter Marino

«Κάλπη» με... γούστα στο πάρτι του Κούστα

Τη βραδιά των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ένα διαφορετικό δείπνο χλιδής και σύγχρονου ντιζάιν δόθηκε στη βίλα του εφοπλιστή, δρα Γιάννη Κούστα, στη Βουλιαγμένη, προς τιμήν του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Peter Marino, που επιμελήθηκε το σύγχρονο παλάτι των 3.000 τ.μ.

peter marino2806
Ο Peter Marino

Το δείπνο με χαβιάρι, αστακούς και σαμπάνιες συνέπεσε εντελώς συμπτωματικά με τις εκλογές, καθώς ο διάσημος Αμερικανός αρχιτέκτονας βρέθηκε στην Ελλάδα για να επιβλέψει τις τελευταίες λεπτομέρειες του πρώτου του έργου στη χώρα μας, την οποία λατρεύει.

party kousta2806
Κριθαριώτη, Marino, Κούστα και Χατζηιωάννου

Mε το look που καθιέρωσε διεθνώς τον εκκεντρικό σταρ αρχιτέκτονα και θυμίζει μέλος του συγκροτήματος Village People το οποίο τη δεκαετία του ’80 ήταν αγαπημένο της gay κοινότητας , έκλεψε την παράσταση στο πριβέ δείπνο των 30 καλεσμένων του ζεύγους Κούστα, κυρίως από τον χώρο της ναυτιλίας, όπως τα ζεύγη Πόλυ και Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, Νίκου και Σήλιας Τσάκου, Δημήτρη και Αρετής Δαλακούρα, Γιώργου και Βάσως Φειδάκη, Γιάννη και Πηνελόπης Μαυρή.

Η τέχνη, όπως φημολογείται, επισκίασε την πολιτική το βράδυ των εκλογών στην οικία Κούστα, καθώς την παράσταση έκλεψε ο εκκεντρικός αρχιτέκτονας, που δεν είχε ιδέα για τις εκλογές, καθώς όλοι οι καλεσμένοι συνομιλούσαν μαζί του – δύσκολος και περιζήτητος γαρ, δεν τον συναντάει κανείς εύκολα!

Δημιουργίες

Ποιος είναι 73χρονος εκκεντρικός αρχιτέκτονας με τα αριστουργήματα σε όλο τον κόσμο και το μοναδικό σπίτι στην Ελλάδα με τη «χρυσή» υπογραφή του; Ο Peter Marino είναι μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων και δημιουργός του Ιδρύματος Τέχνης «Peter Marino». Είναι διευθυντής της Peter Marino Architect PLLC, μιας εταιρίας αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού, που ίδρυσε το 1978. Εδρεύει στη Νέα Υόρκη, με 160 υπαλλήλους και γραφεία στη Φιλαδέλφεια και στο Σαουθάμπτον, ενώ θεωρείται από τους πιο ακριβούς και «δύσκολους» αρχιτέκτονες στον κόσμο, καθώς πλέον αναλαμβάνει μόνο επιλεγμένα projects και ελάχιστους πελάτες.

giannis koustas2806
Γιάννης Κούστας

Η γνωριμία του με τον Γιάννη και τη Δήμητρα Κούστα ξεκίνησε στο Μανχάταν πριν από δύο περίπου χρόνια, μέσω κοινών τους φίλων, όταν ανέλαβε την εσωτερική διακόσμηση του νέου, 500 τ.μ. διαμερίσματός τους, στο ιστορικό ξενοδοχείο «Plaza». H επιλογή ήταν της Δήμητρας Κούστα, που λατρεύει την τέχνη και το ντιζάιν. Το σπίτι του ζεύγους στο Μανχάταν, σύμφωνα με όσους το έχουν επισκεφθεί, θεωρείται πρότυπο αρχιτεκτονικής, όπου το εκκεντρικό παντρεύεται με το κλασικό και γίνεται διαχρονικό.

Έτσι, το ζεύγος Κούστα τον επέλεξε για να επιμεληθεί και το νέο τους «παλάτι» στη Βουλιαγμένη. Εκτος από τη μυθική του αμοιβή, ο Peter Marino θεώρησε πρόκληση να αναλάβει ένα τέτοιο project στη χώρα μας, την οποία λατρεύει, και να φέρει την υπογραφή του ένα σπίτι στην Ελλάδα. Ο σταρ αρχιτέκτονας, με φετίχ τα δερμάτινα και τις μηχανές, έχει μεταξύ άλλων διακοσμήσει το σπίτι του αξέχαστου θρύλου Andy Warhol, το σπίτι των Yves Saint Laurent και Pierre Berge στο Μανχάταν, το διαμέρισμα των Gianni και Marella Agnelli στην Park Avenue, τους οίκους Chanel, το «Four Seasons Ηotel», τον οίκο Bulgari, το Πανεπιστήμιο του Cornell, το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, τη νέα μπουτίκ-μουσείο του οίκου Dior στο Παρίσι.

party kousta2806 kentriki
Ο Peter Marino με τη Δήμητρα Κούστα

Χολιγουντιανή βίλα με την υπογραφή Marino

Όπως έχει αναφέρει η «Εspresso» σε παλαιότερο ρεπορτάζ της, η νέα κατοικία του εφοπλιστή, δρα Γιάννη Κούστα, και της συζύγου του Δήμητρας κόβει την ανάσα τόσο με το μέγεθoς όσο και με την αισθητική της. Καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο σε περιοχή «φιλέτο» στη Βουλιαγμένη, στη γειτονιά των ισχυρών του χρήματος και της ναυτιλίας.

Η βίλα «φρούριο» παραπέμπει σε mansion που διαθέτουν σταρ του Χόλιγουντ στο Λος Αντζελες, όχι μόνο λόγω των χιλιάδων τετραγωνικών, αλλά και της πολυτέλειας που διαθέτει, με εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, λίμνες, κήπους και οικολογική συνείδηση, καθώς, παρά το τεράστιο μέγεθός της, που ξεπερνά τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα, φαίνεται ότι είναι εναρμονισμένη στο φυσικό περιβάλλον με υλικά από ξύλο και μάρμαρο.

villa kousta2806

Λέγεται ότι στους τεράστιους εσωτερικούς χώρους της βίλας -από τη μεγαλοπρεπή είσοδο με την εντυπωσιακή μαρμάρινη σκάλα ως τα σαλόνια και τη huge τραπεζαρία– την παράσταση κλέβουν τα έργα τέχνης, κάνοντας το σπίτι να μοιάζει με μουσείο σύγχρονης τέχνης, ενώ οι κήποι του παραπέμπουν σε εξωτικό παράδεισο με φοίνικες.

Στο σπίτι, όταν ολοκληρώθηκε η διακόσμησή του, τελέστηκε αγιασμός, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, καθώς φημολογείται ότι στο οικόπεδο έχει χτιστεί και ιδιωτικό παρεκκλήσι.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Η βίλα καταφύγιο του «Ιωσήφ» Κεϊτζ

Μπορεί για ενάμιση μήνα ο χολιγουντιανός σταρ Νίκολας Κέιτζ...

Η Καινούργιου στο πλευρό του αγαπημένου της που ανοίγει μαγαζί στο Παγκράτι

Φουλ ερωτευμένη η Κατερίνα, έχει γίνει βράχος για τον...

Φώτης Μεταξόπουλος: «Καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά από ομόφυλα ζευγάρια»

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν....

Η αμηχανία της Έλλης Κοκκίνου όταν ο Ηλίας Ψινάκης ανέφερε τον πρώην σύντροφό της, Γιώργο Μπόγρη

Καλεσμένη του Ηλία Ψινάκη στην διαδικτυακή του εκπομπή βρέθηκε...