Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025

Παύλος Τσίμας: Σπάνια δημόσια εμφάνιση με τη σύζυγό του

Ο Παύλος Τσίμας έκανε δημόσια εμφάνιση με τη σύζυγό...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 14 Μαΐου

ΚΡΙΟΣ: Προσπαθήστε να κάμψετε τις αντιστάσεις με διάλογο και...

Έξαλλη η Τζίμα με τον Πρετεντέρη: «Θα ασχοληθούμε με τα Τέμπη για...

Η Ράνια Τζίμα ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Γιάννη...

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ποζάρει αγκαλιά με τη μητέρα του

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του...

Εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα το κίνημα για ελεύθερες πλαζ

Συλλήψεις ύστερα από ελέγχους στον Λαγανά της Ζακύνθου!

Δεν έχει φρένο το «κίνημα της πετσέτας», με ανθρώπους κάθε ηλικίας να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και συλλογικές δράσεις με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες, την ώρα που οι έλεγχοι από κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για παράνομες ξαπλώστρες και παράνομη κατάληψη αιγιαλού!

Εκτός από τα νησιά, δυναμικά βήματα γίνονται και στη Χαλκιδική, όπου οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διαδέχονται η μία την άλλη. Χθες, γύρω στις 11.30 το πρωί, πολίτες συνέρρευσαν στο δημαρχείο Σιθωνίας, στη Νικήτη, με σύνθημα «Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους».

Xαλκιδικη

«Το ξεσήκωμα των πολιτών είναι η απαρχή για να βελτιωθούν οι συνθήκες που επικρατούν» τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, για τις κινητοποιήσεις του κινήματος των πολιτών. Νωρίτερα δέχτηκε επιτροπή των πολιτών στο γραφείο του, ενώ στη συνέχεια κατέβηκε στην είσοδο του δημαρχείου, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι και συνομίλησε μαζί τους.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και λέμε ότι είμαστε δίπλα στους πολίτες, άλλωστε και εμείς είμαστε πολίτες που πηγαίνουν για μπάνιο και αντιμετωπίζουμε παρόμοια ζητήματα» σημείωσε, ενώ δεσμεύτηκε να έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να επιληφθούν στις περιπτώσεις που σημειώνεται παραβίαση. Παράλληλα, σε άμεση απομάκρυνση ομπρελών στις παραλίες που έχουν τοποθετηθεί μόνιμα από ιδιώτες με λουκέτο θα προχωρήσει ο Δήμος Νέας Προποντίδας. Οι ιδιοκτήτες καλούνται να τις μαζέψουν έως την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη -και χωρίς άλλη προειδοποίηση- τα εγκαταλειμμένα αντικείμενα θα απομακρυνθούν από συνεργείο του δήμου.

«Η τοποθέτησή τους και η σταθερή παραμονή τους είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. Τα αντικείμενα χαρακτηρίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία “ρύποι”, οι οποίοι πρέπει να απομακρύνονται» επισημαίνει ο δήμος σε σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, οι έλεγχοι που έλαβαν χώρα στον Λαγανά της Ζακύνθου οδήγησαν σε συλλήψεις. Συγκεκριμένα, η Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, συνέλαβε δύο επιχειρηματίες, ηλικίας 65 και 53 ετών, και έναν 51χρονο υπεύθυνο τριών beach bars που αποδείχτηκε ότι ενέχονται σε παρανομίες.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, είτε δεν είχαν καθόλου άδεια και εκμεταλλεύονταν παρανόμως την παραλία είτε είχαν άδεια, αλλά για πολύ λιγότερα τετραγωνικά απ’ όσα είχαν καταλάβει. «Σαφάρι» ελέγχων πραγματοποιείται και στα Φαλάσαρνα μετά τις καταγγελίες για κατάληψη δημόσιου χώρου στην παραλία, που έχει αξιολογηθεί από εκατομμύρια επισκέπτες ως μία από τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

«Οι παρανομίες και τα προβλήματα στην κατάληψη του δημόσιου χώρου είναι περισσότερο από εμφανή» καταγγέλλουν μέλη της πρωτοβουλίας με την επωνυμία «Φαλάσαρνα». Η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην παραλία ξεπερνάει το 80%, τη στιγμή που επιτρέπεται μόνο το 30% σε περιοχές του δικτύου Natura όπως αυτή.

Απίστευτο και όμως Ελληνικό: Beach Bar στην Κουρούτα έβαλε μέχρι και πολυθρόνες

Viral έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες οι φωτογραφίες από ένα beach bar που ήρθαν στο φως στην Κουρούτα της Ηλείας. Η επιχείρηση αποφάσισε, εκτός από ξαπλώστρες, να βάλει… λευκές πολυθρόνες στην αμμουδιά, την ώρα που το «κίνημα της πετσέτας» για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες λαμβάνει διαστάσεις «τσουνάμι».

Οπως έγινε γνωστό, επιχειρηματίας στην Κουρούτα αποφάσισε πως οι ξαπλώστρες δεν ήταν αρκετές και, έτσι, τοποθέτησε στην παραλία μεγάλες πλαστικές λευκές μπερζέρες. Το αποτέλεσμα προκάλεσε πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς να σχολιάζουν την… αισθητική πλευρά που αναδύεται μέσα από αυτή την επιλογή. «Γιατί αν δεν βάλεις την άσπρη πλαστική μπερζέρα τη Louis στην Κουρούτα, πού θα τη βάλεις; Συνδυάζεται εξαιρετικά με την ομπρέλα της Καραϊβικής» ήταν ένα από τα σχόλια στο X (πρώην twitter) που συγκέντρωσε τις περισσότερες αντιδράσεις.

Ωστόσο, οι… παρεμβάσεις δεν σταματούν εκεί, αφού ακόμα ένας επιχειρηματίας, αυτή τη φορά στην παραλία Αποθήκη στην Ανδρο, τοποθέτησε ολόκληρο… σαλόνι στην αμμουδιά!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χρόνια πολλά» του Μάτσα στην Κεφαλογιάννη με αγωγή για το «χρυσό» φιλέτο των παιδιών τους

Ενα ανέντιμο «δώρο», σε... συσκευασία αγωγής, επεφύλασσε, όπως αποκαλύπτει...

Η Μαριάννα Κουράκου ποζάρει στα 84 της παρέα με τις κόρες της

Η Μαριάννα Κουράκου υπήρξε σπουδαία πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου.Είχε...

Ο μεγαλοδικηγόρος των Αθηνών συχνά «εκτροχιάζεται» και ξεσπάει τα νεύρα του στις συντρόφους του

Είναι κοινό μυστικό στον δικηγορικό κόσμο (το σούσουρο και...

Κι όμως είναι γιαγιά! Ποια κυρία πήγε να διασκεδάσει στον Αργυρό με αποκαλυπτική εμφάνιση;

Η γνωστή κυρία «ντύθηκε» και πήγε να διασκεδάσει στο...

Στο νοσοκομείο ο Πάνος Μιχαλόπουλος

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος τη Δευτέρα πήγε στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε. Τι συνέβη στον σπουδαίο ηθοποιό;

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη σε αναπηρικό αμαξίδιο στα γενέθλια του Μεταξόπουλου

Από το πάρτι γενεθλίων του σπουδαίου χορογράφου, δεν θα...
spot_img