Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025

Άντζελα Γκερέκου: Η γαλανομάτα του Τόλη μάς… σερβίρει Κέρκυρα

Νόστιμο σοφρίτο και πικάντικη παστιτσάδα από τα χεράκια της...

«VIΠ» στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Μπέζος

Με την πιο ευχάριστη ανατροπή κλείνει τη σεζόν η...

Λωρίδα της Γάζας η Eurovision

Αρχισαν τα... όργανα στη Eurovision. Η Βασιλεία της Ελβετίας...

Η νέα ταινία του ευρηματικού σκηνοθέτη Θοδωρή Βουρνά

Οι τηλεοπτικοί σταρ της επόμενης μέρας ένωσαν τις δυνάμεις...

Συμμορίες ανηλίκων σκορπούν τον τρόμο σε όλη τη χώρα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τα παιδία δεν... παίζει

Μορφή «Λερναίας Υδρας» έχουν πάρει τα κρούσματα εγκληματικότητας, με ληστείες και ξυλοδαρμούς, με δράστες και θύματα ανηλίκους. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα περιστατικά βίας από ανηλίκους έχουν αυξηθεί σε όλη τη χώρα, προκαλώντας έντονο προβληματισμό.

«Κορυφή του παγόβουνου» αποτέλεσε η σύλληψη εννέα ανηλίκων, ηλικίας από 14 έως 16 ετών, που συμμετείχαν στην άγρια συμπλοκή το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Κηφισιά, έπειτα από ραντεβού ανάμεσα σε δύο συμμορίες που αποτελούνται από εφήβους οι οποίοι μένουν στην Κηφισιά και σε περιοχές των δυτικών προαστίων.

Το ραντεβού

Για τα μάτια μιας κοπέλας, δεκάδες μέλη των δύο ανήλικων συμμοριών χτυπιούνταν επί ώρα σε δρόμους της Κηφισιάς. Το ραντεβού είχε κλειστεί από το διαδίκτυο και κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο παιδιά ηλικίας 15 ετών. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έξι ρόπαλα που βρέθηκαν στην κατοχή των εμπλεκομένων.

Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για την απαγγελία διώξεων, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ανηλίκων. Στον Πειραιά, θύμα ληστείας έπεσε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ανήλικος έξω από δημοτικό σχολείο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η μητέρα 12χρονου μαθητή στην Αστυνομία, μια ομάδα ανηλίκων με χρήση σωματικής βίας χτύπησε το παιδί και του πήρε ό,τι χρήματα είχε πάνω του.

Μάλιστα, δεν δίστασαν να καταγράψουν σε βίντεο το «κατόρθωμά» τους με τα κινητά τους τηλέφωνα, το οποίο «ανέβασαν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην Ακρόπολη σημειώθηκε ληστεία προχθές το βράδυ με θύματα τρεις ανηλίκους. Αγνωστοι πλησίασαν τα παιδιά και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου τα ακινητοποίησαν και τους απέσπασαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Στη Θεσσαλονίκη αλλάζει σχολείο ο 17χρονος μαθητής ο οποίος δέχτηκε επίθεση το μεσημέρι της Δευτέρας από ομάδα 10 νεαρών, ανάμεσά στους οποίους και συμμαθητές του, έξω από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Τον χτύπησαν αλύπητα με κλοτσιές και μπουνιές στο σώμα, ενώ το παιδί έφερε εκδορές και στο πρόσωπο. Οι γονείς του 17χρονου κατέθεσαν αίτηση μετεγγραφής του παιδιού σε άλλο σχολείο, η οποία έγινε δεκτή.

Εξάλλου, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας σε 18χρονο, την ώρα που έκανε βόλτα μαζί με τη 19χρονη αδερφή του στην περιοχή Λητή. Οι δράστες χρησιμοποίησαν διάφορα αντικείμενα και κηπευτικά εργαλεία, χτυπώντας τον σε όλο του το σώμα. Στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή. Ενα τρίτο περιστατικό, με άγρια συμπλοκή ανηλίκων, είχε σημειωθεί το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Ανήλικοι από άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης παρενόχλησαν κοπέλες που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Κονταξοπούλειου Αθλητικού Κέντρου, κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα, μαχαίρι και κατσαβίδι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με δεύτερη παρέα ανηλίκων, με ξύλα και πέτρες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στον Βόλο, θύμα άγριας επίθεσης από ανήλικους μαθητές έπεσε ένα 12χρονο αγόρι που περπατούσε στο πάρκο «Ανδρέας Βαλαχής» στη Νέα Ιωνία. Το παιδί περπατούσε το απόγευμα της Δευτέρας έχοντας φύγει από το σπίτι του με προορισμό το κολυμβητήριο της περιοχής για την καθιερωμένη απογευματινή του προπόνηση, όταν τον ακολούθησε και τον σταμάτησε η συμμορία.

Πέντε ανήλικοι τον ρώτησαν τι ομάδα είναι. «Εμείς είμαστε ΠΑΟΚ, εσύ;» του είπαν. Φοβισμένος ο 12χρονος, θέλοντας να αποφύγει την όποια παρεξήγηση, απάντησε ότι δεν ασχολείται και άρχισε να τρέχει για να τους ξεφύγει. Οι πέντε ανήλικοι τον καταδίωξαν και δύο από αυτούς τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και άρχισαν να τον χτυπούν. Μετά έφτασαν και οι άλλοι τρεις, που τον χτυπούσαν με κλοτσιές και γροθιές, ενώ παράλληλα έψαχναν την τσάντα και τις τσέπες. Αφού δεν βρήκαν χρήματα ή κινητό, έφυγαν.

Ο παθών περιέγραψε την περιπέτεια που έζησε στη μητέρα του, η οποία κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Οι αστυνομικοί είχαν ήδη ενημερωθεί και για άλλο ξυλοδαρμό παιδιού λίγο αργότερα, πιθανότατα από τους ίδιους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη συμμορία ανηλίκων περιτριγύριζε το πάρκο τις τελευταίες ημέρες.

Στο Ηράκλειο, ένας 17χρονος μαθητής επιτέθηκε με σουγιά σε συνομήλικη συμμαθήτριά του την ώρα του μαθήματος και έσκισε τη φόρμα της. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε εργαστηριακό κέντρο όπου κάνουν τα εργαστήριά τους μαθητές από διαφορετικά σχολεία. Μετά την πράξη του ο 17χρονος συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Την περασμένη Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ένας 16χρονος δέχτηκε επίθεση από παρέα τριών ανηλίκων σε ίντερνετ καφέ του Ηρακλείου. Το παιδί έπαιζε στον υπολογιστή, όταν οι τρεις ανήλικοι το πλησίασαν και άρχισαν να το τραμπουκίζουν.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γνωστός τραγουδιστής βίαζε καμαριέρες με συνεργό τη σύζυγό του

Η αγωγή, με την οποία οι γυναίκες διεκδικούν από τον τραγουδιστή αποζημίωση πάνω από 44.000.000 ευρώ,

«Τσακώσαμε» τον Λευτέρη Πανταζή με την εντυπωσιακή, 30χρονη σύντροφό του

«Φωτιά» έβαλε στα media ο Λευτέρης Πανταζής μετά την...

Ιζαμπέλα Κογεβίνα: Στα δικαστήρια με τον πρώην άντρα της για τα παιδιά τους

Η Ιζαμπέλα Κογεβίνα βρίσκεται στα δικαστήρια με τον πρώην...

Πώς πρώην υπουργός έπιασε τον Μάη με σύζυγο και ερωμένη

Μια ιδιαίτερη Πρωτομαγιά αποφάσισε να κάνει ο αμετανόητος πρώην...

Αγνώριστη η Ασπασία Μηλιαράκη – Δείτε πώς είναι σήμερα η ηθοποιός

Η Ασπασία Μηλιαράκη έπαιξε σε αρκετές σειρές πριν μια...

«Arrivederci» από Βουλγαράκη σε Λιάγκα για χάρη του έρωτα

Ετοιμη να πει «Arrivederci» όχι μόνο στον Γιώργο Λιάγκα...
spot_img