Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025

Καταλληλότεροι για γάμο όσοι αλλάζουν ερωτικούς συντρόφους σαν τα πουκάμισα

Τελικά, οι άνδρες και οι γυναίκες που αλλάζουν τις/τους...

«The 2Night Show»: Καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, η Έλβη...

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο «The 2Night Show» τη...

Ποιους τσάκωσε ο φακός στην πρεμιέρα του «KNOK» στο Θέατρο Τέχνης

Επίσημη πρεμιέρα για το «KNOK» στο Θέατρο Τέχνης της...

«Ο Τιμωρός»: Μία αλήθεια συγκλονίζει την Έλλη

Όσα θα δούμε απόψε στο επεισόδιο της σειράς «Ο Τιμωρός».Ο Μάρκος ζητά από τη Μυρτώ...

Η «Espresso» στην «Christina O.» της «Maria» Τζολί – Οι κρυμμένοι θησαυροί της θαλαμηγού-θρύλος

«Αγγίξαμε» τις βέρες αρραβώνων της Κάλλας που μάγεψαν τη χολιγουντιανή σταρ

«Εδώ, θέλεις δεν θέλεις, μπαίνεις στο πετσί του ρόλου σου» αναφώνησε -φανερά συγκινημένη- η Angelina Jolie τη στιγμή που πατούσε το πόδι της στη μυθική θαλαμηγό «Christina Oτου δισεκατομμυριούχου Αριστοτέλη Ωνάση για τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας «Μaria» με κεντρικό πρόσωπο τη Μαρία Κάλλας!

Και η σταρ του Χόλιγουντ δεν είχε άδικο, αν σκεφτεί κανείς πως στην 99 μέτρων θαλαμηγό γράφτηκαν σελίδες της ιστορίας μεγιστάνων, γαλαζοαίματων, αλλά και των μύθων του κινηματογράφου, των γραμμάτων και των τεχνών, αφού ο Ωνάσης υπήρξε ο μετρ της φιλοξενίας και της διασκέδασης.

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μια κινηματογραφική ταινία θα με έκανε να ανασύρω φωτογραφικά ντοκουμέντα από παλαιότερη επίσκεψή μου στη θαλαμηγό που έχει το όνομα της αείμνηστης κόρης του Ωνάση.

Ντοκουμέντα που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας και με έναν τρόπο μαγικό, όπως μαγική ήταν και η ντίβα της όπερας, θα έβγαιναν στην επιφάνεια! Ανάμεσα στις φωτογραφίες που είχα τραβήξει ήταν και αυτή της περίφημης σουίτας του Ωνάση, εκεί όπου γυρίστηκαν οι σημαντικότερες σκηνές της ταινίας «Maria».

Στην ίδια σουίτα που πρωτοέζησαν τον έρωτά τους ο Ωνάσης και η Κάλλας «ζωντάνεψε» και πάλι η αύρα της σπουδαίας γυναίκας! Ορισμένες από τις φωτογραφίες που βλέπετε, και είναι στους τοίχους της θαλαμηγού, δεν υπάρχουν δημοσιευμένες σε κανένα βιβλίο που κυκλοφορεί σήμερα με την ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση.

Ανέκδοτες και σπάνιες, όπως και εικαστικές λεπτομέρειες από τα ψηφιδωτά του δαπέδου του γιοτ, τις κορνίζες με ασπρόμαυρες συλλεκτικές και ανεκτίμητες φωτογραφίες, τα ταμπλό, τους πρώτους χρυσούς δίσκους της Μαρίας Κάλλας, αλλά και το ανεκτίμητο ιστορικό έκθεμα με τις βέρες της Μαρίας Κάλλας και του βιομηχάνου και επιχειρηματία συζύγου της Τζοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι. Ενα έκθεμα «θησαυρός» που θα μπορούσε να εκτίθεται στο πρώτο μουσείο στον κόσμο για τη Μαρία Κάλλας, που βρίσκεται στην Αθήνα.

Φωτογραφικό ντοκουμέντο

Το σημερινό ντοκουμέντο με τις βέρες της κορυφαίας ντίβας της παγκόσμιας όπερας αποτελεί συγκλονιστικό φωτογραφικό στιγμιότυπο, που ενισχύει ακόμη περισσότερο την καλλιτεχνική και πολιτιστική αξία της μυθικής θαλαμηγού, που έζησε τα μεγαλύτερα ειδύλλια του κόσμου. Αυτές τις βέρες ζήτησε να φορέσει η Angelina Jolie -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso»-, παρεμβαίνοντας στο σενάριο της ταινίας, στη σκηνή που συναντά τον Αριστοτέλη Ωνάση, για πρώτη φορά, στη θαλαμηγό του.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το θρυλικό μπαρ του Αρη, με σκαμπό από δέρμα όρχεων φάλαινας, αναφέροντας την ευρηματική και γεμάτη χιούμορ ατάκα του Aριστοτέλη, απευθυνόμενου στον θρύλο της 7ης Τέχνης και προσκεκλημένης του Γκρέτα Γκαρμπο, «Ξέρετε, κυρία μου, αυτή τη στιγμή κάθεστε πάνω στους μεγαλύτερους όρχεις του κόσμου», με το είδωλο του κινηματογράφου να βγάζει -ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που το έκανε- τα μαύρα γυαλιά του.

Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω τον ΑΒΚ, δίχως τη συμβολή του οποίου τίποτα δεν θα ήταν ίδιο στο άρθρο αυτό.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Happy end» στο… θρίλερ με «Το σόι σου»

Φαμίλια ενωμένη, ποτέ νικημένη. Οι οικογενειακές ιστορίες λείπουν από...

Αρπακτικά του σεξ γύρω από την κόρη της Καίτης Χωματά

Η Ιουλία Μαυρομάτη, κόρη της σπουδαίας ερμηνεύτριας του Νέου...

Με ρόλο στους «Weekenders» η σύζυγος του Βαρθακούρη

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανανεωμένη Αντελίνα...

Δημόσια καυτά φιλιά για τον «ξεχασμένο» Κασσελάκη και τον Τάιλέρ του

Στην «ασταμάτητη αγάπη του», στον έρωτα της ζωής του,...

Αθηνά Ωνάση: Αποστεωμένη και γερασμένη η «χρυσή» κληρονόμος σε γκαλά στην πόλη του φωτός

Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, που αδιαμφισβήτητα τράβηξε την προσοχή...

Ευαγγελία Δομάζου: Όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των «Ελλήνων Μπέκαμ των 60s»

Εχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο «στρατηγός»...

Κρυφός λεσβιακός έρωτας στη showbiz

Μπορεί τα μάτια της κοινής γνώμης και της εγχώριας...