Την έξοδο από το Δημόσιο έδειξε σε ογκολόγο η διοίκηση του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος επανειλημμένα φέρεται ότι καταπάτησε τον όρκο του Ιπποκράτη, εξαπατώντας καρκινοπαθείς ασθενείς, ακόμα και στα τελευταία στάδια της νόσου, τάζοντάς τους φάρμακα από το εξωτερικό που δήθεν θα γιάτρευαν τον καρκίνο, αλλά και υποσχόμενος ότι θα τους τοποθετήσει σε λίστες προγραμμάτων για κλινικές μελέτες.
Οπως έγινε γνωστό έπειτα από τις καταγγελίες των παθόντων, ο 50χρονος ογκολόγος κατηγορείται για 29 απάτες κατά καρκινοπαθών ασθενών, αποσπώντας συνολικά πάνω από 130.000 ευρώ με τη μέθοδο της απάτης. Μάλιστα, μόλις έγινε γνωστή τόσο η εγκληματική όσο και η αντικοινωνική του δράση απολύθηκε από το νοσοκομείο, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδας, όπου είχαν απευθυνθεί με μηνύσεις ασθενείς του, η οποία και τελικώς απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελίες, ο επίορκος ογκολόγος του Θεαγενείου κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα από ασθενείς που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της νόσου για αντικαρκινικά φάρμακα που κανονικά χορηγούνται δωρεάν, ενώ φέρεται ότι υποσχόταν σε καρκινοπαθείς και αντί υψηλής χρηματικής αμοιβής ότι είναι σε θέση να τους τοποθετήσει σε λίστες προγραμμάτων για κλινικές μελέτες, δίνοντάς τους έτσι ελπίδες ίασης.
«Φακελάκια»
Εκτός αυτών, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι υποσχόταν θεραπείες κατά του καρκίνου με φάρμακα που δεν ήταν λειτουργικά και τα οποία εισήγγε κρυφά από τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα έπαιρνε και «φακελάκια» από ασθενείς που επρόκειτο να χειρουργηθούν, προκειμένου να παρακάμψει σειρά στα χειρουργεία. Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η περίπτωση ασθενούς από τον οποίο κατάφερε να αποσπάσει 45.000 ευρώ, πείθοντάς τον ότι θα του φέρει φάρμακο από τις ΗΠΑ για να γίνει καλά. Οπως φαίνεται από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του, ο 50χρονος είχε διάφορους τρόπους πειθούς αλλά και τακτικής προκειμένου να εξαπατά τους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους, στοχεύοντας κατά κύριο λόγο σε περιπτώσεις ασθενών που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και δεν είχαν ελπίδες να ζήσουν.
Κάποιες φορές ισχυριζόταν στους απελπισμένους συμπολίτες μας ότι είχε πρόσβαση σε φάρμακα που έχουν σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία όμως είναι στο στάδιο της δοκιμής, και εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τα φέρει στην Ελλάδα, άλλες φορές ισχυριζόταν ότι υπήρχαν θεραπείες οι οποίες δεν είναι γνωστές, σε κάποιες περιπτώσεις καταγγέλθηκε ότι εισέπραξε χρήματα δήθεν για να παρέμβει στην έγκριση θεραπειών με ειδικά φάρμακα και, τέλος, αρκετές φορές πήρε «γρηγορόσημο» προκειμένου να παρακάμψει τη σειρά των χειρουργείων. Τον τελευταίο λόγο πάντως θα τον έχει η Δικαιοσύνη.