Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

«Πράσινο φως» στο πειραματικό φάρμακο που παρατείνει κατά έναν χρόνο τη ζωή των σκύλων

Ω, να σου γα... βγίσω

Με γοργό ρυθμό έρχεται το χάπι της μακροζωίας για τον «καλύτερο φίλο του ανθρώπου», καθώς πειραματικό φάρμακο που ανέπτυξε πρωτοποριακή εταιρία βιοτεχνολογίας πιστοποιήθηκε από τον νούμερο ένα ελεγκτικό οργανισμό των ΗΠΑ ότι είναι αποτελεσματικό.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Το φάρμακο LOY-001, που ανέπτυξε η Loyal στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, στοχεύει να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των σκύλων κατά τουλάχιστον έναν χρόνο. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας, αρκεί να σκεφτεί ότι, σύμφωνα με ειδικούς, ένας χρόνος ζωής στους σκύλους αντιστοιχεί σε περίπου επτά χρόνια ανθρώπινης ζωής.

skulos

Η Loyal κατέθεσε τα αποτελέσματα πειραμάτων με το φάρμακο στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για αξιολόγηση. Την Τρίτη, το τμήμα του FDA που ασχολείται με τα κτηνιατρικά φάρμακα ανακοίνωσε ότι τα ευρήματα για το LOY-001 υποστηρίζουν «εύλογες προσδοκίες αποτελεσματικότητας».

skulos

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο FDA ανάβει το «πράσινο φως» στη Loyal για να ολοκληρώσει τις έρευνες με προοπτική, όπως αναφέρει δημοσίευμα του dailymail.com, το φάρμακο της μακροζωίας για τους σκύλους να βγει στην αγορά σε δύο χρόνια. Για την ανακάλυψη του φαρμάκου οι ερευνητές ξεκίνησαν από την παρατήρηση ότι τα μικρόσωμα σκυλιά, που ζουν περισσότερα χρόνια από τα μεγαλόσωμα, έχουν στον οργανισμό τους 28 φορές λιγότερη αυξητική ορμόνη IGF-1. Το φάρμακο LOY-001 επιδρά πάνω στο γονίδιο που αυξάνει την παραγωγή της IGF-1, προκαλώντας τη μείωση της ποσότητας της ορμόνης στον οργανισμό του σκύλου, αυξάνοντας έτσι το προσδόκιμο ζωής.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...




Μποζουκια Αθηνα