Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024

Μαθητές από Θεσσαλονίκη και Κρήτη έμαθαν και τραγουδούν το «Ω, έλατο!»...

Ρίγη συγκίνησης προκαλούν με το μεγαλείο της ψυχής τους...

Το… ταξίδι της Νάνσυς Αλεξιάδη από το «Fame Story» μέχρι και που...

Για πρώτη φορά μητέρα έγινε η Νάνσυ Αλεξιάδη, την...

Ρομαντική έξοδος στη Βουλιαγμένη για τον Γιώργο Σαμπάνη και την Ιωάννα Σαρρή

Με θέα τη θάλασσα και συντροφιά τη γοητευτική Ιωάννα...

Η Λάιβλι «τελειώνει» δικαστικά τον Μπαλντόνι

«All Star» είναι η μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση και...

Just Greek, just… delicious: Δύο νέα παιδιά από τα Μέγαρα έμαθαν τους Αγγλους να… τρώνε

Το εστιατόριο που έφτασε στην κορυφή όλων των επιχειρήσεων στην Αγγλία

Mε το σπουδαιότερο βραβείο ανά χείρας για το καλύτερο take away σε ολόκληρη την Αγγλία, δύο νέα παιδιά από τα Μέγαρα Αττικής κατάφεραν να κάνουν ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Eνα επίτευγμα ιδιαίτερα δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς πόσα τέτοιου είδους μαγαζιά υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για το ελληνικό εστιατόριο Just Greek στο Πένριθ, στην Αγγλία, το οποίο πρώτη η «Espresso» είχε προαναγγείλει πριν από έναν χρόνο μέσω του ιδιοκτήτη του Γιάννη Παπαμελέτη, ενός πραγματικά δραστήριου νέου από τα Μέγαρα, ο οποίος, μαζί με τη σύντροφό του Μαρία Σκαρλάτου, κατάφερε το ακατόρθωτο.

Ο Γιάννης Παπαμελέτης και η Μαρία Σκαρλάτου με το βραβείο

Αυτό που επιζητούσαν εδώ και δύο χρόνια χιλιάδες επιχειρήσεις στην Αγγλία κατάφεραν δύο Ελληνόπουλα. Το κατάστημα του ζευγαριού, το οποίο το δουλεύει μόνο του στην πόλη Πένριθ, στη βόρεια Αγγλία, διακρίθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις στην κατηγορία του. Φυσικά και δεν είναι το πρώτο βραβείο που παίρνει, καθώς με τις ιδιαίτερες παραδοσιακές γεύσεις του από τα Μέγαρα κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού της βόρειας Αγγλίας, το οποίο με τις ψήφους του αντάμειψε τους δύο νέους για τους κόπους τους και αναγνώρισε την αγάπη τους για αυτό που κάνουν.

Οι δύο ερωτεύμενοι ιδιοκτήτες έφυγαν πριν από μερικά χρόνια για μια καλύτερη ζωή. Τη σκληρή και επίπονη δουλειά δεν τη φοβήθηκαν ποτέ. Αντιθέτως, δοκιμάζοντας τις γεύσεις, κατάφεραν να κεντρίσουν όλο και περισσότερο κοινό. Ο Γιάννης Παπαμελέτης μάλιστα, λίγες ώρες πριν το 2024 μπει στη ζωή μας, έγραψε στο προφίλ του: «Ενας χρόνος με πολλές προκλήσεις, με τα πάνω και τα κάτω του, όπως σε όλους μας. Μακριά από την πατρίδα, την οικογένεια, τους φίλους και τις φίλες μας, αλλά με μια κοινωνία εδώ άλλο πράγμα, δεν νιώσαμε στιγμή ξένοι ή μόνοι μας. Στήριξη; Απεριόριστη, από την πρώτη στιγμή.

Πάντα στη ζωή κάτι χάνεις, κάτι βρίσκεις, έτσι είναι. Φτάσαμε στην κορυφή των επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Αγγλία και είμαστε οι δυο μας, αλλά ο μόχθος μας και η δουλειά μας αναγνωρίζεται από τους ανθρώπους εδώ και μόνο ευγνωμοσύνη μπορούμε να νιώθουμε. Είναι μέρες που με πιάνει το παράπονο που δεν έχω τον πατέρα μου εδώ μαζί μας, όπως και η Μαρία τον δικό της, και θα την ευγνωμονώ και θα την αγαπώ πάντα. Είναι πάντα δίπλα μου, ναι, σε όλα και τα τελευταία χρόνια που είμαστε εξωτερικό έχουμε ο ένας τον άλλον και είναι αρκετό. Να περάσετε όπως εσείς θέλετε την τελευταία νύχτα της χρονιάς, με όποιους θέλετε. Πιείτε, φάτε ή απλά αράξτε» ανέφερε συγκινημένος για το τεράστιο δώρο της αναγνώρισης που τους έφερε το 2023.

Το ελληνικό εστιατόριο Just Greek

Οι δυο τους, περιγράφοντας στην «Espresso» τις πρώτες πολύ δύσκολες στιγμές, ανέφεραν πως, όταν ξεκίνησαν το όνειρό τους, είχαν μόνο 280 ευρώ στην τσέπη τους. Ομως, με τη σκληρή δουλειά μπόρεσαν να φτάσουν στο βάθρο της αναγνώρισης και ο ξένος κόσμος να αγαπήσει τις παράξενες για εκείνους γεύσεις τους. «Είμαι ακόμα πολύ συγκινημένος και νιώθω ότι έχω μεγαλύτερες ευθύνες στην πλάτη μου με αυτό το βραβείο, καθώς ο κόσμος πλέον εδώ στην Αγγλία, με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, γνωρίζει πολύ περισσότερο το μαγαζί μας. Δεν μπορώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω. Είναι πάρα πολύ μεγάλο όλο αυτό.

Το βραβείο μας σίγουρα θα το κορνιζάρουμε. Εδώ μου πήρε καιρό να καταλάβω τι καταφέραμε όταν πήραμε το βραβείο της Περιφέρειας. Οταν καθίσαμε μετά στο τραπέζι και χαλαρώσαμε, μου είπε η Μαρία: «Είμαστε οι δυο μας. Ολοι οι άλλοι έχουν προσωπικό». Είτε είναι εστιατόρια είτε take away ή μπιραρία ή σαντουιτσάδικο. Δεν έχουμε προσωπικό από επιλογή. Θέλουμε να έχουμε την απόλυτη ευθύνη σε όλο αυτό που προσφέρουμε στον κόσμο που μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Το σημαντικό είναι ότι σε αυτή τη χώρα ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθειά σου όταν έχεις αξία. Αυτή είναι η διαφορά στη νοοτροπία των λαών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Τραϊάνα Ανανία πρώτο όνομα σε πίστα της… Λαμίας

Από τα επικά τσιφτετέλια «Στην υγειά μας» με τον...

Η άγνωστη σχέση της Κατερίνας Κανονίδου με την Ανδριολάτου και την οικογένειά της

Είναι το κοριτσάκι που λάτρεψε από την πρώτη στιγμή...

Το νέο έτος θα φέρει στη βραδινή ζώνη τον πιο δυνατό ανταγωνισμό στη μυθοπλασία

Πόλεμος στην πιο ακριβή τηλεοπτική ζώνη με την έλευση...

Πένθος για τη Στέλλα Μπεζαντάκου που «έχασε» την 89χρονη πεθερά της

Θλιμμένα Χριστούγεννα για τη Στέλλα Μπεζαντάκου. Η Θεοδώρα Γκίκα,...

Μια κυρία πρώην υπουργού στα μπουζούκια

Ιδιαίτερη αδυναμία στα ακριβά σύνολα, στα θηριώδη τζιπ και...

Με καρκίνο στο πάγκρεας η πριγκίπισσα της Σερβίας!

Οι μεγάλοι απόντες στο πρόσφατο χριστουγεννιάτικο γκαλά του ανθρωπιστικού...