Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025

Περήφανη γιαγιά η Μαίρη Ραζή

Την πρώτη της δημόσια έξοδο με την κόρη της...

«Grand Hotel»: Η Θεώνη κάνει πρόταση γάμου στον Χαραλάμπη!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand Hotel».Μετά τις σοβαρές...

«Μείνε μακριά»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Μάριου Τσιλιγιάννη

Ένα δισκογραφικό ντεμπούτο, που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το...

«Οικογενειακές ιστορίες» στο Προεδρικό Μέγαρο!

«Συν γυναιξί και τέκνοις» παρουσιάστηκαν τα «παλαιά πρωτάκια», στην...

Πώς ο 80χρονος «φιλότεχνος» ξεγέλασε και την οικογένεια της εικαστικού Οπυς Ζούνη

Μετρ στην απάτη

Μέχρι την οικογένεια της σπουδαίας ζωγράφου – γλύπτριας Οπυς Ζούνη κατάφερε να ξεγελάσει ο 80χρονος «φιλότεχνος», ο οποίος πλάσαρε ως γνήσιους πλαστούς πίνακες της διεθνώς αναγνωρισμένης εικαστικού –με υπογραφή γνησιότητας από τον σύζυγό της!-, αποσπώντας χιλιάδες ευρώ!

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να βάλουν τέλος στη δράση του απατεώνα και των συνεργών του την περασμένη Δευτέρα, όταν εντόπισαν τρία πλαστά έργα.

Οπυ Ζούνη

Λίγη ώρα αργότερα, όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έδειξαν στον σύζυγο της ζωγράφου τις υπογραφές γνησιότητας στους τρεις πλαστούς πίνακες, άφωνοι τον άκουσαν να παραδέχεται ότι ο ίδιος είχε υπογράψει τα έργα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η υπογραφή είναι γνήσια και είναι δική μου!».

Οπως περιέγραψε ο σύζυγος της σπουδαίας ζωγράφου, ο απατεώνας είχε πάει στο σπίτι του μαζί με έναν 77χρονο συνεργό του και του εμφάνισαν γνήσια έργα της, προκειμένου εκείνος να τα υπογράψει, καθώς ο 80χρονος ήθελε με αυτόν τον τρόπο να επιτύχει δήθεν τη γνησιότητα, δεδομένου ότι η καλλιτέχνιδα δεν βρίσκεται στη ζωή. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπογραφές έγιναν στην πίσω πλευρά των έργων, σε αφαιρούμενα κομμάτια ξύλου και χαρτονιού. Στη συνέχεια, όμως, ο 80χρονος τα αφαίρεσε και τα τοποθέτησε στα πλαστά έργα που είχε στην κατοχή του, εξαπατώντας τους αγοραστές!

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στις αστυνομικές Αρχές ο υπεύθυνος γκαλερί, ο 80χρονος τού εκχώρησε τα έργα για πώληση, λαμβάνοντας από αυτόν το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, και αξίωνε συνολικά 19.000 ευρώ από την πώλησή τους. Ο υπεύθυνος του οίκου πλειστηριασμών, από την πλευρά του, υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος του είχε εκχωρήσει ένα έργο προς πλειστηριασμό και αξίωνε ως τιμή εκκίνησης το ποσό των 11.000 ευρώ. Οι δύο άνδρες αποκάλυψαν, τέλος, πως στις επαφές που είχαν για τα έργα εμφανιζόταν και μία γυναίκα «ντίλερ», αλβανικής καταγωγής, η οποία αναζητείται, μαζί με άλλους τρεις άγνωστους συνεργούς.

Η αποκάλυψη της απάτης έγινε όταν οι γιοι της εικαστικού, η οποία έχει φύγει από τη ζωή, εντόπισαν σε δημοπρασία γνωστού οίκου να πωλούνται πλαστοί πίνακες με την υπογραφή της μητέρας τους και απευθύνθηκαν στις Αρχές. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας στο σπίτι του 80χρονου εντοπίστηκαν οι τρεις πίνακες και κατασχέθηκαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η Ράπτη δεν πρόλαβε να χαρεί την παραμονή της στην κυβέρνηση

Δεν την άφησε να χαρεί την παραμονή της στο...

Χωμενίδης στον ΑΝΤ1 με τη «Νίκη»

Η ελληνική λογοτεχνία εμπνέει την ελληνική τηλεόραση! Και τρίτο...

Δον Ζουάν της Ζενεβιέβ, «μαϊμού» πολιτσμάνος

Τη δόξα του αείμνηστου Κώστα Χατζηχρήστου στην κινηματογραφική επιτυχία...

Η «Espresso» τσάκωσε τη Μαλλιωτάκη στη μαρίνα Φλοίσβου με sexy 40χρονο που ασχολείται με deals γιοτ!

Μετά τα νυχτοπερπατήματά τους σε εστιατόρια και μουσικές σκηνές...

Γιώργος Ζαμπέτας junior: Ο εγωιστής θείος μου «κύριος Νταλάρας»

Το 2025 δεν είναι μόνο Ετος Μίκη Θεοδωράκη, αλλά...

Η Τούνη, μετά το ξέσπασμα κατά των δημοσιογράφων, τα… έσπασε στα μπουζούκια παρέα με τον ευρωβουλευτή

Μπορεί η Ιωάννα Τούνη να εκνευρίστηκε με τους τηλεοπτικούς...