Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από το εφιαλτικό εκείνο βράδυ που ο 19χρονος φίλαθλος του Αρη Αλκης Καμπανός δολοφονήθηκε στη Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, από ομάδα αδίστακτων χούλιγκαν.
Δεκαεννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ξημέρωνε η 1η Φεβρουαρίου, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του αδικοχαμένου νέου βρέθηκαν στο σημείο όπου κόπηκε το νήμα της ζωής του και προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση στη μνήμη του. Συγκεκριμένα, άναψαν 19 κεριά, όσα και τα χρόνια που πρόλαβε να ζήσει ο Αλκης, ενώ τήρησαν ενός λεπτού σιγή, παρουσία του πατέρα του Αριστείδη και της αδελφής του Μαρίας.
Ακολούθως, χθες το πρωί τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του παιδιού έπειτα από πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου Αρης και το «παρών» έδωσαν ποδοσφαιριστές της ομάδας, φίλαθλοι και απλοί πολίτες, οι οποίοι τίμησαν τον Αλκη. «Καλούμε τους φίλους του ΑΡΗ κι όχι μόνο να δώσουν το “παρών” για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλκη και να στείλουν ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι δολοφόνοι δεν ανήκουν στον αθλητισμό, στην κοινωνία, οπουδήποτε. Ποτέ ξανά…» έγραφε η σχετική ανακοίνωση.
Την ίδια ώρα ράγισαν… και οι πέτρες με τη συνέντευξη του πατέρα του αδικοχαμένου παιδιού, δύο χρόνια μετά τη μαύρη εκείνη ημέρα, που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. «Πέρασαν δύο χρόνια. Πολλές φορές νιώθω ότι πνίγομαι στον πόνο, πνίγομαι στη θλίψη, στον θρήνο και προσπαθώ να πάρω ανάσα» ανέφερε ο κ. Αριστείδης αρχικά και συνέχισε: «Στην κοινωνία μας υπάρχει μια άσχημη μυρωδιά, εκείνη της αδιαφορίας. Τα τελευταία δύο χρόνια θρηνούμε τρία θύματα, νέα παλικάρια. Για μένα δεν φτάνουν μόνο οι νόμοι, οι αυστηρές ποινές, γιατί η οπαδική βία έχει γίνει μάστιγα. Πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας και να πούμε ‘‘φτάνει, ως εδώ’’».
Ο ίδιος εξήγησε πως πρέπει να αλλάξουμε ως κοινωνία και να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα της άποψης, ενώ εστίασε και στον ρόλο της οικογένειας απέναντι στα νέα παιδιά. «Δεν είναι μόνο τα μέτρα της αποτροπής που πρέπει να παίρνει η Πολιτεία. Πρέπει να αλλάξουμε ως κοινωνία, να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα της άποψης, των αθλητικών ομάδων. Εχουμε πολλά βήματα να κάνουμε» υποστήριξε ο πατέρας του Αλκη και κατέληξε: «Εχω δεχθεί πρόσκληση από τη Δευτεροβάθμια Δυτικής Μακεδονίας και με μεγάλη ευχαρίστηση θα κάνω αυτή την ομιλία, την εισήγηση για τον αθλητισμό. Πρέπει η οικογένεια να δίνει τις σωστές αρχές, γιατί είναι το κύτταρο της κοινωνίας. Πρέπει, όμως, και η Πολιτεία να δώσει βάση στα παιδιά, γιατί είναι εκείνα στα οποία θα στηρίξει το μέλλον η Ελλάδα μας».