Σε μοναστήρια και σε σπίτια συγγενών του «πάτερ φαμίλια» των… Φλίντστοουνς της Κορινθίας επικεντρώνονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των τριών ανήλικων παιδιών, της 22χρονης κόρης και της 38χρονης συζύγου του 47χρονου, που παραμένουν άφαντοι από το πρωί της περασμένης Κυριακής.
Οπως έγινε γνωστό, όσες φορές και αν κλήθηκε ο 47χρονος Μανώλης Καλαϊτζάκης να αποκαλύψει πού βρίσκονται τα παιδιά του ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει, ενώ την ίδια απάντηση φέρεται ότι έλαβαν οι αστυνομικοί και από συγγενικά πρόσωπα του κατηγορουμένου και της συζύγου του. Ετσι, οι Αρχές, συγκεντρώνοντας πληροφορίες από διάφορες πήγες, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι οι δύο γυναίκες και τα τρία ανήλικα παιδιά, που φυγαδεύτηκαν πριν από την επιχείρηση της Αστυνομίας στο αυτοσχέδιο παράπηγμα της οικογένειας, φιλοξενούνται είτε σε σπίτια συγγενών είτε σε κάποιο μοναστήρι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη μεταβεί σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών στην Κορινθία, αλλά και σε σπίτια συγγενών του 47χρονου και της συζύγου του σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αθήνας, δίχως να έχουν βρει μέχρι στιγμής κάποιο ίχνος των παιδιών.
Ο πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών, που ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες, κάθισε χθες το πρωί στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου με την κατηγορία της απείθειας, καθώς και για παράβαση του νόμου της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς δεν έστελνε τα ανήλικα παιδιά του σε σχολείο της Ορεινής Κορινθίας.
Εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του, η οποία ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου. Μετά την απελευθέρωσή του ο ίδιος εκφώνησε… πύρινο λόγο υπέρ των «αδικημένων της ζωής», που γνώρισε στο κρατητήριο, στέλνοντάς τους το μήνυμα: «Αδέλφια, δεν σας ακούνε, γυρίστε τους την πλάτη». Παράλληλα, ο 47χρονος, ο οποίος εργαζόταν με τηλεργασία μέσα από το… λαγούμι, τόνισε: «Ερχεται μια κοινωνία που σε έχει καταστρέψει και ύστερα ζητάει τα ρέστα τι δεν έκανες καλό». Παρά τη διάταξη του εισαγγελέα για τη διενέργεια DNA, ο αποκαλούμενος και «σπηλαιάνθρωπος» της Κορινθίας αρνείται να προχωρήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία και, ταυτόχρονα, δεν δίνει τη συγκατάθεσή του προκειμένου να παρθούν ηλεκτρονικά αποτυπώματα από τις αστυνομικές Αρχές.
«Δεν αρνήθηκα μόνο τη διενέργεια DNA, αρνήθηκα και τη βιομετρική εξέταση λόγω της πίστης μου» ανέφερε στις δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγός του και τα παιδιά του. «Δεν ξέρω πού είναι η γυναίκα και τα παιδιά μου» είπε, προσθέτοντας ότι του πήραν το κινητό. Σε ερωτήσεις σχετικά με την αποκάλυψη ότι εργαζόταν σε υπηρεσίες καθαριότητας με τηλεργασία, απάντησε: «Εχω βγει με αναπηρία, έχω χαρτί από τα ΚΕΠΑ και με 15 χρόνια στο Δημόσιο θα έπρεπε να έχω βγει στη σύνταξη. Χάρη τούς κάνω που δουλεύω!» Νωρίτερα, ο 47χρονος αυτοαποκαλούμενος παλαιοχριστιανός είχε ζητήσει από το δικαστήριο γνωμάτευση από πραγματογνώμονα-ψυχίατρο σχετικά με πρόβλημα ψυχικής υγείας που φέρεται ότι αντιμετωπίζει. Ο ίδιος κατέθεσε, μάλιστα, τα απαραίτητα έγγραφα, υποστηρίζοντας πως είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020 και, εξαιτίας του κορονοϊού, δεν ανανεώθηκε η πιστοποίηση αναπηρίας.
Σε δηλώσεις της η αδελφή του Μανώλη Καλαϊτζάκη εξέφρασε τη διαφωνία της με την απόφαση του 47χρονου να μη στέλνει τα παιδιά του σχολείο, ωστόσο πρόσθεσε ότι σέβεται τα «πιστεύω» του. «Δεν μου αρέσει που δεν πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά του αδελφού μου, δεν ξέρω γιατί το κάνει. Τα “πιστεύω” του κάθε ανθρώπου είναι σεβαστά. Είμαστε μια οικογένεια που είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας» τόνισε. Για τον αδελφό της είπε ότι «η ζωή του δεν είχε κάτι το περίεργο. Από μικρούς μάς μεγαλώσανε πάρα πολύ ωραία, δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα. Απλά, μεγαλώσαμε σε νησί». Αναφερόμενη στο σενάριο της αιμομιξίας που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., η ίδια επισήμανε: «Ο αδελφός μου λατρεύει τα παιδιά του, δεν υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας». Τέλος, στην ερώτηση γιατί ο 47χρονος αρνείται να υποβληθεί σε τεστ DNA, απάντησε ότι «το ποιανού είναι το παιδί της ανιψιάς μου (ενν. 22χρονη κόρη του αδελφού της) δεν αφορά κανέναν».
Ο Δήμος Ερέτριας τον έθεσε σε αργία
Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι ο 47χρονος «σπηλαιάνθρωπος» της Κορινθίας εργαζόταν εξ αποστάσεως με τηλεργασία, ο Δήμος Ερέτριας τον έθεσε σε αργία!
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο αυτοαποκαλούμενος παλαιοχριστιανός εργαζόταν για περισσότερα από τρία χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ερέτριας, από το λαγούμι των 30 μέτρων στην Ορεινή Κορινθία, εισπράττοντας κάθε μήνα «καθαρά» 1.029 ευρώ. Ο ίδιος φέρεται ότι είχε ζητήσει μετάταξη από τον Δήμο Ηλιούπολης, προσκομίζοντας δικαιολογητικά στα οποία αναγραφόταν ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, αίτημα το οποίο είχε γίνει ομόφωνα δεκτό.
Οπως δήλωσε η αντιδήμαρχος του Δήμου Ερέτριας Παρασκευή Αμερικάνου – Κικίδου, ο «Φλίντστοουν» της Κορινθίας δούλευε από το 2020 στον δήμο, ως εργάτης καθαριότητας, και από την περίοδο του Covid-19 εργαζόταν σε καθεστώς τηλεργασίας. Το πρώτο διάστημα πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του, αλλά μετά το τέλος της πανδημίας δεν είχε φυσική παρουσία. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο 47χρονος φέρεται ότι είχε στη διάθεσή του όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τηλεργασία, παρά τα «πιστεύω» του, και συγκεκριμένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και στικάκι με ίντερνετ!
Ευθύνη του 47χρονου ήταν αρχικά να συντονίζει τα δρομολόγια των οχημάτων καθαριότητας και των φορτηγών για μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων και, στη συνέχεια, όταν δούλευε εξ αποστάσεως, του είχε ανατεθεί να κάνει κάποιες καταστάσεις σχετικά με τα πετρέλαια, στο γραφείο κίνησης.