Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025

Έγκυος η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – Η ανακοίνωσή της στο instagram

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της με ένα...

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η νέα πρέσβης σε prive πάρτι με τον Αργυρό, σε...

Προτού ακόμη πατήσει το πόδι της στην Ελλάδα, η...

«Μήνυμα» του Λάζαρη σε δημοσιογράφους και φωτογράφους για τον γάμο του με...

Pre wedding εξώδικο από τον επιχειρηματία Σπύρο Λάζαρη, ο...

Στην τελική ευθεία Παπαρίζου – Μαυρίδης για το ξεκαθάρισμα της μεζονέτας στη...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Το Πρωινό», η...

Εκτακτο δελτίο καιρού! – Πότε και πού χαλάει ο καιρός

«Emil» η βροχερή

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, με το όνομα «Emil», που θα σαρώσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις. Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, κάνοντας λόγο για μεγάλη συχνότητα κεραυνών αλλά και ισχυρούς ανέμους.

«Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης έως το πρωί του Σαββάτου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν το βράδυ της Πέμπτης στα δυτικά και την Παρασκευή θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ» αναφέρει αρχικά η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει σήμερα τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. «Από το μεσημέρι θα επηρεαστούν η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και η νότια Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και οι Κυκλάδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και στις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα» επισημαίνεται στο δελτίο. Επίσης, γίνεται αναφορά στον καιρό του Σαββάτου: «Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλο όγκο νερού τα επόμενα 24ωρα. «Μέτωπο βροχών – καταιγίδων που τοπικά θα έχουν κι ένταση, όπως αποτυπώνεται από το προγνωστικό μας μοντέλο, όπου με τα πιο σκούρα χρώματα είναι οι περιοχές που θα δεχτούν μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα» υποστήριξε και συνέχισε: «Το πέρασμα του μετώπου κακοκαιρίας θα είναι σύντομο, με μια χρονική διάρκεια περίπου 24-36 ωρών, ωστόσο από Δευτέρα απόγευμα μας προσεγγίζει νέα κακοκαιρία με ανάλογα χαρακτηριστικά και από τα δυτικά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «ωραία των Αθηνών» ταξίδεψε στο χθες!

Αρωμα από το ελληνικό «The crown» είχε η εκδήλωση...

Γνωστός τραγουδιστής βίαζε καμαριέρες με συνεργό τη σύζυγό του

Η αγωγή, με την οποία οι γυναίκες διεκδικούν από τον τραγουδιστή αποζημίωση πάνω από 44.000.000 ευρώ,

Πόπη Λάζου: Δείτε πώς είναι σήμερα η μοιραία γυναίκα του ελληνικού κινηματογράφου

Η Πόπη Λάζου υπήρξε η μοιραία γυναίκα του ελληνικού...

Τα πήρε όλα κι… έφυγε η Αθηνά Πολίτη

Από το Eliott Music House, στο θέατρο Παλλάς. H...

Βάσω Λασκαράκη: Δείτε τη να διασκεδάζει με τους γονείς της μερικά χρόνια πριν

Πρόσφατα η Βάσω Λασκαράκη σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στους...

Η δήλωση του Ανδρέα Μικρούτσικου για το πρόωρο τέλος του «Πάμε Δανάη»

Η κάμερα της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου» συνάντησε τον Ανδρέα...
spot_img