Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Κάθειρξη οκτώ ετών στην 39χρονη που έλουσε με καυστικό υγρό τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Κρήτη

Αμετανόητη βιτριολίστρια

Με την καταδίκη της 39χρονης «βιτριολίστριας της Κρήτης» σε κάθειρξη οκτώ ετών, χωρίς ελαφρυντικά, έπεσε χθες το απόγευμα η αυλαία της πολύκροτης δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου!

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση της κατηγορουμένης, η οποία έλουσε με καυστικό υγρό τον 37χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια η 39χρονη να επιστρέψει στη φυλακή. Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές και οι ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου έκριναν τη Μ.Σ. ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Αντίθετα, η 20χρονη φίλη της, που είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κρίθηκε αθώα λόγω αμφιβολιών, ενώ και ο 46χρονος οδηγός ταξί, που φέρεται ότι φυγάδευσε την αδίστακτη βιτριολίστρια μετά την επίθεση, απαλλάχτηκε κατά πλειοψηφία από την ίδια κατηγορία, λόγω αμφιβολιών.

Η 39χρονη βιτριολίστρια

Η εισαγγελέας της έδρας Ευστρατία Μεγγέ ήταν «καταπέλτης» για την κατηγορουμένη, για την οποία πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη. Οπως τόνισε στην αγόρευσή της, η 39χρονη γνώριζε για το ποινικό παρελθόν τόσο του 37χρονου όσο και της οικογένειάς του. Παρ’ όλα αυτά, έκανε σχέση μαζί του και σχέδια για το μέλλον, ώσπου λίγους μήνες πριν από το συμβάν και, συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2022, συνειδητοποίησε ότι η σχέση αυτή δεν γινόταν να προχωρήσει. Ετσι, αποφάσισε να συνεχίσει να τον βλέπει και να συνευρίσκονται ερωτικά στο ξενοδοχείο όπου έγινε η ανατριχιαστική επίθεση.

Σύμφωνα με την κυρία Μεγγέ, τη μοιραία νύχτα της 21ης Οκτωβρίου 2022 δεν υπήρξε βιασμός, όπως ισχυρίστηκε η κατηγορουμένη στην απολογία της, αλλά ερωτική επαφή «με διαφορετικό τρόπο». Τόνισε ακόμη πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως, πέντε ημέρες πριν από την επίθεση, η 39χρονη παρήγγειλε τη συγκεκριμένη ποσότητα θειικού οξέος, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του γιου της και τιμολόγια της εταιρίας του πατέρα της. Οπως επισήμανε η εισαγγελέας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, αλλά και την αυτοψία που έγινε, ο 37χρονος είχε αποκοιμηθεί, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης ότι διαπληκτίστηκαν και του πέταξε το καυστικό υγρό ευρισκόμενη σε άμυνα. Πρόσθεσε δε ότι το οξύ θα είχε βρει τον 37χρονο στο μέτωπο και στον κύριο κορμό, και όχι μόνο στην αριστερή πλευρά, στην περίπτωση που ήταν όρθιος και με επιθετικές διαθέσεις.

«Θα μπορούσε η πράξη αυτή να επιφέρει τον θάνατο;» διερωτήθηκε η εισαγγελική λειτουργός, για να απαντήσει η ίδια ότι μπορεί η κατηγορουμένη να μην επιδίωκε να σκοτώσει τον εν διαστάσει σύζυγό της, όμως ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι η πράξη της μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο. «Από τύχη δεν είναι νεκρός ο 37χρονος, καθώς από το καυστικό υγρό έχει διαβρωθεί η μυϊκή του μάζα, ενώ, αν η 39χρονη έριχνε το υγρό στο κεφάλι ή στο μέρος της καρδιάς, η εξέλιξη θα ήταν τραγική» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός. Τέλος, είπε ότι η κατηγορουμένη δεν έχει μετανιώσει έως σήμερα για το κακό που προξένησε.

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση το θύμα

Ο 37χρονος Γιώργος Μ. δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ούτε κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη, αφενός για λόγους υγείας και αφετέρου γιατί δεν ήταν έτοιμος ψυχολογικά να ξαναζήσει τις επώδυνες μνήμες από τη μοιραία νύχτα που άλλαξε τη ζωή του.

«Είναι αδιανόητο να παραστεί στο δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή» είχε αναφέρει ο δικηγόρος του. Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση του θύματος, η εισαγγελέας είπε ότι θα προκαλούσε αλγεινή εντύπωση «αν τον βλέπαμε εδώ, καθώς δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί και ο ίδιος την παραμόρφωση που έχει υποστεί από το καυστικό υγρό».

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα