Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2025

Πρώην CEO της Barclays έκανε σεξ με βοηθό του παιδόφιλου Τζέφρι

Πρώην αφεντικό βρετανικού τραπεζικού κολοσσού αναγκάστηκε να παραδεχτεί σε...

Μία προαγωγή, ένα ξέφρενο πάρτι και το αποτέλεσμα ενός one night stand

Φρέσκo, oλόφρεσκο το δικό μου ζήτημα, Σούζη μου! Θα...

Νέα έρευνα έδειξε ότι ο γάμος παχαίνει τους άνδρες

Δίκιο σε όσους λένε ότι με το που βάλουν...

Ραπουνζέλ με μεταλιζέ μπότες η χήρα Καρύδα

Comeback στα κοσμικά σουαρέ για τη Βικτώρια Καρύδα. Με...

Κλειστή και φέτος η διάσημη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο υπό τον φόβο κατολίσθησης

Μόνο από... καρτ ποστάλ!

Ακόμη ένα καλοκαίρι θα παραμείνει κλειστή η παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, λόγω κινδύνου κατολίσθησης! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, απαγορεύεται η πρόσβαση και η προσέγγιση στην παραλία έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, τόσο από θαλάσσης όσο και από τη στεριά, για την προστασία «των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Στα μέτρα αυτά, που ίσχυαν και πέρυσι, παρά τις προσπάθειες των τοπικών Αρχών και τις άνωθεν διαβεβαιώσεις για το άνοιγμα της δημοφιλούς παραλίας που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, απαγορεύεται η κυκλοφορία και η προσέγγιση / αγκυροβολία σκαφών, όπως και το κολύμπι από επιβαίνοντες στα σκάφη, οπουδήποτε μέσα στον κόλπο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά της νοητής γραμμής που ενώνει τα δύο άκρα του όρμου. Σε ό,τι αφορά το πλάτωμα, απαγορεύεται η πρόσβαση επισκεπτών, με όριο απαγόρευσης την απόσταση 10 μέτρων από το όριο του πρανούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλάτωμα του «Ναυαγίου» βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης και ο δήμαρχος Γ. Στασινόπουλος, στο πλαίσιο της τοποθέτησης πινακίδων που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τους κινδύνους που εγκυμονούν από τις κατολισθήσεις. Οπως δήλωσε ο κ. Ακτύπης στο imerazante.gr: «Ο δήμος έβαλε πινακίδες και πήγαμε με τον δήμαρχο για να τις δούμε. Η Περιφέρεια προχωράει το έργο της προστασίας με τον φράχτη. Οσον αφορά το ΦΕΚ, ισχύει το ίδιο με το περσινό για την ασφάλεια στην περιοχή. Ηδη είμαστε στη διαδικασία ο δήμος να αναλάβει τη διαχείριση του “Ναυαγίου”. Οταν ο δήμος αναλάβει, τότε ένα θα είναι σίγουρο: Θα μπορέσουμε να έχουμε και ανοιχτό “Ναυάγιο” πάνω στην περιοχή του πλατώματος, γιατί θα υπάρχει ασφάλεια, θα μπορεί να το παρακολουθεί ο δήμος και να το διαχειριστεί. Από την κάτω πλευρά θα ισχύσει ό,τι και πέρσι. Η ασφάλεια των επισκεπτών είναι το Α και το Ω. Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπάρξει αφεντικό στην περιοχή και το αφεντικό θα είναι ο δήμος. Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες και ο δήμος θα αναλάβει τη διαχείριση, όλα θα εξελιχθούν όπως πρέπει».

Από την πλευρά του, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε: «Ηδη επισκέπτονται καθημερινά το “Ναυάγιο” εκατοντάδες άτομα με σκοπό να δουν τη θέα, αλλά δυστυχώς ασφάλεια δεν υπάρχει. Αυτό φωνάζαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διαχείριση του δήμου». Και κατέληξε τονίζοντας πως υπάρχει «σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Γεροντιδάκης και Αναστασία Παντούση… full in love

Ζευγάρι στη μεγάλη οθόνη ο Γιώργος Γεροντιδάκης και η...

Δύσκολοι καιροί για… Μουτσινάδες

Θολό είναι το τηλεοπτικό μέλλον του Νίκου Μουτσινά. Οριστικά...

Γιώργος Λαμπάτος: Καλημέρα νέα ζωή χωρίς μούχλα!

Ενα διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, στα Κάτω...

Ο σύντροφος της Κλέλιας Ανδριολάτου

Οι πρώτες φωτογραφίες της Κλέλιας Ανδριολάτου που κυκλοφόρησαν με...

«Καρφί» από Μουζουράκη για τις πρώην συντρόφους του

«Μπηχτή» του Πάνου Μουζουράκη για τις πρώην του. Ο...