Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025

Έξαλλη η Τζίμα με τον Πρετεντέρη: «Θα ασχοληθούμε με τα Τέμπη για...

Η Ράνια Τζίμα ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Γιάννη...

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ποζάρει αγκαλιά με τη μητέρα του

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του...

Κοντά σε συνεργασία στο κέντρο Nox ο Χρήστος Μάστορας και Αντώνης Ρέμος

«Ψήνεται» συνεργασία ανάμεσα στον Χρήστο Μάστορα και τον Αντώνη...

Δώρο των Καταριανών στον Τραμπ ένα ιπτάμενο παλάτι

Χώροι που παραπέμπουν σε σουίτες ξενοδοχείων, ξύλινες επενδύσεις, δερμάτινα...

Απίστευτη η ωριμότητα του 5χρονου αγοριού που το ξέχασαν ο οδηγός και η συνοδός 7 ώρες σε σχολικό στην Κηφισιά

Ο μόνος που είχε... μυαλό

Η αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και η ωριμότητα που επέδειξε ένα 5χρονο αγοράκι, το οποίο επέλεξε να παραμείνει επί επτά ολόκληρες ώρες μέσα στο σχολικό λεωφορείο, όπου το… ξέχασαν ο οδηγός και η 70χρονη συνοδός, αντί να περιφέρεται μόνο του στον δρόμο αναζητώντας βοήθεια, φαίνεται πως τού έσωσαν τη ζωή!

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς Γιώργος Χουντουμάδης, το παιδί είναι ένας μικρός ήρωας, καθώς έμεινε μόνο του όλες αυτές τις ώρες, δίχως να πανικοβληθεί. Περιγράφοντας όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ανέφερε ότι ο 5χρονος έπρεπε να κατέβει από το σχολικό μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά, γύρω στις 08:00. Ωστόσο, παρέμεινε εκεί ως το μεσημέρι, όταν ο οδηγός επέστρεψε για το επόμενο δρομολόγιο, καθώς δεν αντιλήφθηκε κανείς πως τον είχε πάρει ο ύπνος στο καθισματάκι του, με συνέπεια να μείνει μόνος του στο λεωφορείο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, κάποια στιγμή ο μικρούλης ξύπνησε, άνοιξε την ξεκλείδωτη πόρτα του λεωφορείου και κατέβηκε στον δρόμο, όμως επέστρεψε και δέθηκε στο κάθισμά του, μόλις συνειδητοποίησε πως βρισκόταν σε άγνωστη περιοχή και ότι το σχολικό ήταν παρκαρισμένο σε δρόμο με αυξημένη κυκλοφορία!

Το σχολικό του νηπιαγωγείου

«Είμαστε τυχεροί για την έκβαση της ιστορίας. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για έγκλημα. Τη Δευτέρα το πρωί ήρθε το σχολικό εδώ. Ενώ είχε παραλάβει πέντε παιδιά, άφησε τέσσερα στο σχολείο, γιατί το ένα είχε κοιμηθεί στο καθισματάκι του, ήταν κουρασμένο και δεν το πήρε είδηση κανένας, ούτε η συνοδός ούτε ο οδηγός» είπε ο κ. Χουντουμάδης για την εγκληματική αμέλεια που επέδειξαν ο οδηγός και η 70χρονη συνοδός του σχολικού λεωφορείου. Παράλληλα, τόνισε: «Εφυγε το πούλμαν για να πάει στη θέση του πάρκινγκ και πάλι δεν είδαν το παιδί, έκλεισαν το σχολικό και έφυγαν. Το παιδί κάποια στιγμή ξύπνησε και είδε ότι ήταν μόνο του. Ηταν σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο, γιατί ήταν δίπλα σε λεωφόρο». Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ακόμη, μόλις το παιδί αντιλήφθηκε πως βρισκόταν σε άγνωστο και συνάμα επικίνδυνο περιβάλλον ξαναμπήκε μόνο του στο λεωφορείο και, αφού δέθηκε με τη ζώνη, έβγαλε ένα βιβλίο από την τσάντα του και άρχισε να διαβάζει για να περάσει την ώρα του!

«Το παιδί κατέβηκε από το σχολικό, είδε ότι ήταν σε ένα άγνωστο περιβάλλον, υπήρχε επικινδυνότητα με τα αυτοκίνητα, ξαναμπήκε μόνο του στο σχολικό, δέθηκε με τη ζώνη και έβγαλε από την τσάντα του ένα βιβλίο για να περάσει η ώρα. Αυτό δεν κράτησε λίγο, αλλά πέρασαν εξίμισι με επτά ώρες. Το παιδί θα φοβήθηκε, θα έκλαψε, αλλά, παρ’ όλα αυτά ενήργησε με απίστευτη ψυχραιμία» εξήγησε ο ίδιος, για να καταλήξει: «Είμαστε τυχεροί, γιατί αν είχε ζέστη, μπορεί να έσκαγε το παιδί, διότι ήταν κλειστά παράθυρα και πόρτες. Αν το παιδί έβγαινε στον δρόμο και το χτυπούσε κάποιο αυτοκίνητο, θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Ξεκινάει από αμέλεια μέχρι εγκληματική αμέλεια. Κατά την παραλαβή των παιδιών η δασκάλα ρώτησε “τέσσερα παιδιά σήμερα;” και η συνοδός τής είπε “τέσσερα”. Θεσμικά δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στο σχολείο. Καθ’ ύλην αρμόδια θεωρώ τη συνοδό και σε δεύτερο ρόλο τον οδηγό».

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η 70χρονη συνοδός ισχυρίστηκε ότι ξέχασε το αγοράκι γιατί είχε… μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα! «Το έβαζα δίπλα μου γιατί το έβλεπα ότι το έπαιρνε ο ύπνος. Δεν ήθελε και λέω “άσ’ το τώρα, μην το πικραίνω συνέχεια”. Και πήγε εκεί και ξάπλωσε στη θέση και δεν φαινόταν. Κατέβηκαν ορισμένα, υπολόγισα ότι είχε κατέβει και αυτό» είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χρόνια πολλά» του Μάτσα στην Κεφαλογιάννη με αγωγή για το «χρυσό» φιλέτο των παιδιών τους

Ενα ανέντιμο «δώρο», σε... συσκευασία αγωγής, επεφύλασσε, όπως αποκαλύπτει...

Ο μεγαλοδικηγόρος των Αθηνών συχνά «εκτροχιάζεται» και ξεσπάει τα νεύρα του στις συντρόφους του

Είναι κοινό μυστικό στον δικηγορικό κόσμο (το σούσουρο και...

Η Μαριάννα Κουράκου ποζάρει στα 84 της παρέα με τις κόρες της

Η Μαριάννα Κουράκου υπήρξε σπουδαία πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου.Είχε...

Στο νοσοκομείο ο Πάνος Μιχαλόπουλος

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος τη Δευτέρα πήγε στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε. Τι συνέβη στον σπουδαίο ηθοποιό;

Κι όμως είναι γιαγιά! Ποια κυρία πήγε να διασκεδάσει στον Αργυρό με αποκαλυπτική εμφάνιση;

Η γνωστή κυρία «ντύθηκε» και πήγε να διασκεδάσει στο...
spot_img