Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025

Μετά τα απανωτά «όχι», ο Σκάι «βλέπει» τον Πέτρο Λαγούτη για την...

Επικρατέστερο όνομα αυτό το διάστημα για το «Big Brother»...

Ο Λεβεντογιάννης ως πιτσιρικάς!

Μια αναδρομή στο παρελθόν του, συγκεκριμένα στα παιδικά του...

«Παιχνίδια εκδίκησης»: Ο Άγης ζητάει εξηγήσεις από τη Στέλλα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Παιχνίδια εκδίκησης».Ο Άγης ζητάει εξηγήσεις από...

Με την ευχή της Ιβάνκα!

Με ένα σχόλιο στο Instagram η Ιβάνκα Τραμπ έδωσε...

«Ρεκόρ» στο ΣτΕ για την Ομοσπονδία Ιππασίας!

Σε εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες της αίτησης ακύρωσης κατά της υποβολής προσφορών για την αξιοποίηση του Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, επιδιώκοντας ουσιωδώς να ακυρώσει την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου Αττικής, μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας που προκηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο ανήκει κατά κυριότητα το Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως α) κατά της από Ιουλίου 2022 πρόσκλησης του ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή προσφορών για την αξιοποίηση του Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου, β) κατά της από 09.03.2023 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία ανακηρύχθηκε πλειοδότης του διεθνούς διαγωνισμού η εταιρία Aplekton Holdings Co. Limited, καθώς και γ) κατά της εκδοθησομένης πρόσκλησης για την υπογραφή σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Aplekton.

Το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, με ισχυρό άνδρα τον α’ αντιπρόεδρο του Δ.Σ. αυτής Ισίδωρο Κούβελο, κατέθεσε επίσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση αναστολής για την αναστολή ισχύος των προσβαλλομένων πράξεων, τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου από το δικαστήριο, καθώς και για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης. Η αίτηση ακυρώσεως κατατέθηκε ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος ΟΣΔΔΥΔΔ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικών Δικαστηρίων), από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Ομοσπονδίας Ιππασίας αργά το απόγευμα της Τρίτης 30 Απριλίου, συγκεκριμένα στις 19.44′. Στις 19.56′ της ίδιας ημέρας κατατέθηκε και η αίτηση αναστολής, επίσης ηλεκτρονικά.

Την επόμενη κιόλας ημέρας, Τετάρτη 1η Μαΐου 2024, καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς είχε μεταφερθεί, η πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογράφει τις πράξεις ορισμού δικασίμου και εισηγητή τόσο για την αίτηση ακυρώσεως όσο και για την αίτηση αναστολής. Μάλιστα, οι πράξεις αυτές επιδόθηκαν την ίδια κιόλας ημέρα (01.05.2024) στον πληρεξούσιο δικηγόρο της ομοσπονδίας. Τα ρεκόρ, όμως, της ομοσπονδίας, δεν σταματούν εδώ. Δικάσιμος της αιτήσεως ακυρώσεως προσδιορίστηκε σε λιγότερο από τριάντα (30) ημέρες, συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου 2024.

Ο Ισίδωρος Κούβελος

Προς τούτο κατέστη μάλιστα αναγκαία και η σύντμηση, με πράξη της προέδρου του δικαστηρίου, της προθεσμίας που καθορίζεται στον νόμο (π.δ. 18/1989) για την κοινοποίηση της πράξης προσδιορισμού δικασίμου και την αποστολή του φακέλου με τις απόψεις της διοίκησης επί των προβαλλόμενων λόγων ακυρώσεως. Και τούτο διότι, κατά νόμο, η διοίκηση υποχρεούται να αποστείλει τον σχετικό φάκελο τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες πριν από τη δικάσιμο που έχει οριστεί.

Τέτοια δυνατότητα, όμως, δεν υφίστατο εκ των πραγμάτων στην αίτηση ακυρώσεως της Ομοσπονδίας Ιππασίας, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί μέσα σε 28 ημέρες από την κατάθεσή της, προφανώς λόγω κατεπείγοντος. Για τους ίδιους λόγους η συναφής αίτηση αναστολής της Ομοσπονδίας Ιππασίας αναμένεται να εκδικαστεί από τον αρμόδιο σχηματισμό του Συμβουλίου της Επικρατείας ακόμη γρηγορότερα. Πρόκειται αναντίρρητα για ρυθμούς απονομής δικαιοσύνης που όλοι επιθυμούμε για όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερχεται… lifting στους «Weekenders»

Μένουν στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Πάτρας και ο Δημήτρης...

Gay bar «ναυάγιο» για διοικητή τμήματος της ΓΑΔΑ

Στο «βερολινέζικο» γκέι κλαμπ της κακόφημης πλατείας Βάθη, με...

«Kitchen Lab»: Πώς «μεταμορφώνει» ο Άκης τον κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Ο Άκης Πετρετζίκης, εκτάκτως σήμερα, παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen...

Η «Espresso» τσάκωσε την Μπέττυ Αρβανίτη και τον σύζυγό της σε μεζεδοπωλείο στη Φωκίωνος Νέγρη

Βραδινή έξοδο με τον σύζυγό της Βασίλη Πουλαντζά πραγματοποίησε...

Ο… Ιούδας του Στεφανάκου και ο Ουκρανός πολέμαρχος!

Κέρδος μέχρις εσχάτων! Η μάνικα στάζει χρυσό αλλά και...