Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Η Μπρίτνεϊ ήταν στην Ελλάδα

H Μπρίτνεϊ Σπίαρς επισκέφθηκε τη χώρα μας και δεν...

Μιμή Ντενίση σε καλοκαιρινό mood

Η Μιμή Ντενίση καλωσόρισε τον Ιούλιο φορώντας το μαγιό...

«Σασμός»: Ο Μαθιός στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Τα νέα για το μακελειό...

Κρατερός Κατσούλης: «Με τον γιο μου από όταν έγινε δυο ετών αρχίσαμε...

Ο Κρατερός Κατσούλης, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Happy...

Πάρνηθα: Πρωτοφανής επίθεση αγνώστων σε εθελοντές

«Η αγέλη» της Πάρνηθας

Πήγαν να καθαρίσουν την Πάρνηθα και κατέληξαν άγρια χτυπημένοι οι δύο εθελοντές που έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού από επτά νεαρά άτομα, πιθανότατα Ρομά, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να μαχαιρώσουν τον έναν εθελοντή.

Η άγρια επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε μέλη της οργάνωσης VA Saving his Hood που είχαν πάει από νωρίς το πρωί στην περιοχή για να μαζέψουν σκουπίδια από διάφορα σημεία, ξεκινώντας από τα Δερβενοχώρια και έχοντας ως στόχο να φτάσουν μέχρι την Ανάβυσσο.

parnitha270541

Από τους τέσσερις εθελοντές, οι δύο διανυκτέρευσαν σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο απέναντι από τη θέση Κρύα Πηγή Φυλής και οι υπόλοιποι κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Στη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου δυο αμάξια με επτά νεαρούς, ηλικίας 20-23 ετών, έφτασαν στο κτίριο όπου κοιμόντουσαν οι δύο εθελοντές. Τους πλησίασαν με φακούς και τους τραμπούκισαν ρωτώντας τους: «Από πού είστε; Εμείς είμαστε από το Μενίδι».

Ο Μιχάλης, ένα από τα θύματα της επίθεσης, που τραυματίστηκε ελαφρύτερα, περιέγραψε σε δηλώσεις του την περιπέτειά του: «Γύρω στη 1.30 ήρθαν εκεί απέναντι κάτι πιτσιρικάδες και έκαναν φασαρία. Εμείς κοιμόμασταν, αλλά καταλάβαμε ότι είναι περίεργοι και δεν θέλαμε να δώσουμε σημεία ζωής. Κάποια στιγμή πήγαν στο αμάξι του φίλου μου και το κοιτούσαν. Αρχικά, μόλις μας είδαν τρόμαξαν και πήγαν στα αμάξια τους. Μετά φώναζαν “ποιοι είστε εσείς;”. Τους είπαμε γιατί είμαστε εκεί και τους δείξαμε και τα σκουπίδια. Τότε αυτοί πλησίασαν με επιθετικό ύφος. Εψαχναν να ξεκινήσουν καβγά. Μας είχαν κυκλώσει με τους φακούς και μας τσαμπουκαλεύονταν. Μετά μας λένε “εντάξει, παιδιά, φεύγουμε” και εμείς ξαπλώσαμε πάλι».

Ομως, έπειτα από λίγα λεπτά επέστρεψαν. «Κάναμε Comeback» τους είπε ο ένας από αυτούς και άρχισαν να τους χτυπούν ανελέητα. Τον 32χρονο Γιώργο τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στην πλάτη και μία στον ώμο, ενώ με τα χτυπήματα του έσπασαν τη μύτη. Ο δεύτερος εθελοντής, ο 33χρονος Μιχάλης, τραυματίστηκε στο φρύδι και το κεφάλι.

parnitha270542

Μπουνιές και κλοτσιές

«Μετά από 10 λεπτά βλέπω τα δύο αμάξια τους να έρχονται τέρμα γκαζώμενα. Κατεβαίνουν κάτω και άρχισαν να φωνάζουν “κάναμε comeback”. Ηταν σαν αγέλη και σαν όχλος, ξεκίνησαν να μας χτυπάνε. Φάγαμε μπουνιές και κλοτσιές στο πρόσωπο. Ξεκίνησαν να μας βαράνε, τον Γιώργο τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στην πλάτη και μία στο χέρι. Φώναξα τον Βασίλη και τότε αυτοί, μόλις κατάλαβαν ότι μπορεί να υπάρχει και άλλο άτομο κοντά μας, έφυγαν. Ο Γιώργος είχε πάρα πολλή αιμορραγία, ειδικά στο χέρι, και ήμασταν 40 λεπτά από το Αττικό, όπου πήγαμε μετά» διηγήθηκε ο Μιχάλης.

Ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, ένα από τα τέσσερα μέλη της εθελοντικής ομάδας, που ήταν σε κοντινό σημείο και έσπευσε σε βοήθεια, συμπλήρωσε: «Εγώ και μία άλλη κοπέλα αποφασίσαμε να διανυκτερεύσουμε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, που ήταν πάνω από την Κρύα Πηγή, γιατί υπήρχαν κάποια περίεργα άτομα, τα οποία έκαναν φασαρία. Προσπάθησα να κατέβω, είδα τον Μιχάλη που ήταν χτυπημένος, ο Γιώργος ήταν μέσα σε ένα ποτάμι αίματος, από το δεξί του χέρι έτρεχε αίμα, οι εγκληματίες έφυγαν. Δώσαμε τις πρώτες βοήθειες, ενώ η κοπέλα που ήταν μαζί επικοινώνησε με το 112». Οπως δήλωσε ο Μιχάλης, το ένα από τα δύο θύματα της παραλίγο δολοφονικής επίθεσης, αν δεν τους βοηθούσε ο αρχηγός της αποστολής, ο φίλος του θα είχε καταλήξει από αιμορραγία. Τα δύο θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν θα πιστέψετε ποιος είναι ο πιτσιρικάς στη φωτογραφία δίπλα στον Γιάννη Μπέζο

Ο γνωστός πλέον ηθοποιός ανέβασε μια φωτογραφία από τα...

Βασίλης Καΐλας: Το ιδιαίτερο δώρο που πήρε ο θρυλικός «λουστράκος» του σινεμά

Ενα κασελάκι σαν αυτό της ταινίας «Ο λουστράκος», που...

Τι κρύβεται πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση με 14 σφαίρες του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό

Την ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί μουδιασμένο το νέο...

«Σατράπης» μπήκε για… χαρέμι στο «Power of Love»

Σάλο προκάλεσαν οι απόψεις που εξέφρασε για το γυναικείο...

Αστραψαν τα φλας στο πάρτι γνωστής αλυσίδας επώνυμων ρούχων

Η Ελένη Τσολάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Γιάννης Αϊβάζης,...