Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Μάριο Καλντερόνε: Ο Λαρισαίος Αλέν Ντελόν της σικελικής Μαφίας

Η «νόσος των αρχιμαφιόζων», όπως του Ιταλού «νονού των...

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τα κανάλια παίρνουν θέσεις μάχης και βγάζουν από...

Ολα για όλα... από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου! Τον...

Η Σκορδά θα… κόψει την τηλεοπτική κορδέλα

Η Φαίη Σκορδά θα κάνει το ποδαρικό στην πρωινή...

Το LEMON BOTTLE, που καταπολέμα την κυτταρίτιδα, είναι επικίνδυνο για την υγεία, σύμφωνα με τον ΕΟΦ

Σοκ για χιλιάδες Ελληνίδες!

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τις τελευταίες ώρες χιλιάδες Ελληνίδες μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για πασίγνωστο διάλυμα, το οποίο προωθείται από κέντρα αισθητικής και κλινικές πλαστικής χειρουργικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για το LEMON BOTTLE, που έχει κατακλύσει όχι μόνο τα social media, αλλά και γνωστές κλινικές ανά τη χώρα, με γυναίκες κάθε ηλικίας, επώνυμες και μη, να συρρέουν και να υποβάλλονται στην ενέσιμη θεραπεία, σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν το σώμα που επιθυμούν.

therapeia28054

Το συγκεκριμένο προϊόν, που κυκλοφορεί με ενδείξεις φαρμάκου, δεν διαθέτει σχετική έγκριση, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο για την υγεία. Οπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση, ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τον αντίστοιχο οργανισμό φαρμάκων της Νορβηγίας, μέσω του συστήματος ειδοποίησης ανάμεσα στις Αρχές των κρατών-μελών για τη διάθεση του ενέσιμου διαλύματος. Ως εκ τούτου, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του και για τον λόγο αυτό το καλεί να μην προβεί σε προμήθεια και χρήση του.

Η ανακοίνωση αυτή έχει προκαλέσει ήδη πανικό στις επιχειρήσεις που διέθεταν το LEMON BOTTLE και το παρουσίαζαν ως μία εξειδικευμένη φόρμουλα λιποδιάλυσης. Πασίγνωστες κλινικές πλαστικής χειρουργικής στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια υπόσχονταν απώλεια λίπους και εξάλειψη της κυτταρίτιδας από όλες τις προβληματικές περιοχές, σε μία προσπάθεια να πείσουν το καταναλωτικό κοινό.

«Πρόκειται για μία θεραπεία σύγχρονη, εναλλακτική στις χειρουργικές μεθόδους, οι οποίες έχουν περισσότερες πιθανότητες επιπλοκών και μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης. Δίνει τη μη επεμβατική λύση σε όλες τις προβληματικές περιοχές. Οι ενέσεις αυτές επιτυγχάνουν τον μεταβολισμό των κυττάρων λίπους και είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να αποφύγουν τη λιποαναρρόφηση» αναγράφουν ορισμένες από αυτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στις ιστοσελίδες τους σχετικά με το σκεύασμα.

therapeia280541

Την ίδια ώρα influencers αλλά και γνωστά ειδησεογραφικά μέσα επιδίδονται σε δημοσιεύσεις και άρθρα, μέσα από τα οποία προτείνουν το LEMON BOTTLE στις γυναίκες που θέλουν να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα και το περιττό λίπος. Βίντεο σε Instagram και TikTok δείχνουν τη διαδικασία της θεραπείας, η οποία διαρκεί 20-30 λεπτά, είναι ανώδυνη και έχει μηδενική αποθεραπεία, δηλαδή το… τρίπτυχο της επιτυχίας στα μάτια των γυναικών. Εντούτοις, αναδεικνύεται σε μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που εγείρει ερωτήματα αλλά και προβληματισμό σχετικά με την αξιοπιστία μεγάλων κλινικών που το συνιστούν, είτε γιατί δεν γνωρίζουν πως στερείται σχετικής έγκρισης είτε γιατί το… παραβλέπουν.

Αμέτρητες γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε με τη διατροφή τους είτε με το σώμα τους έχουν ήδη δοκιμάσει την ενέσιμη θεραπεία, σε μία προσπάθεια να απαλλαγούν οριστικά από το λίπος και πλέον βρίσκονται έκθετες απέναντι στις άγνωστες παρενέργειες που ενδεχομένως προκαλέσει το διάλυμα στην υγεία τους. Η ανακοίνωση του ΕΟΦ έρχεται στο «φως» μόλις μερικές ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο της 57χρονης κομμώτριας Χαράς Ιωαννίδη από την Πάτρα, που «έσβησε» ξαφνικά μετά τη λιποαναρρόφηση στην οποία είχε υποβληθεί στην Αθήνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Η βίλα καταφύγιο του «Ιωσήφ» Κεϊτζ

Μπορεί για ενάμιση μήνα ο χολιγουντιανός σταρ Νίκολας Κέιτζ...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Η Καινούργιου στο πλευρό του αγαπημένου της που ανοίγει μαγαζί στο Παγκράτι

Φουλ ερωτευμένη η Κατερίνα, έχει γίνει βράχος για τον...

Φώτης Μεταξόπουλος: «Καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά από ομόφυλα ζευγάρια»

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν....