Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες ο 57χρονος επιχειρηματίας από τη Γλυφάδα, που κατηγορείται ως αρχηγικό μέλος του κυκλώματος διακίνησης αναβολικών ουσιών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ο κατηγορούμενος πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου και απολογήθηκε για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, μεταξύ αυτών και για εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, αρνήθηκε τα αδικήματα που του έχουν αποδοθεί, παρά το γεγονός ότι φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι είχε μετατρέψει το σπίτι του και το υπόγειο πάρκινγκ του στον Αλιμο σε… εργοστάσιο παραγωγής και αποθήκευσης αναβολικών ουσιών.
Για να πείσει, δε, ο 57χρονος επικαλέστηκε το γεγονός ότι είναι χημικός μηχανικός και υπό την ιδιότητά του αυτή έκανε, όπως φέρεται ότι είπε στην απολογία του, πειράματα, χρησιμοποιώντας όμως ο ίδιος τα χάπια. Οι παραπάνω ισχυρισμοί του δεν έπεισαν και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Αντίθετα, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο δεύτερος συλληφθείς της υπόθεσης, ηλικίας 70 ετών. Ο μόνος όρος που του επιβλήθηκε είναι να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες, πως έκανε κάποιες μικροδουλειές για λογαριασμό του επιχειρηματία, ενώ επικαλέστηκε και προβλήματα υγείας. Μάλιστα, και οι δυο κατηγορούμενοι φέρεται ότι αμφισβητούν την ποσότητα των κατασχεθέντων αναβολικών ουσιών που αναφέρουν οι αστυνομικοί και υποστηρίζουν πως αυτή είναι πολύ μικρότερη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ωστόσο, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από το 2019, «προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος, άρχισαν να πουλούν αναβολικές ουσίες σε αθλητές που μνημονεύονται και στον κατάλογο της wada, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής τους διάθεσης, ικανότητας και απόδοσής τους κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων ή εν όψει της συμμετοχής τους σε αυτούς». Μάλιστα, όπως αναφέρεται: «Εκτός από τα παράνομα αναβολικά σκευάσματα, προέβαιναν και στην παρασκευή και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων “επώνυμων” εταιριών (Pfizer) πλαστογραφώντας το σήμα και τη συσκευασία αυτών».
Η δράση των κατηγορουμένων είχε φτάσει και στο εξωτερικό, ενώ η προμήθεια των πρώτων υλών για την κατασκευή των αναβολικών γινόταν κυρίως από την Ισπανία, την Κίνα και την Τσεχία. Στη συνέχεια τα παράνομα σκευάσματα πωλούνταν μέσω συγκεκριμένων ιστοτόπων, τους οποίους είχε δημιουργήσει και διατηρούσε στο διαδίκτυο ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας. Τέλος, στη δικογραφία γίνεται αναφορά και σε κρυπτονομίσματα, καθώς από την έρευνα των Αρχών εντοπίστηκε στο σπίτι του 57χρονου στον Αλιμο «ειδικός εξοπλισμός, που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη κρυπτονομίσματος, για τη λειτουργία του οποίου απαιτείται μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος».