Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Η Μπρίτνεϊ ήταν στην Ελλάδα

H Μπρίτνεϊ Σπίαρς επισκέφθηκε τη χώρα μας και δεν...

Μιμή Ντενίση σε καλοκαιρινό mood

Η Μιμή Ντενίση καλωσόρισε τον Ιούλιο φορώντας το μαγιό...

«Σασμός»: Ο Μαθιός στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Τα νέα για το μακελειό...

Κρατερός Κατσούλης: «Με τον γιο μου από όταν έγινε δυο ετών αρχίσαμε...

Ο Κρατερός Κατσούλης, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Happy...

Ο επικεφαλής της οργάνωσης εθελοντών που δέχτηκε επίθεση από την «αγέλη των επτά» περιγράφει τις δραματικές στιγμές στην Πάρνηθα

«Τι ομάδα είστε;»

Με αγωνία παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις που αφορούν την επίθεση που δέχτηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου εθελοντές οι οποίοι συγκέντρωναν σκουπίδια στην Πάρνηθα, την ώρα που οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών παραμένουν άκαρπες.

  • Από την Ιωάννα Τσέφλιου

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, ομάδα περίπου επτά ατόμων άρχισε να επιτίθεται με ανεξήγητη μανία σε δύο από τους εθελοντές, αφού πρώτα τους έκανε μια σειρά από ερωτήσεις, μέσα στη νύχτα. Μάλιστα, ένας εκ των δραστών δεν δίστασε να βγάλει μαχαίρι τραυματίζοντας σοβαρά έναν εθελοντή, ενώ ένας άλλος δέχτηκε διαδοχικά χτυπήματα σε πρόσωπο και σώμα, με συνέπεια να σωριαστεί στο έδαφος ημιλιπόθυμος.

parnitha270542
Τα θύματα της επίθεσης

Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Save Your Hood», Βασίλης Σφακιανόπουλος, μιλώντας στην «Espresso» περιγράφει της στιγμές φρίκης που βίωσε η ομάδα, ενώ καλείται να σχολιάσει και τις ντροπιαστικές δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος επεσήμανε χθες πως «η κουρτίνα δεν έχει ανοίξει πλήρως», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ειλικρίνεια των εθελοντών απέναντι στις Αρχές.

«Ηθελαν απλά να προκαλέσουν βία με οποιαδήποτε αφορμή. Τόσο ο Μιχάλης όσο και ο Γιώργος τούς εξήγησαν ποιος ήταν ο ρόλος μας στο βουνό, όμως δεν τους αρκούσε» αναφέρει και συνεχίζει: «Είχαμε αποφασίσει να καλύψουμε την απόσταση Δερβενοχώρια – Ανάβυσσος με σκοπό να καθαρίσουμε τα σκουπίδια, όμως μας έπιασε το βράδυ και επιλέξαμε να διανυκτερεύσουμε στην Πάρνηθα. Οι δύο φίλοι μου κοιμόντουσαν σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο χωρίς σκηνή, εγώ ήμουν στο εξωκλήσι, 50 μέτρα μακριά. Κατά τη 1 το βράδυ εμφανίστηκε η παρέα των ανδρών κι άρχισαν να τους κάνουν διάφορες ερωτήσεις, όπως “τι ομάδα είστε;”, “είστε αναρχικοί;” κ.λπ. Προσπαθούσαν να βρουν αφορμές για καβγά, όμως τα παιδιά τούς παρακάλεσαν να τους αφήσουν ήσυχους και τους εξήγησαν πως μοναδικό μας μέλημα είναι να συγκεντρώσουμε σκουπίδια, κι έτσι λίγο αργότερα έφυγαν».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, περίπου 10 λεπτά αργότερα επέστρεψαν κι άρχισαν να επιτίθενται στους δύο εθελοντές. «Ξύπνησα από τις κραυγές αγωνίας. Είδα αιμόφυρτο τον Μιχάλη μπροστά μου, με χτυπήματα στο κεφάλι, όμως ο Γιώργος ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση – είχε δεχτεί μαχαιριές. Το αίμα έτρεχε ποτάμια κι ο ίδιος φαινόταν να μην έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει, βρισκόταν σε σοκ» τονίζει και συμπληρώνει: «Επρεπε να κάνουμε κάτι για να περιορίσουμε την αιμορραγία – είχε τέσσερις μαχαιριές. Πριν από περίπου 16 χρόνια ήμουν πιστοποιημένος στις Πρώτες Βοήθειες, οπότε γνώριζα πως το νάιλον θα βοηθούσε, κι έτσι αρπάξαμε τις σακούλες σκουπιδιών και καταφέραμε να περιορίσουμε τη ροή του αίματος. Ενημερώσαμε το ΕΚΑΒ, όμως υποστήριξαν πως θα καθυστερούσε, κι έτσι πήραμε το ρίσκο να τον μεταφέρουμε εμείς στο νοσοκομείο. Οταν φτάσαμε, ο γιατρός μάς είπε πως η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή, ώστε η παραμικρή καθυστέρηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία».

parnitha270541
Τα θύματα της επίθεσης

Ο επικεφαλής της οργάνωσης εκφράζει την πεποίθηση πως η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της και θα φτάσει στα ίχνη των δραστών, όμως δεν παραλείπει να καυτηριάσει τις δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα. «Ολα είναι στραβά, θολά, δεν γίνεται από το πουθενά επτά άνδρες να πλακώνουν εθελοντές» είπε ο «αστυνομικός αναλυτής», προκαλώντας οργή –για πολλοστή φορά– στο πανελλήνιο. «Δεν ξέρω γιατί επιλέγεται αυτή η οδός… Ο Μιχάλης και ο Γιώργος προσπαθούν να αναρρώσουν και να ξεπεράσουν το σοκ, και πέφτουν πάνω σε αυτές τις δηλώσεις. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να ηρεμήσουμε κι αφήνουμε τα υπόλοιπα στην Αστυνομία» καταλήγει, ο Βασίλης Σφακιανόπουλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν θα πιστέψετε ποιος είναι ο πιτσιρικάς στη φωτογραφία δίπλα στον Γιάννη Μπέζο

Ο γνωστός πλέον ηθοποιός ανέβασε μια φωτογραφία από τα...

Βασίλης Καΐλας: Το ιδιαίτερο δώρο που πήρε ο θρυλικός «λουστράκος» του σινεμά

Ενα κασελάκι σαν αυτό της ταινίας «Ο λουστράκος», που...

«Σατράπης» μπήκε για… χαρέμι στο «Power of Love»

Σάλο προκάλεσαν οι απόψεις που εξέφρασε για το γυναικείο...

Τι κρύβεται πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση με 14 σφαίρες του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό

Την ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί μουδιασμένο το νέο...

Αστραψαν τα φλας στο πάρτι γνωστής αλυσίδας επώνυμων ρούχων

Η Ελένη Τσολάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Γιάννης Αϊβάζης,...

Η τηλεοπτική επιστροφή της Ματίνας Νικολάου στο πλευρό του Μουτσινά

Mε τον Μουτσινά χεράκι χεράκι και τη νέα τηλεοπτική...