Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

«Super Κατερίνα»: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Η Κατερίνα Καινούργιου επιστρέφει, για τέταρτη χρονιά στον Alpha,...

Οι πρεμιέρες της Μυθοπλασίας Alpha, κάθε βράδυ με διπλά επεισόδια

Ο Alpha από τις 23/9 αφιερώνει κάθε βράδυ σε μία νέα...

Ιωάννης Λύρας: «Έπεισα τους νοικοκύρηδες ότι μπορούν να με εμπιστευτούν»

Από τις ποδηλατάδες στην Αθήνα, στις σπουδές Ιατρικής στη...

Η «κοιλάδα των αγίων»: Η εμπειρία στο Γκιόρεμε, την πρώτη ορθόδοξη ...

Μετά τα Φάρασα και το προσκύνημα στα ιερά χώματα...

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου!

Πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων

Για σκηνικό λιντσαρίσματος σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια, τον Σεπτέμβριο του 2018, έκανε χθες λόγο ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας Στέλιος Κωσταρέλος.

kostopoulos28054
Ζακ Κωστόπουλος

Με πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ενόχους τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης, τον 80χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου αλλά και τον 63χρονο μεσίτη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, όπως και πρωτόδικα.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα από τους δύο κατηγορουμένους, οι οποίοι, όπως τόνισε, αβάσιμα ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξαν ότι την ώρα εκείνη βρίσκονταν σε άμυνα. «Οι κατηγορούμενοι, αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο και ενώ είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εντούτοις επιτέθηκαν με κλοτσιές στο κεφάλι σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, για να προσθέσει: «Οι ισχυρισμοί τους ότι βρίσκονταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν, γιατί και οι δύο βρίσκονταν έξω από το κατάστημα (σ.σ.: το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος) με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο. Αντίθετα, ο Κωστόπουλος βρισκόταν μόνος του μέσα στο κατάστημα, είχε κληθεί η Αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψή του».

kostopoulos280541
Η στιγμή της επίθεσης των δύο ανδρών

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Κωσταρέλος, επικαλούμενος το βιντεοληπτικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις, «οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να χτυπάνε τον Ζακ Κωστόπουλο στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο, αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις του. Ο ένας κατηγορούμενος τον κλότσησε συνολικά εννέα φορές, από τις οποίες οι πέντε στο κεφάλι, και ο άλλος πέντε φορές και οι τρεις στο κεφάλι».

kostopoulos31054

Να σημειωθεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, με τον 63χρονο μάλιστα μεσίτη να υποστηρίζει ότι το μόνο που επιδίωκε ήταν να βοηθήσει τον Ζακ Κωστόπουλο, βλέποντάς τον να προσπαθεί να σπάσει την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου επί της οδού Γλάδστωνος με το κεφάλι του. «Η αντίδρασή μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθειά του να σπάσει με το κεφάλι την τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία είπα να κάνω κάτι για να μην κόψει τον λαιμό του» είπε χαρακτηριστικά ο 63χρονος. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου υποστήριξε: «Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, στόχος ήταν να τον κρατήσουμε στο μαγαζί για να τον βρει η Αστυνομία». Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε επόμενη συνεδρίαση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η… βασίλισσα του ρεμπέτικου «μετακομίζει» στην Αθήνα

Επειτα από συνεχή sold out στη Θεσσαλονίκη και την...

Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Jaclyn Vernet μετά τον πριβέ γάμο τους στην Ανδρο παντρεύονται στη Νέα Υόρκη

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού,...

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κινείται νομικά εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου

Σε αγωγή κατά του Κυριάκου Βελόπουλου προχωρά η Αφροδίτη...

Ένοχη για την κακοποίηση του 1,5 ετών αγοριού της γνωστή τραγουδίστρια!

Ένοχη για την κακοποίηση του παιδιού της κρίθηκε από...