Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

«Μαύρη τρύπα» 256.000 € από ταμία υποκαταστήματος τράπεζας που έβαζε χέρι στις καταθέσεις πελατών

Ο «Χορν» της Καρδίτσας

Τη… δόξα του Δημήτρη Χορν ως ταμία τράπεζας φαίνεται πως ζήλεψε ένας 49χρονος κεντρικός ταμίας υποκαταστήματος στην Καρδίτσα, βάζοντας στο χέρι τις καταθέσεις πελατών και δημιουργώντας «μαύρη τρύπα» ύψους 256.000 ευρώ.

Η απάτη αποκαλύφθηκε το 2017, όταν μία καταθέτρια πήγε στο υποκατάστημα της τράπεζας να εκταμιεύσει χρήματα για τον γάμο του παιδιού της. Την ημέρα εκείνη ο κατηγορούμενος απουσίαζε και ο άλλος ταμίας ανακοίνωσε στην πελάτισσα πως ο λογαριασμός της δεν είχε χρήματα. Από εκεί ξετυλίχθηκε το κουβάρι της απάτης που είχε στήσει ο κατηγορούμενος ως κεντρικός ταμίας, έχοντας πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς σχεδόν μία δεκαετία.

Οπως περιγράφει το παραπεμπτικό βούλευμα, από τις 21/04/2008 έως τις 07/03/2017, έχοντας την ιδιότητα του κεντρικού ταμία του υποκαταστήματος της τράπεζας στην Καρδίτσα, «και εξ αυτού του λόγου τη δυνατότητα πρόσβασης στο κεντρικό ταμείο και στους προσωπικούς λογαριασμούς των πελατών τού εν λόγω τραπεζικού ιδρύματος, καθώς και στα χρηματοδέματα που μεταφέρονταν με χρηματαποστολή, με πρόθεση προέβη σε λογιστική μεταφορά» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πελατών και, «χωρίς τη συναίνεση των τελευταίων ή άλλη νόμιμη δικαιολογητική αιτία», ιδιοποιήθηκε παράνομα χρηματικά ποσά.

Στο βούλευμα περιγράφονται αναλυτικά ημερομηνίες και εκταμιεύσεις μικρότερων ή μεγαλύτερων χρηματικών ποσών, όπως και τα πλαστά έγγραφα που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος για να παραπλανήσει τους υπαλλήλους της τράπεζας που διενεργούσαν στο τέλος κάθε ημέρας έλεγχο του ταμείου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ότι υπεξαίρεσε το συνολικό ποσό των 256.000 ευρώ. Στην απολογία του, όπως έγραψε η εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία», ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε τις πράξεις του και, μάλιστα, προσφέρθηκε να επιστρέψει «ακόμα και αύριο» χρήματα στα θύματά του. Απέδωσε τις πράξεις του σε χρέη του που δημιουργήθηκαν την περίοδο της κρίσης του Χρηματιστηρίου. Οπως είπε, μην έχοντας την οικονομική δυνατότητα να τα αποπληρώσει, άρχισε να «βάζει χέρι» στις αποταμιεύσεις καταθετών, μεταξύ των οποίων και συγχωριανοί του.

Στη δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατέθεσαν τραπεζικοί υπάλληλοι, πρώην συνάδελφοί του και παθόντες καταθέτες. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου αμφισβήτησε το ποσό του κατηγορητηρίου, λέγοντας ότι δεν ανέρχεται στα 265.000 ευρώ, αλλά σε 152.000 ευρώ, αφού τόσα ήταν τα χρήματα που επέστρεψε η τράπεζα στους πελάτες της. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου αξίας άνω των 120.000 ευρώ και για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο όφελος και αντίστοιχη των 120.000 ευρώ ζημία, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης επτά ετών και μετατρέποντάς την προς 5 ευρώ ημερησίως. Η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Ο Αθερίδης σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για την «άγνωστη» περιπέτεια με την υγεία του

Σόκαρε το πανελλήνιο ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...