Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Μάριο Καλντερόνε: Ο Λαρισαίος Αλέν Ντελόν της σικελικής Μαφίας

Η «νόσος των αρχιμαφιόζων», όπως του Ιταλού «νονού των...

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τα κανάλια παίρνουν θέσεις μάχης και βγάζουν από...

Ολα για όλα... από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου! Τον...

«Gipsy Kings» «φαντάσματα»

Οι «μπούκες» σε σπίτια, η τεράστια λεία και ο ρόλος του «μπον βιβέρ» Αλέξανδρου Αγγλούπα

«Καπνός» έχουν γίνει οι περισσότεροι από τους 98 κατηγορουμένους στη δίκη της «μαφίας των Ρομά», που εμπλέκονται σε σχεδόν 450 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια σε όλη την Αττική και τη βόρεια Ελλάδα, με λεία που εκτιμάται σε 15.000.000 ευρώ. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι σε εξέλιξη εδώ και έναν χρόνο, από τον Μάιο του 2023, η δίκη με τους 98 κατηγορουμένους, ανάμεσα στους οποίους δύο διεφθαρμένοι αστυνομικοί και ο «μπον βιβέρ» επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, που φέρεται ότι επικοινωνούσε τηλεφωνικά με μέλη της σπείρας, που του έστελναν στο Viber φωτογραφίες κλοπιμαίων, προκειμένου να εκτιμήσει την αξία τους.

agloupas05643
Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας

Ο «εκτιμητής» Αγγλούπας είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και το 2011 για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, αδελφής της τότε συντρόφου του Ολγας Φαρμάκη, υπόθεση για την οποία είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση 3,5 ετών με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ο «χειλάς», ο «σατανάς», ο «νενές», ο «πιν πιν», ο «χαζούλης» και δεκάδες ακόμα Ρομά με διάφορα παρατσούκλια έκαναν κλοπές και διαρρήξεις σχεδόν σε όλη τη χώρα, αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Με τα χρήματα που αποκόμιζαν από τα κλοπιμαία αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, έκαναν χλιδάτη ζωή και έδιναν «δωράκια» σε δύο αστυνομικούς, που φρόντιζαν να τους ενημερώνουν για τις κινήσεις των αρχών. Η «μαφία των Ρομά» φέρεται ότι είχε προχωρήσει σε περίπου 450 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια των βόρειων και των νότιων προαστίων της Αθήνας (Γλυφάδα, Νέα Ερυθραία, Κρυονέρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Πικέρμι, Αγιος Στέφανος κ.ά.) και πόλεων της βόρειας Ελλάδας (Κατερίνη, Θεσσαλονίκη κ.ά.). Αρπαξαν μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, γούνες, επώνυμες τσάντες και ρούχα.

agloupas05642

Εσπαζαν τις πόρτες με βαριοπούλες, έβαζαν τους συναγερμούς των σπιτιών σε κουβάδες με νερό για να τους απενεργοποιήσουν και έκοβαν καλώδια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Μάλιστα, έκλεψαν μέχρι και ΑΤΜ, που τα αποσπούσαν με φορτηγά από τις εγκαταστάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ανάμεσα στα θύματά τους είναι η Αννα Βίσση, από το σπίτι της οποίας «έκαναν φτερά» ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο είχε δύο κλειδιά θυρίδας τραπεζών, διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Kοσμήματα

Επίσης, διέρρηξαν το σπίτι της δημοσιογράφου Λίζας Δουκακάρου, από την οποία αφαίρεσαν 15.000 ευρώ και κοσμήματα, αλλά και της αστυνομικής συντάκτριας Ηρώς Καριοφύλλη. Η σπείρα εξαρθρώθηκε το 2016 από την Ασφάλεια Αμαρουσίου. Τότε η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε περισσότερες από 60 έρευνες, κατάσχεσε 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, τιμαλφή και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα.

agloupas05641

Οπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα, ο 47χρονος Αλέξανδρος Αγγλούπας «είχε τηλεφωνική επικοινωνία σχεδόν αμέσως μετά την τέλεση της πράξης των διακεκριμένων κλοπών κυρίως με δύο μέλη της πρώτης εγκληματικής ομάδας και αφού του έστελναν φωτογραφίες των κλοπιμαίων μέσω της εφαρμογής Viber, προκειμένου να εκτιμήσει την αξία τους, στη συνέχεια όριζαν σημείο συνάντησης για την αγορά από αυτόν των κλοπιμαίων, κυρίως χρυσαφικών, κοσμημάτων και ρολογιών, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Κατέβαλε, δε, πάντοτε το αντίτιμο των κλοπιμαίων σε μετρητά χρήματα και μετά την παραλαβή τους τα μεταπωλούσε σε ιδιώτες ή καταστήματα, όπως ενεχυροδανειστήρια, καταστήματα αγοράς χρυσού, εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας κ.λπ.». Δύο από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι Δημήτρης Μπελδέκος και Γιάννης Γλύκας, υποστηρίζουν ότι το κατηγορητήριο, αν και βαρύτατο, βρίθει κενών, τα οποία έχουν επισημάνει από την αρχή της διαδικασίας.

agloupas0564
Super cars στη λεία της συμμορίας

Αναφέρουν δε πως κάποιοι κατηγορούμενοι, που αποδεδειγμένα έχουν συμμετάσχει σε μία μόνο κλοπή, διώκονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 98 κατηγορουμένους, στη δίκη είναι παρόντες λιγότεροι από 20. Οι υπόλοιποι έχουν γίνει «καπνός», καθώς στο μεσοδιάστημα έληξαν τα 18μηνα προσωρινής κράτησης πολλών κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και πλέον κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η ολοκλήρωση της δίκης αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι. Μάλιστα, όσοι δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα και καταδικαστούν εκτιμάται ότι θα παραμείνουν… εξαφανισμένοι ως φυγόποινοι. Θα απολαύσουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια, δίχως καμία διάθεση να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η βίλα καταφύγιο του «Ιωσήφ» Κεϊτζ

Μπορεί για ενάμιση μήνα ο χολιγουντιανός σταρ Νίκολας Κέιτζ...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Η Καινούργιου στο πλευρό του αγαπημένου της που ανοίγει μαγαζί στο Παγκράτι

Φουλ ερωτευμένη η Κατερίνα, έχει γίνει βράχος για τον...

Φώτης Μεταξόπουλος: «Καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά από ομόφυλα ζευγάρια»

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν....