Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ο εισαγγελέας ζήτησε να κάτσει ο ιερέας στο σκαμνί για σεξουαλικές πράξεις με δύο ανήλικα αγόρια

«Σταύρωσε» τον πατέρα Αντώνιο

«Κόλαφος» για τον πατέρα Αντώνιο είναι η πρόταση που έκανε προς το Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέως Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός, ζητώντας την παραπομπή του ιερέα σε δίκη για βαριές κατηγορίες που αφορούν σεξουαλικές πράξεις με δύο ανήλικα αγόρια τα οποία είχαν φιλοξενηθεί σε δομές της ΜΚΟ.

kivotos pater presvitera

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας περιγράφει σωρεία περιστατικών στα οποία ο πατέρας Αντώνιος εμφανίζεται να κακοποιεί τα ανήλικα αγόρια, τα οποία τον κατήγγειλαν στη Δικαιοσύνη, και κάνει λόγο για επαρκείς ενδείξεις ενοχής που είναι ικανές να οδηγήσουν σε δίκη τον ιερέα για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Με λεπτομέρειες

Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφονται καρέ καρέ τα περιστατικά κακοποίησης των δύο ανηλίκων, τα οποία έλαβαν χώρα σε διάφορες δομές της ΜΚΟ, με τον κ. Νομικό να δέχεται μάλιστα ότι ο ιερέας είχε κοινό μοτίβο δράσης κάθε φορά, επιδιώκοντας τη σεξουαλική του ικανοποίηση! Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο εισαγγελέας για την περίπτωση του πρώτου αγοριού, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως Αύγουστο του επόμενου έτους ο ιερέας σε δομή της Καλαμάτας «του εθώπευε τα οπίσθια πάνω από τα ρούχα, ενώ εξ αφορμής θαλάσσιων μπάνιων στις παραλίες της περιοχής έβαζε το χέρι του μέσα από το μαγιό του ανηλίκου». Και αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό κακοποίησης που υπέστη από τον ιερέα το ανήλικο τότε αγόρι, το οποίο ενηλικιώθηκε τον Ιούλιο του 2021 και έξι μήνες αργότερα έφυγε οριστικά από τις δομές της ΜΚΟ.

kivotos df 2

Σύμφωνα με την πρόταση, ο πατέρας Αντώνιος κακοποίησε σεξουαλικά τον ανήλικο και στη δομή της Αθήνας, ενώ το παιδί τον βοηθούσε να βάλει το ράσο του. Και πάλι με θωπείες σε όλο το σώμα και στα οπίσθια του νεαρού πάνω και μέσα από τα ρούχα του, ο κατηγορούμενος επιχείρησε να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές, κάτι το οποίο συνέχισε να κάνει και όταν πια το παιδί μεταφέρθηκε σε δομή του Βόλου. Εκεί, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κληρικός καλούσε σε προσωπικό του χώρο το αγόρι, όπου μεταξύ άλλων «του κατέβαζε το παντελόνι» και στη συνέχεια «τον θώπευε στα οπίσθια και προσπαθούσε με τα δάχτυλά του να ανοίξει τον πρωκτό του…»

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο ανήλικο, ο οποίος σήμερα είναι 15 ετών, ο εισαγγελέας στην πρότασή του αναφέρει πως το αγόρι κακοποιήθηκε από τον ιερέα το καλοκαίρι του 2022 στη δομή της Πωγωνιανής. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρόταση, ο πατέρας Αντώνιος καλούσε στον προσωπικό του χώρο τον ανήλικο κι ενώ ο ανήλικος κοιμόταν, «ο κατηγορούμενος τοποθετούσε το κεφάλι του στα γεννητικά του όργανα και το έτριβε σε αυτά».

KIVOTOS KOSMOU 2

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται αναφορά σε καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι ο ανήλικος τους είχε εκμυστηρευτεί όσα κατήγγειλε. Οι ίδιοι μάρτυρες περιέγραψαν μάλιστα εξ ιδίας αντίληψης πως ο ιερέας είχε μια «ιδιαίτερη σχέση» με τα δύο αγόρια, η οποία χαρακτηριζόταν από μια «αδικαιολόγητη προσωπική και σωματική εγγύτητα». Τον τελικό πλέον λόγο έχει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Ο Αθερίδης σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για την «άγνωστη» περιπέτεια με την υγεία του

Σόκαρε το πανελλήνιο ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...