Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025

Η Καραβάτου συγκινημένη ευχήθηκε on air χρόνια πολλά στον Κρατερό Κατσούλη

Τα γενέθλιά του έχει ο Κρατερός Κατσούλης.Πόσο χρονών γίνεται...

Ομαδικά γέλια πριν από τον πόνο στον στίβο του «Exathlon» στον Σκάι

Τα πρώτα «κλικ» από τον Αγιο Δομίνικο αποκάλυψαν τελικά όλους τους συμμετέχοντες στο πολυδιαφημισμένο «Exathlon» του Σκάι, ακόμα και εκείνους που δεν απαθανάτισαν οι φωτογράφοι στο αεροδρόμιο της Αθήνας το πρωί της Δευτέρας,

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σε διπλό ταμπλό τη νέα σεζόν

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα κάνει... διπλή ζωή τη νέα...

Βασιλική Μιλλούση – Λευτέρης Πετρούνιας: Αυτό είναι το εντυπωσιακό τους σπίτι

Η Βασιλική Μιλλούση και ο Λευτέρης Πετρούνιας μένουν με τις κόρες τους σε μια μοντέρνα και μεγάλη μεζονέτα.

Σε μυστικό καταφύγιο η άγρια ξυλοκοπημένη σύντροφος του Ρόκι ρεπόρτερ της ΕΡΤ

Κρύψου να σωθείς

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς θα καθίσει σήμερα ο συμβασιούχος δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ν.Κ., ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της 30χρονης συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Σε βάρος του 45χρονου ρεπόρτερ με το «βαρύ» χέρι, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή, σε βαθμό πλημμελήματος. Σε δηλώσεις του ο συνήγορός του Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος ξεκαθάρισε από την πλευρά του πως η κατηγορία αφορά απειλή, επαναλαμβάνοντας ότι έχει κατατεθεί μήνυση και από τον εντολέα του.

«Η κατηγορία είναι απειλή στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας. Η απλή σωματική βλάβη δεν ήταν στα πλαίσια του Αυτοφώρου και, επειδή έχει γίνει μήνυση και από την πλευρά του δημοσιογράφου, θα γίνει νέα προκαταρκτική εξέταση, θα πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα και θα γίνει από εκεί η δίωξη» τόνισε ο κ. Αλεξανδρόπουλος και εξήγησε: «Η μήνυση έγινε γιατί δέχτηκε και αυτός χτυπήματα και την απώθησε, και γι’ αυτό έγινε αυτό. Η κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο και έχει μία γνωμάτευση από το ΚΑΤ. Υπάρχει μία γνωμάτευση γιατρού. Οι γιατροί, νομίζω, δεν ενημέρωσαν τις Αρχές για το περιστατικό. Ο τραυματισμός είναι πολύ ελαφρύς, μιλάμε για ένα χτύπημα κάτω από τη μύτη».

Οσα υποστήριξε

Τέλος, υποστήριξε πως δεν υπάρχει προηγούμενη καταγγελία εναντίον του 45χρονου, ο οποίος έχει παυθεί από τα καθήκοντά του με απόφαση της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα, η 30χρονη δημοσιογράφος της ΕΡΤ, που κατήγγειλε κακοποίηση από τον 45χρονο σύντροφό της, έχει βρει μυστικό καταφύγιο, προκειμένου να αποφύγει τους δημοσιογράφους και τις κάμερες. Οπως έγινε γνωστό, μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό κακοποίησής της και το στενό «μαρκάρισμα» που δεχόταν από τα μέσα ενημέρωσης, έχει ήδη μετακομίσει στο κέντρο της Αθήνας, σε ασφαλές σημείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες και, όπως προκύπτει και από το σήμα της ΕΛ.ΑΣ., αν και οι αστυνομικοί τής πρότειναν να μεταφερθεί σε δομή, τα λεγόμενα «safe houses», εκείνη αρνήθηκε. Ωστόσο, η πίεση που δεχόταν την ανάγκασε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να μεταφερθεί σε άλλο χώρο -τα έξοδα της διαμονής σε αυτόν καλύπτει η ΕΡΤ- και όχι σε δομή της Αστυνομίας. Μάλιστα, από τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης της έχει προταθεί να προσφύγει σε ειδικούς για ψυχική συνδρομή, προκειμένου να καταφέρει να σταθεί πάλι στα πόδια της, με έξοδα τα οποία θα καλυφθούν πλήρως.

Tι ειναι τα safe houses που αρνηθηκε το θυμα

Τα safe houses είναι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι οι οποίοι λειτουργούν με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας, σε όλη την επικράτεια, και προορίζονται για τη βραχυπρόθεσμη, ασφαλή φιλοξενία γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Την ίδια ώρα, προορίζονται και για μέλη της οικογένειας των γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, τα οποία χρειάζονται προστασία. Οι χώροι αυτοί φυλάσσονται από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε συνεργασία με τις δομές του υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και άλλους κρατικούς και μη κρατικούς κοινωνικούς φορείς παρέχεται στα θύματα κάθε αναγκαία υποστήριξη.

Αναφερόμενος στα safe houses, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει στις αρχές του περασμένου Απριλίου, με αφορμή και την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων: «Αφορούν τη λεγόμενη επείγουσα φιλοξενία, την οποία, ωστόσο, θα δούμε αν μπορούν να εφαρμόσουν. Σε κάθε περίπτωση, δεν προκρίνουμε αυτή τη λύση ως μόνιμη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να προστατευτεί πλήρως και μακροπρόθεσμα μια γυναίκα».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επισημάνει πως στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο σε κάθε περιοχή για γυναίκες που κινδυνεύουν. «Ηδη προχωράμε, την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει σε κάθε περιοχή ένα safe house για όσες γυναίκες κινδυνεύουν, το οποίο θα το ξέρει μόνο η Αστυνομία και στο οποίο θα μπορεί να μένει 2-3 μέρες (ενν.: θύμα ενδοοικογενειακής βίας)».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διακοπές στο Μπαλί με τον κατά 13 χρόνια μικρότερο σύντροφό της έκανε γνωστή Ελληνίδα

Διακοπές στο μαγευτικό Μπαλί κάνει γνωστή κυρία της σόουμπιζ με τον κατά 13 χρόνια νεότερό της σύντροφο, Νίκο

Μαρίνα Καλογήρου για τον πατέρα του γιου της: «10 χρόνια από τότε που ο Τάσος ταξίδεψε στο Φως»

Η Μαρίνα Καλογήρου υπήρξε σύντροφος του Τάσου Ζαφειρόπουλου. Η ηθοποιός και ο αείμνηστος διευθυντής φωτογραφίας απέκτησαν έναν γιο αλλά χώρισαν και το 2015 εκείνος έφυγε από τη ζωή.

Το μήνυμα της Κατερίνας Καινούργιου μετά τη σύλληψη του αδελφού της: «Με κάνει να νιώθω…»

Η παρουσιάστρια δημοσίευσε φωτογραφίες και έγραψε ένα μήνυμα όλο νόημα σχετικά με το πώς νιώθει αυτή την περίοδο

Το ροζ σκάνδαλο που κατέληξε σε κλινική – Η ξανθιά της Περιφέρειας, ο βιομήχανος και το κάταγμα

Ο κόσμος σε κομβική Περιφέρεια το ‘χει βούκινο και αυτή κρυφό καμάρι!

Η Δώρα Χρυσικού πέταξε το μαγιό και πόζαρε στην παραλία μόνο με το άρωμά της

Η Δώρα Χρυσικού μετά την αποχώρησή της από τη σειρά «Η γη της ελιάς» έκανε τις διακοπές της καθώς χρειαζόταν ξεκούραση και χαλάρωση.

Ξαπλωμένη στα βράχια φορώντας μπικίνι αναστατώνει η 57χρονη κυρία της σόουμπιζ

Έβαλε το μπικίνι που τονίζει το καλλίγραμμο σώμα της και έκανε τις βουτιές της αναστατώνοντας τους λουόμενους.

Ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα και τώρα ζουν τον έρωτά τους στην Κρήτη

Ο έρωτάς τους γεννήθηκε στα γυρίσματα της σειράς που πρωταγωνιστούσαν και η σχέση τους καλά κρατεί.