Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Εκαναν σε 18χρονη (χωρίς εκείνη να το πάρει είδηση) ένεση με… ...

Κινδύνεψε να πεθάνει 18χρονη στη Βρετανία, όταν, χωρίς να...

Στο νοσοκομείο η Νόρα Βαλσάμη!

Νέος γολγοθάς για την ηθοποιό Νόρα Βαλσάμη, η οποία...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 29 Ιουνίου

ΚΡΙΟΣ: Οικογενειακά προβλήματα έρχονται στο προσκήνιο φέρνοντας τα πάνω...

Mολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αντιτρομοκρατική για τον εντοπισμό των...

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της Πολυζωγοπούλου

Λυτρας gate!

Στην πρώτη δήλωσή της μετά τον ξυλοδαρμό της από το σύζυγό της Απόστολο Λύτρα προχώρησε η Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία τονίζει πως η «συγγνώμη» που ζήτησε ο 52χρονος είναι υστερόβουλη και δεν την αναγνωρίζει, προσθέτοντας, μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού, ότι η συμπεριφορά που έχει επιδείξει ο προφυλακισμένος ποινικολόγος δεν δείχνει ειλικρινή έκφραση μεταμέλειας.

«Από τη στιγμή που δέχθηκα την απρόκλητη και πρωτοφανούς βιαιότητας πράξη του συζύγου μου, καθώς και την εν γένει μετέπειτα συμπεριφορά του που καταδεικνύουν τον ψυχισμό και την προσωπικότητά του, έχω τηρήσει συνειδητά τη στάση της σιγής προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τούτο δε διότι σέβομαι την εν εξελίξει ποινική διαδικασία, αλλά κυρίως και προεχόντως την κόρη μου, η οποία είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπαίνω στη δυσάρεστη διαδικασία να τοποθετηθώ δημοσίως» αναφέρει η 37χρονη μετά τη βάναυση κακοποίησή της, το περιστατικό στο σπίτι της με την απρόσκλητη επίσκεψη της πρώην συζύγου του ποινικολόγου και όλα τα επεισόδια που ακολούθησαν, με αποκορύφωμα την προφυλάκιση του 52χρονου δικηγόρου. Στη συνέχεια της ανακοίνωσής της διαψεύδει όσες δηλώσεις είχαν αποδοθεί στην ίδια ή στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της, τονίζοντας πως αυτήν τη στιγμή έχει ως μοναδική προτεραιότητά της τη διαφύλαξη του παιδιού της και τη δική της σωματική και ψυχολογική ανάκαμψη.

lytras2064 ken

«Εκφράζω την παράκληση να μην επαναληφθεί καμία απολύτως αναφορά στο πρόσωπο της κόρης μου, άλλωστε όποιες αναφορές δεν δικαιολογούνται από την ανάγκη ενημέρωσης, η οποία πρέπει να εστιάζεται μόνο στη μάστιγα της ενδοοικογενειακής βίας και στην αξιόποινη πράξη που έχει τελεστεί εις βάρος μου και προξένησε αναμφίβολα και αποδεδειγμένα κίνδυνο για τη ζωή μου. Δεν μπορεί να έχει άλλο νόημα, άλλωστε, το γεγονός ότι από τα συνεχή πολλαπλά γρονθοκοπήματα στο πρόσωπό μου και το κεφάλι μου πνιγόμουν εκείνη την ώρα από το αίμα που κατάπινα, είχε σπάσει η μύτη μου και λιποθυμούσα. Υπάρχουν πολλά περιστατικά που μόνον η ανάκριση και η αστυνομική και δικαστική Αρχή γνωρίζουν και τα οποία δεν επιθυμώ να δημοσιοποιήσω, σεβόμενη το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και για τη δική μου ασφάλεια…» επισημαίνει ακόμα η 37χρονη. Παράλληλα, διευκρινίζει πως, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των πληρεξούσιων δικηγόρων, εξουσιοδοτημένο πρόσωπο παρέλαβε από το σπίτι της, το περασμένο Σάββατο, ό,τι ανήκε στον σύζυγό της.

lytras19644

«Πληροφορήθηκα τη “συγγνώμη” του συζύγου μου και την αναγνώρισή του προς το πρόσωπό μου ως άξιας συζύγου και μητέρας, την οποία αντιλαμβάνομαι ως υστερόβουλη, καθώς η συμπεριφορά του μετά την πράξη και μέχρι σήμερα δεν εκδηλώνει ειλικρινή έκφραση μεταμέλειας… Τέλος, νιώθω ευγνωμοσύνη για την αγάπη και τη συμπαράσταση που έχω δεχθεί για αυτό που υπέστην και το οποίο κάποιοι το παρουσιάζουν ως “η κακιά η ώρα”. Δεν είναι “η κακιά η ώρα” μια κακοποιητική συμπεριφορά. Δεν είναι “η κακιά η ώρα”, είναι έγκλημα» είναι η φράση με την οποία κλείνει την ανακοίνωσή της η δικηγόρος.

Σήμερα το αίτημα αποφυλάκισης από τον ποινικολόγο

Εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις Φυλακές Κορυδαλλού για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, καθώς σήμερα εκπνέει η διορία για την υποβολή της.

Οπως έχει γίνει γνωστό, τα προηγούμενα 24ωρα ο γνωστός ποινικολόγος βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τους συνηγόρους του, προκειμένου να προετοιμάσουν τα επιχειρήματά του, με σκοπό να αποδείξει ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρος που του επέβαλαν εισαγγελέας και ανακρίτρια, και συγκεκριμένα αυτόν της επικοινωνίας και εκείνον της μετοίκησης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα αιτηθεί αποφυλάκιση, ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτησή του με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού με «βραχιολάκι» με σύστημα γεωεντοπισμού. Ο 52χρονος δικηγόρος με τη συχνή παρουσία σε τηλεοπτικές εκπομπές έκλεισε μία εβδομάδα στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου περνούσε το μεγαλύτερο μέρος κάθε ημέρας στο κελί του και απέφευγε να προαυλίζεται και να κυκλοφορεί στους διαδρόμους, ειδικά μετά τις διαδοχικές λεκτικές επιθέσεις που δέχτηκε από συγκρατουμένους του.

lytras26641

Στο μεταξύ, χθες αναβλήθηκε η δίκη της πρώην συζύγου του, έπειτα από αίτημα της πλευράς της κυρίας Πολυζωγοπούλου, καθώς, όπως αναφέρθηκε, είναι ακόμα ασθενής και δεν είναι σε θέση να καταθέσει. Το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο, ενώ υπήρχε η δυνατότητα κατάθεσης αιτήματος αναβολής και από την πλευρά της κατηγορουμένης, η οποία δεν ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα. Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα μετά όσα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη, όταν η μηνυόμενη και ένας συνεργάτης του προφυλακισμένου ποινικολόγου και η κόρη του εμφανίστηκαν απροειδοποίητα στο σπίτι της όμορφης δικηγόρου για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του 52χρονου. Η ποινικολόγος, η οποία αναρρώνει από τα άγρια χτυπήματα που της κατάφερε ο εν διαστάσει σύζυγός της, υποστηρίζει ότι ο Απόστολος Λύτρας παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, εξαιτίας του γεγονότος ότι η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και ο συνεργάτης του έβαλαν το κλειδί στην πόρτα για να μπουν στο σπίτι, αλλά και επειδή προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της στέλνοντάς της μηνύματα.

Πάντως, ο ίδιος αναμένεται να ισχυριστεί στην αίτηση αποφυλάκισής του ότι δεν γνώριζε πως η πρώην γυναίκα του με την κόρη του σκόπευαν να περάσουν από εκεί και ότι ο ίδιος δεν είχε ζητήσει προσωπικά του αντικείμενα. Το εμπόδιο που φέρεται ότι κλείνει στον δικηγόρο τον δρόμο προς την ελευθερία είναι ότι κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και, ως ύποπτος φυγής, δεν βρέθηκε στο πλαίσιο του Αυτοφώρου στις διευθύνσεις που είχε δηλώσει, όταν η εν διαστάσει σύζυγός του κατέθεσε μήνυση εναντίον του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Παρηγοριά για τον χωρισμό στη «Γη της ελιάς»

Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου έβαλε πλώρη για τη «Γη της...

H Mαγγίρα στο τιμόνι του «Voice»

Η Μπέττυ Μαγγίρα φαίνεται ότι θα είναι τελικά η...

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί που θα πλαισιώσουν τη «Μάγισσα» Μαρία Κίτσου

Από τις «Ψυχοκόρες» στη «Μάγισσα»! Από τη σκληρή και...

Και η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ έζησε τον τρόμο

Την ώρα που η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ...

Πάρτι γενεθλίων με την αγάπη να πλημμυρίζει, και Ματογιάννια φουλ στους VIP

Πολυκοσμία στα Ματογιάννια, με πάρτι γενεθλίων, σεργιάνια επωνύμων και...

Ο Μάνεσης φεύγει, η Νικόλτσιου έρχεται!

H Mαρία Νικόλτσιου θα πάρει τη θέση του Νίκου...