Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Εκαναν σε 18χρονη (χωρίς εκείνη να το πάρει είδηση) ένεση με… ...

Κινδύνεψε να πεθάνει 18χρονη στη Βρετανία, όταν, χωρίς να...

Στο νοσοκομείο η Νόρα Βαλσάμη!

Νέος γολγοθάς για την ηθοποιό Νόρα Βαλσάμη, η οποία...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 29 Ιουνίου

ΚΡΙΟΣ: Οικογενειακά προβλήματα έρχονται στο προσκήνιο φέρνοντας τα πάνω...

Mολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αντιτρομοκρατική για τον εντοπισμό των...

Mολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

Οι δράστες ήθελαν να κάψουν αστυνομικό μέσα σε περιπολικό!

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αντιτρομοκρατική για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονικής επίθεσης έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού που εγκλωβίστηκε μέσα στο περιπολικό όπου έριξαν βόμβες μολότοφ. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ελέγχουν εξονυχιστικά το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του Παπάγου, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη και να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Στην επίθεση, που σημειώθηκε 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, φαίνεται να συμμετείχαν επτά έως οκτώ νεαρά άτομα, ηλικίας 17 έως 20 ετών, που βγήκαν από κοντινό άλσος και πλησίασαν με τα πόδια το συμβατικό όχημα της Αστυνομίας. Οταν είδαν τον αστυνομικό να μπαίνει στο όχημα, εκτόξευσαν τουλάχιστον πέντε μολότοφ, οι οποίες εξερράγησαν πάνω στο περιπολικό. Κατά την αυτοψία στο σημείο εντοπίστηκαν υπολείμματα από πέντε γυάλινα μπουκάλια.

molotof2864

Τραυματίστηκε σοβαρά

Ο 41χρονος αρχιφύλακας, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου – Χολαργού, τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς υπέστη εγκαύματα β΄ βαθμού στα χέρια, στον λαιμό και στο πρόσωπο, και νοσηλεύεται στην Πλαστική Χειρουργική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Ο ίδιος ο τραυματίας ειδικός φρουρός περιέγραψε στην κατάθεσή του ότι λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα της Πέμπτης ένα αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο ήταν τουλάχιστον τρία άτομα, πέρασε από το σημείο, σταμάτησε και τότε οι δράστες πέταξαν τις μολότοφ.

Από την επίθεση έπιασε φωτιά το περιπολικό, την οποία έσβησαν οι πυροσβέστες που έσπευσαν. Οπτικό υλικό διάρκειας 10 δευτερολέπτων που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει πως οι φλόγες που ξεπήδησαν από το όχημα έφτασαν τα τέσσερα με πέντε μέτρα, πριν φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Μετά τη δολοφονική επίθεση οι δράστες ακολούθησαν το αντίστροφο δρομολόγιο και κατευθύνθηκαν πεζή προς το κοντινό άλσος. Μέχρι στιγμής δεν έχει διακριβωθεί αν κατά τη διαφυγή τους από εκεί χρησιμοποιήθηκε κάποιο όχημα. Από την Αντιτρομοκρατική σχηματίζεται κακουργηματική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμό και έκρηξη.

Εκτιμάται πως στόχος της καταδρομικής ενέργειας ήταν να προκαλέσουν θάνατο, με το δεδομένο ότι γνώριζαν πως ο σκοπός ήταν μέσα στο περιπολικό. «Εδώ φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι σε βάρος της οικίας. Εδώ δεν ήταν ο στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας ή της προέδρου» δήλωσε χθες η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.

Πανικός

«Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού. […] Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλά ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα. Ο συνάδελφος μπήκε μέσα στο περιπολικό και προφανώς οι άνθρωποι αυτοί τού επιτέθηκαν όταν βρέθηκε μέσα στο όχημα. Σταμάτησαν δίπλα του ακριβώς, εκσφενδονίζοντας ουσιαστικά μια μολότοφ εις βάρος του για να κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα τον άνθρωπο αυτόν. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση εις βάρος του αστυνομικού» περιέγραψε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Οι έρευνες εστιάζονται στους κόλπους του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν η πρώτη φορά που οι νεαροί προέβησαν σε μία τέτοια ενέργεια.

Για τον λόγο αυτό αμέσως μετά την επίθεση πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, δίχως όμως να προκύψει κάποια σύλληψη. Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες ήθελαν να στείλουν διπλό μήνυμα με την επιλογή του συγκεκριμένου στόχου προς την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Παρηγοριά για τον χωρισμό στη «Γη της ελιάς»

Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου έβαλε πλώρη για τη «Γη της...

H Mαγγίρα στο τιμόνι του «Voice»

Η Μπέττυ Μαγγίρα φαίνεται ότι θα είναι τελικά η...

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί που θα πλαισιώσουν τη «Μάγισσα» Μαρία Κίτσου

Από τις «Ψυχοκόρες» στη «Μάγισσα»! Από τη σκληρή και...

Και η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ έζησε τον τρόμο

Την ώρα που η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ...

Πάρτι γενεθλίων με την αγάπη να πλημμυρίζει, και Ματογιάννια φουλ στους VIP

Πολυκοσμία στα Ματογιάννια, με πάρτι γενεθλίων, σεργιάνια επωνύμων και...

Ο Μάνεσης φεύγει, η Νικόλτσιου έρχεται!

H Mαρία Νικόλτσιου θα πάρει τη θέση του Νίκου...