Σούζι μου, μόνο εσύ θα με νιώσεις ή θα με ξενερώσεις! Μου αρέσει ένα παιδί, το οποίο έχει δείξει ενδιαφέρον μέσω μηνυμάτων στο Ιnstagram. Μιλάμε εδώ και έναν μήνα καθημερινά και θα έλεγα σχεδόν όλη μέρα! Μου ζητάει συνεχώς να βρεθούμε και το αποφεύγω ακόμα, γιατί είμαι πολύ προβληματισμένη γιατί μου αποκάλυψε πως εδώ και έναν χρόνο είναι σε σχέση!
Από τη μία σκέφτομαι πως για να μπορεί να μιλάει όλη μέρα μαζί μου μάλλον είναι σε μια σχέση που τελειώνει και ίσως μου ζητάει συνάντηση γιατί θέλει να χωρίσει και κοιτάει τις προοπτικές της επόμενης μέρας! Από την άλλη σκέφτομαι πως προκαταβολικά ξεκινάει όλο αυτό λάθος και κρατιέμαι πίσω. Ομως έχει πολύ καιρό να μου αρέσει κάποιος τόσο πολύ και σκέφτομαι πως ίσως χάνω μια ευκαιρία. Μετά ξανασκέφτομαι πως ζούμε και σε μικρή πόλη και ίσως μαθευτεί κάτι τέτοιο και θα έχω ιστορίες. Ούτε μπρος ούτε πίσω η φάση αυτή και πραγματικά έχω φτάσει σε αδιέξοδο. Τι μου προτείνεις εσύ; Να βγω να δω τι θέλει από εμένα ή είναι μια αδιέξοδη κατάσταση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βρε καλώς το, το κορίτσι μου το προβληματισμένο! Για πες μου λίγο, αλήθεια τώρα χρειάζεσαι βοήθεια για αυτό; Από πού να το πιάσω; Από το ότι πάλι έχουμε γνωριμίες από social (φοβερά πρωτότυπο και… σίγουρη επιτυχία); Από το ότι χάνεις τον χρόνο σου να μιλάς έναν μήνα με έναν άγνωστο, για τον οποίο αρχίζεις να χτίζεις και συναισθήματα από κάποια μηνύματα; Ή από το κλασικό «είμαι με άλλη, αλλά την πέφτω παντού»; Αλλά αυτό που με «τερμάτισε» στην περίπτωσή σου είναι πως μου γράφεις ότι φοβάσαι μη χάσεις μια τέτοια ευκαιρία αν δεν βγεις μαζί του! Μιλάμε για φοβερή ευκαιρία…
Τι λες τώρα! Χάνονται τέτοιες ευκαιρίες; Να είμαστε και λίγο λογικές! Και, πού ‘σαι, επειδή είναι μεγάλη ευκαιρία ο τύπος, αν τυχόν δεν βγεις τελικά εσύ, δώσε μου το προφίλ του να βγω εγώ! Ρεεεεε πάμε καλά όλες μας κάπου; Τι είναι ευκαιρία; Να ξεκινήσεις μια σχέση με έναν προκαταβολικά «άπιστο»; Δηλαδή, εμ τα παθαίνουμε από αυτούς που δεν τα περιμέναμε, εμ να τα πάθουμε και από αυτούς που φωνάζουν… red flags από την αρχή! Καταρχάς, ξέρεις αν αυτός, πέρα από εσένα, μιλάει και με άλλες δέκα ταυτόχρονα; Οχι! Ξέρεις πραγματικά πώς είναι η σχέση που έχει; Οχι!
Και σε πληροφορώ ότι παίζει να είναι σε μια σχέση που όλα φαινομενικά είναι τέλεια και δεν έχει σκοπό να φύγει ποτέ. Και να σου πω και ένα ακόμα, έτσι για το φινάλε; Παίζει να μην υπάρχει και καθόλου σχέση, απλά δεν θέλει κάτι σοβαρό, και για να μπορεί να σε αποφύγει όποτε θέλει να το παίζει «έχω σχέση», ώστε να δει πόσα θύματα δεν έχουν πρόβλημα με αυτό! Τριγωνοποίηση προκαταβολικά! Καλά κρασιά, λοιπόν! Από εμένα είναι ένα βροντερό ΟΧΙ.
Να μη βγεις μαζί του, κόψε και γενικά επικοινωνία, μην κάθεσαι και χάνεις τον χρόνο σου με τον τύπο. Αυτή είναι η γνώμη μου. Τώρα, επειδή η ελεύθερη κρίση πρέπει πάντα να κερδίζει: Κρίνε εσύ το πρόσωπο αυτό που γνώρισες και σε ενδιαφέρει όχι με βάση το πώς φέρεται σε εσένα, αλλά το πώς φέρεται στην κοπέλα του. Σε εκείνη λέει ψέματα και σε καμία περίπτωση δεν συμπεριφέρεται ως ένας ώριμος άντρας που σέβεται μια σχέση. Ακόμη και αν δεν είναι μια σοβαρή σχέση αυτή που έχει! Αν θέλει να φλερτάρει μπορεί να φύγει από εκείνη και να συνεχίσει τη ζωή του όπως θέλει. Η γνώμη μου είναι πως καμία γυναίκα δεν πρέπει να μπαίνει στη θέση αυτή. Γιατί, αργά ή γρήγορα, στην ίδια θέση θα βρεθεί και, πίστεψέ με, υπάρχουν καλύτερες θέσεις από αυτήν!
«BENCHING»: Το ειδος του… ΓΥΠΑ!
Αυτός ο όρος είναι εμπνευσμένος από τον κόσμο των σπορ και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου, αλλά τον έχουμε εισαγάγει πλέον και στις σχέσεις. Δηλαδή έχεις έναν πολύ καλό παίκτη, τον οποίο θέλεις να τον κρατήσεις στην ομάδα σου, όχι όμως σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, για να μπορούν να ξεδιπλώσουν και οι άλλοι τα ταλέντα τους.
Αυτό που κάνεις, λοιπόν, είναι να τον κρατάς στον πάγκο – ναι μεν εκτός γηπέδου αλλά με τα μάτια του καρφωμένα στο γήπεδο, μέχρις ότου αποφασίσεις να τον χρησιμοποιήσεις. Ο bencher κρατά, δηλαδή, τις επιλογές του ανοικτές. Τις αφήνει ανοικτές γιατί δεν θέλει να πάρει το ρίσκο μιας λάθος επιλογής. Στην περίπτωση των σχέσεων, λοιπόν, είναι ο γνωστός «γύπας».
Σουζη Στεφανιδη