Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Λευτέρης Πανταζής: Όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί στο βιντεοκλίπ για το νέο...

Ο Λευτέρης Πανταζής παρουσιάζει το πιο ανεβαστικό «Block» του...

Η Στικούδη μετά τη Βιέννη, έκανε χαμό και στο EuroPride της Θεσσαλονίκης

«Καυτό» ήταν το... mermaid look το οποίο επέλεξε η...

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Μετά από αυτό που έπαθα, το καινούργιο ξεκίνημα για εμένα...

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» ξεκίνησε την...

Η υπόσχεση της Μαγγίρα: «Ι’ll be back»

Την πρώτη της ανάρτηση μετά την αποχώρησή της από...

Πατέρας στην Πάτρα ξυλοκόπησε άγρια τον 15χρονο γιο του όταν του αποκάλυψε ότι είναι gay

Μεσαίωνας

Ο… κατήφορος της ελληνικής κοινωνίας εν μέσω γυναικοκτονιών και αλλεπάλληλων κρουσμάτων ρατσισμού επιβεβαιώθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 15χρονου αγοριού στην Πάτρα από τον πατέρα του, όταν του αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο νταής πατέρας, πρώην οικοδόμος και νυν αγρότης, έβγαλε τα ζωώδη ένστικτά του, όταν ο γιος του αποκάλυψε πως είναι gay και ότι ήθελε να βγει βόλτα με τους φίλους του. Το περιστατικό σημειώθηκε στο σπίτι της μητριάς του 15χρονου σε οικισμό της Πάτρας, όπου μένει με τα άλλα δύο αδέρφια του και τον πατέρα του, μετά τον χωρισμό του από τη μητέρα τους.

Ο έφηβος ζήτησε να βγει από το σπίτι, αλλά ο πατέρας του δεν του το επέτρεψε. Τότε διαπληκτίστηκαν και το παιδί του αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, με τον πατέρα να γίνεται έξαλλος και να το χτυπάει αλύπητα για να «ξεπλύνει» την… τιμή του και για τιμωρία. Παρόντες στον άγριο ξυλοδαρμό του αγοριού ήταν η μητριά και ο αδερφός του δράστη και θείος του παιδιού, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε και αυτός στη βάναυση κακοποίησή του. Λίγα λεπτά μετά αιμόφυρτος ο 15χρονος βγήκε στην πλατεία του οικισμού, ζητώντας βοήθεια, καθώς παραπατούσε από τον ξυλοδαρμό που είχε υποστεί. Κάτοικοι της γειτονιάς ειδοποίησαν το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο ενημέρωσε με τη σειρά του την Αστυνομία. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με αμυχές, εκδορές και άλγος μετά το επεισόδιο κακοποίησης από τον ίδιο του τον πατέρα.

Στο πλευρό του αγοριού είναι η μητέρα του, η οποία ζήτησε από την Εισαγγελία να της χορηγηθεί η επιμέλεια του 15χρονου, την οποία είχε μέχρι πρότινος συναινετικά ο πα-τέρας, όπως και των άλλων δύο παιδιών τους. Αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό από την Αστυνομία, ο εισαγγελέας Ανηλίκων Πατρών προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του ανηλίκου. Εδωσε εντολή να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βαρύτητα των κακώσεων που υπέστη και αναλόγως του πορίσματος θα κινηθεί η ποινική διαδικασία. Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης θα διακριβωθεί αν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη σοβαρότητα των τραυμάτων του παιδιού αλλά και η κατάθεση του αγοριού. Αν καταθέσει πως αιτία του ξυλοδαρμού του είναι ότι αποκάλυψε στον πατέρα του πως είναι gay, τότε ενδέχεται να ενεργοποιηθεί ο αντιρατσιστικός νόμος. «Είναι καθαρά ομοφοβική επίθεση. Οι άνθρωποι έκαναν ποινικό αδίκημα γιατί εξετάζεται και το ενδεχόμενο να ληφθεί υπόψη ο αντιρατσιστικός νόμος. Είμαστε σε μια εποχή με ελεύθερο σεξουαλικό προσδιορισμό, Δημοκρατία παντού και στα πάντα και αυτοί οι άνθρωποι συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν 100 χρόνια πίσω» παρατήρησε ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

viasmos26093

Το δεύτερο ζήτημα που θα εξετάσει ο εισαγγελέας Ανηλίκων είναι η επιμέλεια του 15χρονου από την ώρα που θα πάρει εξιτήριο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Ανάμεσα στα ενδεχόμενα είναι να βρεθεί δομή φιλοξενίας για να μεταβεί ο ανήλικος μετά το εξιτήριο, καθώς θεωρείται επιβεβλημένη η απομάκρυνσή του από το σπίτι όπου διέμενε. Την ίδια ώρα, η μητέρα του δήλωσε εγγράφως την επιθυμία να αναλάβει η ίδια την επιμέλεια του παιδιού. Η εισαγγελική Αρχή θα εξετάσει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε το παιδί να μείνει με τη μητέρα του προσωρινά και στη συνέχεια να βρεθεί μόνιμη λύση σε δομή φιλοξενίας.

To… παρελθόν του παιδιού με το «Xαμόγελο»

Αστραπιαία έδρασε το Χαμόγελο του Παιδιού όταν ενημερώθηκε από κατοίκους της Πάτρας για τον άγριο ξυλοδαρμό του 15χρονου από τον πατέρα του και τον θείο του. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έλαβε δύο κλήσεις την περασμένη Παρασκευή σχετικά με την κακοποίηση του παιδιού σε οικισμό κοντά στην πόλη της Πάτρας. «Αναφέρθηκε περιστατικό όπου το παιδί κακοποιήθηκε έντονα σωματικά από τον πατέρα του και αιμόφυρτο κατευθύνθηκε στην πλατεία» αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού σε σχετική ανακοίνωση.

Το κέντρο των γραμμών βοήθειας και υποστήριξης του οργανισμού επικοινώνησε με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας αλλά και με το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, ενημερώνοντας για τις κλήσεις που έλαβε, για την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού. Στη συνέχεια ενημερώθηκε για την ισχύ του περιστατικού και πως έχει ήδη ενημερωθεί ο εισαγγελέας Ανηλίκων και ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Ακολούθησε επικοινωνία του οργανισμού με το νοσοκομείο, όπου εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι στο παιδί και ενημερώθηκαν οι εξειδικευμένοι επιστήμονές του για την υγεία του ανηλίκου. Το ανήλικο παιδί, έπειτα από πληροφόρηση που έλαβε ο οργανισμός, είναι καλά. Επιπρόσθετα, το Χαμόγελο δήλωσε την ολιστική στήριξή του για την κάλυψη κάθε ανάγκης του παιδιού ή στήριξη με τη συνδρομή εθελοντών μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια κατά το διάστημα 2009-2019 υποστηρίχθηκε από το κέντρο στήριξης του οργανισμού στην Πάτρα. Επιπλέον, το 2012 είχε λάβει καταγγελίες για έντονη παραμέληση του ανηλίκου στην εθνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1056. Τότε είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. «Το εθνικό κέντρο για την κακοποίηση και την εκμετάλλευση του οργανισμού συνεχίζει να βρίσκεται στη διάθεση τόσο των παιδιών όσο και των αρμόδιων Αρχών» καταλήγει η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, απευθυνόμενο σε όλα τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν θα πιστέψετε ποιος είναι ο πιτσιρικάς στη φωτογραφία δίπλα στον Γιάννη Μπέζο

Ο γνωστός πλέον ηθοποιός ανέβασε μια φωτογραφία από τα...

Βασίλης Καΐλας: Το ιδιαίτερο δώρο που πήρε ο θρυλικός «λουστράκος» του σινεμά

Ενα κασελάκι σαν αυτό της ταινίας «Ο λουστράκος», που...

«Σατράπης» μπήκε για… χαρέμι στο «Power of Love»

Σάλο προκάλεσαν οι απόψεις που εξέφρασε για το γυναικείο...

Η τηλεοπτική επιστροφή της Ματίνας Νικολάου στο πλευρό του Μουτσινά

Mε τον Μουτσινά χεράκι χεράκι και τη νέα τηλεοπτική...

Αστραψαν τα φλας στο πάρτι γνωστής αλυσίδας επώνυμων ρούχων

Η Ελένη Τσολάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Γιάννης Αϊβάζης,...