Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Χαμένοι στη μετάφραση σε δικαστήριο στον Βόλο

Απίστευτο και όμως ελληνικό!

Δεν έχουν προηγούμενο όσα εκτυλίχθηκαν σε δίκη για ενδοοικογενειακή βία στον Βόλο, όπου ένας διερμηνέας μετέφραζε με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενα του θύματος, με σκοπό να αθωώσει τον κατηγορούμενο που ήταν στενός του φίλος.

Ο άνδρας μετέφερε όσα ήθελα από τα λεγόμενα της 34χρονης παθούσας και κυρίως όπως τα ήθελε, αφού στόχο είχε να αλλοιώσει τις κατηγορίες για τον 40χρονο κατηγορούμενο, όμως οι δικαστές αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά και ανέβαλαν τη διαδικασία για σήμερα.

Ολα άρχισαν την περασμένη Κυριακή 14 Ιουλίου, όταν η γυναίκα, με καταγωγή από την Αλβανία, δέχτηκε επίθεση από τον σύζυγό της στο σπίτι τους, στο Νότιο Πήλιο. Η ίδια κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του και αμέσως μετά απευθύνθηκε στις Αρχές, υποβάλλοντας μήνυση. Λίγη ώρα αργότερα ο 40χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλής και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Τη Δευτέρα η 34χρονη γυναίκα πέρασε το κατώφλι του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου με μώλωπες στα μάτια και φανερά καταβεβλημένη.

viasmos21054

Οταν κλήθηκε να καταθέσει, προθυμοποιήθηκε να αναλάβει ρόλο διερμηνέα ένας φίλος του ζευγαριού που βρισκόταν στο ακροατήριο, ώστε να μεταφράζει από τα αλβανικά στα ελληνικά. Πράγματι, ο διερμηνέας μετέφερε τις ερωτήσεις της έδρας, όμως, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα έφερε έντονα τα σημάδια του ξυλοδαρμού και έδειχνε συνέχεια το πρόσωπό της, οι κινήσεις και ο τόνος της φωνής της έδειχναν να μη συμβαδίζουν με όσα μετέφραζε ο άνδρας.

«Μαλώσαμε όπως όλα τα ζευγάρια, δεν κατάλαβα πώς χτύπησα επάνω στη λογομαχία. Δεν μου έριξε γροθιές στο πρόσωπο. Πήγα στην Αστυνομία πάνω στα νεύρα μου, για να τον τρομάξω, και έχω μετανιώσει, γιατί έχω τρία παιδιά και πρέπει να τα ζήσω» φέρεται ότι είπε η γυναίκα, σύμφωνα με τον διερμηνέα, ωστόσο η έδρα υποπτεύθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Προσέξτε καλά, πρέπει να μας μεταφράσατε με ακρίβεια όσα λέει. Πείτε της πως αν λέει ψέματα, θα πάει και η ίδια κατηγορούμενη» είπε ο πρόεδρος απευθυνόμενος στον διερμηνέα, που ζητούσε εμμέσως να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος φίλος του. «Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα» ήταν η πρόταση που σχεδόν ταυτόχρονα διατύπωσαν λίγο αργότερα η πρόεδρος και η εισαγγελέας, που ξεκάθαρα δήλωσαν πως δεν εμπιστεύονται τον διερμηνέα στην απόδοση της κατάθεσης της 34χρονης.

Τελικά η δίκη διακόπηκε κι αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα, Τετάρτη, με τον διορισμό διερμηνέα από το δικαστήριο, ώστε να πέσει άπλετο «φως» στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Ο Αθερίδης σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για την «άγνωστη» περιπέτεια με την υγεία του

Σόκαρε το πανελλήνιο ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...